Рецепт фаршированої цвітної капусти

Кольорова капуста не тільки корисна, але й красиво виглядає в будь-якому блюді завдяки своїм суцвіттям. Особлива ніжна, ситна і оригінальна вона в фаршированому вигляді. Робиться досить легко і швидко. Це ефектне блюдо прикрасить будь-який святковий стіл і не залишиться не поміченим!

Фарширована цвітна капуста.

Інгредієнти:

  • Кольорова капуста – 1 шт.;
  • Фарш – 600 р.;
  • Рис відварний – 200 р.;
  • Сире яйце – 1 шт.;
  • Сир – 100 р.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Часник – 1 зуб.;
  • Сметана – 2 ст. ложки;
  • Майонез – 2 ст. ложки;
  • Сіль, приправа і перець за смаком.
  • Зелень для прикраси.
  • Фольга для запікання.

Фарш краще брати змішаний. Якщо взяти тільки яловичий фарш, блюдо вийде жорстким, з курячого – надто м’яким і не буде добре тримати форму. Оптимально – змішати свинячий і яловичий фарш, можна додати трохи курячого(за желанью), можна і просто свинячий.

Приготування фаршированої цвітної капусти:

Підготовка капусти:

  • Капусту очистити від сухих листочків знизу, качан відрізати до листя, промити під холодною водою.
  • Опустити кочан у підсолену киплячу воду на вісім хвилин (головне – не переварити!!!). Відкласти, щоб трохи охолов.
  • Займемося начинкою. За бажанням в начинку для фарширування можна покласти замість рису нарізаний кубиками солодкий перець і рубану зелень, тоді шматочки, при розрізуванні будуть виглядати ще цікавіше. Рис же додасть ніжність начинці.

    3. Фарш змішати з вареним рисом.

    4. Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками. Очищену моркву натерти на крупній тертці. Цибулю і моркву обсмажити до золотистого кольору. Часник видавити у фарш і перемішати.

    5. В начинку додати обсмажені овочі, яйце, приправи і сіль з перцем. Все ретельно вимісити.

    Останній етап приготування. Завдяки тому, що капусту злегка подварили, суцвіття не будуть ламатися і приготування не складе ніяких труднощів!

    6. Розсовуючи суцвіття, щільно розподілити фарш між ними. Спочатку в саму середину, потім між дрібними, щоб не було порожнеч. Перевернувши качаном вгору заповнити пропущені місця в капусті начинкою.

    7. Сметану і майонез змішати, підсолити.

    8. У форму для запікання(деко) вкласти великий шматок фольги і покласти на середину качан. Змастити зверху сумішшю сметани і майонезу. Закрити Фольгу.

    9. Духовку розігріти до 200о С і поставити в неї форму з стравою на пів години.

    10. Дістати, розкрити фольгу (можна відірвати зайве від фольги, щоб не закривало капусту), злити майже весь сік, посипати натертим на дрібній тертці сиром і поставити ще на 20 хвилин(можна трошки менше або більше – головне щоб утворилася красива корочка, але не підгоріла).

    11. Капусту викласти на блюдо і прикрасити зеленню.

    Подавати на стіл цілком або порційно. Щоб не втратити всю красу подачі страви, потрібно розрізати гострим ножем на смужки, потім перерізати довгі навпіл. Цікаво виглядає зі свіжими овочами.

    Можна подавати страву в гарячому і холодному вигляді!