Рецепт фаршированих помідорів в томатному соусі

Сезон заготовок з помідор припадає на кінець серпня, вересень і жовтень. Рецептів консервації томатів багато, вони долучаються з кожним роком стають цікавіше і смачніше.

Для рецепту фаршированих помідорів в томатному соусі знадобляться такі овочі:

– помідори 1 кг;

– цибуля 200 г;

– морква 250 г;

– корінь петрушки 25 г;

– зелень петрушки;

Соус буде складатися з такого набору продуктів:

– помідорів потрібно 600 г;

– солі, 3 чайних ложок;

– цукру – 1,5–2 столових ложок;

– 5% оцту – 2 столових ложок;

– запашного перцю 0,5 г;

– двох лаврових листочка;

– соняшникової олії з розрахунку 1 столова ложка на півлітрову банку.

 

Як приготувати фаршировані томати в томатному соусі

 

Вибирайте щільні плоди томатів, середньої величини. Очистіть їх від плодоніжок, вимийте. Ножем надріжте плодоніжки таким чином, щоб вийшла кришечка. Тепер слід маленькою ложкою вийняти м’якоть. Тепер приготуйте інші овочі.

Очищені цибулю, корінь петрушки, моркву очистіть і наріжте тонкою соломкою. Покладіть в казан і протушкувати до готовності. Зелень петрушки подрібніть не дуже дрібно.

Тепер приготуйте томатний соус:

Помідори потрібно натерти на тертці так, щоб шкірка не потрапила в сік. Його налити в посуд і прокип’ятіть 15 хвилин. Як тільки піна припинить з’являтися, значить, можна додавати сіль, цукор, оцет, перчик і лавровий листок. Всі разом проваріть ще 10 хвилин.

У банки, які підготували, влийте прожарену і трохи охолоджене до 60 градусів соняшникову олію. Протушкувалися овочі змішайте з рубаною зеленню. Цим фаршем начиняйте томати і закривайте їх власними кришечками. Розкладайте по банкам і заливайте гарячим томатним соусом.

Якщо наповнюєте пів літрові банки, то від горлечка відступайте 1,5 див. Якщо літрові, відступивши на 2 см нижче верху горловини банки.

Тепер потрібно простерилізувати банки з томатами. Для цього накрийте спочатку чистими кришками і поставте в каструлю з теплою водою, прогрівайте близько 25 хвилин. Потім дістаньте їх і закупорьте кришками. Тепер ці банки стерилізуйте. Якщо підлога літрова банка, стерилізувати доведеться 40 хвилин, а якщо літрова – 50 хвилин. Банки тепер можна відставити для природного охолодження.

 

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...