Рецепт фаршированої щуки

З допомогою фаршированої щуки можна легко прикрасити будь-який святковий стіл. У цієї страви приголомшливий аромат і неповторний смак. Жоден гість не упустить можливості скуштувати цю страву. Довго на столі воно не затримується. М’ясо цієї прекрасної рибки не тільки вказує на високий статус господаря, але і володіє вишуканим смаком і безліччю корисних речовин.

Завдяки низькому вмісту жиру в щуці, вона прекрасно підходить для людей, що сидять на дієті і з проблемами шлунку. Існує багато способів приготування цієї чудової рибки.

Як вибрати щуку для фарширування

Щука є хижою рибою, під час полювання вона проворна і швидка. Завдяки активному способу життя, її м’ясо практично не містить жир і вологу, в зв’язку з цим деякі недосвідчені кулінари роблять її дуже сухий. А приготувати її ніжною і ароматною не так складно.

Для фарширування кращим варіантом буде рибка середнього розміру. Великі рибки є старими і не такими смачними, а маленька рибка важко обробляється. Краще всього вибрати рибку від одного кілограма до двох. Практично у всіх є необхідна посудина для такої рибки.

Попередня обробка щуки

Спочатку очищаємо і промиваємо рибу. Необхідно видалити зябра і добре промити рибину за допомогою прохолодної води. Потім за допомогою гострого ножа відрізаємо рибі голову біля основи. З допомогою однієї руки притримуємо рибку за хребет, а за допомогою другої руки акуратно відтягаємо шкірку до хвоста. Під час відтягування шкурки, вам на шляху зустрінуться риб’ячі плавники, які потрібно відрізати гострими ножицями або спеціальним ножем зсередини шкурки. Шкірка повинна бути цілою. Коли ви дотягли шкірку до хвоста, з допомогою гострого ножа потрібно відрізати хвіст, і вивернути шкірку лицьовою стороною. Шкірка повинна нагадувати «чохол» для фарширування, на ній не повинні бути отвори і прорізи. Після цього можна починати фаршировку риби.

Рецепт фарширована щука по-єврейськи

Час приготування – півтори години.

Кількість то порцій – 6.

Склад продуктів для фаршированої щуки по-єврейськи:

  • Середня щука.
  • 4 скибочки здобної булки або батона.
  • 4 штуки ріпчастої цибулі.
  • Одна морквина.
  • Одну склянку жирного молока або вершків.
  • Кілька курячих яєць.
  • Сіль і перець.
  • Приготування фаршированої щуки по-єврейськи

    Для початку з рибки знімається шкірка. З м’яса щуки потрібно вибрати всі кістки. Філе рибки потрібно подрібнити за допомогою м’ясорубки. Багато досвідчені господині рекомендують пропускати фарш через м’ясорубку кілька разів.

    Шматки батона потрібно залити молоком або вершками, замочити його, а потім віджати і додати у фарш. Цибулю необхідно нарізати дрібними кубиками і обсмажити на соняшниковій олії до золотистого відтінку. Обсмажену цибулю також додається до фаршу.

    Після додавання всіх інгредієнтів у фарш, потрібно ще раз пропустити його через м’ясорубку. Зробити це бажано кілька разів. Потім додаємо до фаршу яйця, і добре вимішуємо його. Від тривалості вимішування може залежати смак рибки. Завдяки яйцям фарш стає пухкішим. В кінці солимо і перчимо за смаком.

    Можна починати прочісування фарширування шкурки. Треба пам’ятати, що під час варіння збільшується розмір фаршу, тому шкірку фаршируємо не занадто щільно.

    Ріпчаста цибуля і морква ріжуться на кільця і викладаються в каструлю, відповідну під розмір риби. На овочі викладається фарширована рибка. До неї потрібно щільно приставити голову.

    Щука повністю заливається водою і поставити на сильний вогонь. Воду солимо, перчимо і додаємо кілька лаврових листів. Після того як вода закипить, треба зняти пінку і зменшити вогонь до самого маленького. Рибка повинна варитися близько 45 хвилин.

    Після закінчення варіння, рибку потрібно акуратно вийняти за допомогою шумівки і викласти на відповідне блюдо. Щуку можна прикрасити за допомогою зелені і лимонів. За бажанням її можна нарізати порційними шматочками.

    Загрузка...