Рецепт фаршированих печериць запечених в духовці

Фаршировані печериці в духовці є смачною і незвичайної закускою. Її можна подавати на святковий стіл або фуршет. Цю закуску рекомендується готувати з великих грибів з великими капелюшками, оскільки під час запікання вони стають менше. Фаршировані гриби дуже соковиті, їх можна вживати гарячими і холодними. Щоб гриби не стали темними після приготування і мали золотистий колір, їх капелюшки потрібно очистити від шкірки.

 

Фарширувати печериці можна овочевих, м’ясних, курячих, сирним або іншим фаршем. В основному фаршируються тільки капелюшки, а ніжки використовуються для приготування інших страв.

 

Гриби фаршировані в духовці – Шампіньйони з м’ясною начинкою

 

 

Час приготування – 60 хвилин.
Кількість порцій – 15 штук.

 

 

Склад продуктів для печериць фаршированих м’ясом:

 

  • 1. 15 печериць.
  • 2. 200 грам м’ясного фаршу.
  • 3. Половина цибулини.
  • 4. 3 ст. л. сметани.
  • 5. 4 ст. л. томату.
  • 6. 1 ст. л. майонезу.
  • 7. 4 ст. л. сиру.
  • 8. Сіль, спеції і перець.

 

 

Приготування печериць фаршированих м’ясом

Половину цибулини потрібно очистити і нарізати на дрібні шматочки. Формочками для фаршу будуть служити капелюшки грибів. Їх потрібно акуратно зрізати. Сир натирається на крупній тертці.
У ємності змішайте нарізану цибулю з м’ясним фаршем. Додайте до них сіль і перець і знову перемішайте.
Капелюшки посипте спеціями. Можна використовувати розмарин, мускатний горіх, базилік, чебрець, каррі, петрушку і т. д. Акуратно заповніть капелюшки фаршем.

Капелюшки потрібно викласти у форму для випікання, і посипати їх сиром.

Тепер потрібно приготувати до них соус. Сметана змішується з майонезом і томатом. Інгредієнти потрібно добре перемішати. Соусу не повинно бути занадто багато, щоб він тільки наполовину покривав гриби. Заливаємо цим соусом наші капелюшки.

Дивіться також:  Картопля в мундирі запечена в духовці, рецепт з фото

Духовка повинна бути розігріта до 200 градусів. Надішліть грибочки запікатися на півгодини.

Подавати цю закуску краще гарячої, до застигання сиру з соусом.

 

 

Певні поради до цього блюда

 

  • 1. У грибів повинна бути велика капелюшок, щоб можна було легко нафарширувати її, а також відчувати смак грибочків у страві. У невеликі капелюшки додавайте разом з фаршем порізані ніжки грибів.
  • 2. Грибочки потрібно обов’язково використовувати свіжі. Щоб це перевірити, треба заглянути під капелюшок, обідок повинен бути білим.
  • 3. Начинку для грибів можна робити з будь-якого фаршу: свинячого, яловичого, курячого, а також змішувати кілька. Краще щоб він був не дуже жирний.
  • 4. При виборі соусу, пам’ятайте, що соус зі сметани і томату має вершковий смак, а при додаванні майонезу він стає гостріше. Томат можна замінити солодкої томатною пастою або негострим томатним кетчупом.

 

 

Печериці з начинкою з сиру і сухарів

Цю страву можна вживати і гарячим, і холодним. Воно відмінно підходить для закуски, але також їм можна обідати або вечеряти. Таке блюдо принесе величезне задоволення для всієї сім’ї.

 

 

Час приготування – півгодини.

Кількість порцій – 4.

 

Склад продуктів для печериць з начинкою з сиру і сухарів:

 

  • 1. 8 невеликих або 4 великих печериць.
  • 2. Декілька ст. л. хлібних крихт.
  • 3. 50 грам сиру.
  • 4. Декілька ст. л. оливкової олії.
  • 5. Один зубчик часнику.
  • 6. Розмарин.
  • 7. Сіль.

 

 

Приготування печериць з начинкою з сиру і сухарів

Часник потрібно очистити і видавити з допомогою преса. Посипте його сіллю і спеціями, і добре перемішайте. Черствий або підсушений хліб перетворіть у крихти з допомогою качалки або блендера. Крихти потрібно додати до часнику.

Дивіться також:  Спагетті з індичкою в вершково-грибному соусі

Перед приготуванням гриби потрібно очистити, і позбутися від ніжок. Їх потрібно подрібнити і додати до решти інгредієнтів. Сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо. Отриману начинку використовуйте для фарширування капелюшка гриба.

Фаршировані капелюшки потрібно викласти на деко, змащене рафінованою олією. Грибочки також трохи полийте олією. Духова шафа попередньо розігріваємо до 200 градусів за Цельсієм, і відправляємо гриби приблизно на 20 хвилин.

Подавати готову страву можна і гарячим, і холодним.

Невелика замітка

1. Замість оливкової олії можна використовувати будь-яке інше без запаху.
2. Сир рекомендується використовувати з яскраво вираженим смаком.
3. Розмарин можна використовувати в сухому або свіжому вигляді.
4. Сухарі можна придбати вже готові, але вони повинні бути без добавок.

 

Час приготування – півгодини.

Кількість порцій – 4.

 

 

Склад продуктів для фаршированих печериць з креветками:

 

  • 1. 8 маленьких або 4 великих печериць.
  • 2. 16 невеликих креветок.
  • 3. Один зубчик часнику.
  • 4. 100 грам сиру.
  • 5. Одна цибулина.
  • 6. Кріп.
  • 7. Сіль і перець.
  • 8. Вершкове масло.

 

 

Приготування фаршированих печериць з креветками

Попередньо креветки потрібно відварити, очистити і охолодити. Можна взяти готові креветки. Грибочки потрібно очистити і позбутися від ніжок. У капелюшки викладаємо по декілька креветок, але так, щоб залишилося місце для начинки.

Грибні ніжки можна дрібно порізати і використовувати для начинки, або залишити для іншої страви. Цибулину нарізаємо на дрібні шматочки, а сир натираємо на дрібній тертці.

Обсмажуємо нарізану цибулю і додаємо до нього часник, видавлений з допомогою преса. Посипте все зеленню. Інгредієнти потрібно обсмажувати протягом 7 хвилин.

Начинку потрібно остудити, посолити, поперчити і посипати сиром. Добре все перемішуємо. Фаршируємо капелюшки отриманою начинкою, а зверху додайте залишився сир.

Дивіться також:  Грудинка, запечена в духовці – Рецепт з фото

Фаршировані гриби викладаємо на деко і випікаємо при температурі 200 градусів за Цельсієм протягом 15 хвилин.

Готову закуску можна доповнити білим вином.