Рецепт гарячих ролів з фото

Зробити роли в домашніх умовах стало вже зовсім просто в супермаркетах давно продаються всі потрібні компоненти, тому любителі японської кухні і не тільки можуть насолоджуватися цим чудовим блюдом.

У ресторанах японської кухні можна було покуштувати чудові гарячі роли. Тепер можна здивувати своїх рідних і близьких особливою стравою ресторанного типу. Приготувати гарячі роли в домашніх умовах можна навіть починаючому кулінару і домогосподарці. Легкі роли і низькокалорійні, вони швидко знайдуть своїх шанувальників серед прихильників здорового способу життя.

Рецептів гарячих ролів багато, оскільки начинки і соуси можуть бути різноманітними, на будь-який смак. У своєрідні рулети з рисом можна укладати декілька видів риб, овочі, сир при цьому вони відмінно поєднуються і викликають море смакових відчуттів.

Гарячі роли – це роли, які обсмажують у фритюрі. За основу кляру можна брати різну борошно. Щоб кляр придбав своєрідну пікантності можна додати соєвий соус, суміш японських спецій або каррі. Дуже часто в приготуванні їжі використовують спеціальну темпурную борошно.

В клярі можна приготувати роли з будь-якою начинкою, при цьому під час смаження вона не повинна змінитися за смаком. Тобто зверху рулет з хрусткою скоринкою, а всередині зі свіжою начинкою.

В домашніх умовах гарячі роли краще подавати відразу з плити, а прикрашати їх кунжутним насінням, лососевої або штучної ікрою з водоростей.

 

 

Як приготувати гарячі роли

Підготувавши необхідні продукти можна приступати до приготування. Отже, нам потрібні:

  • – рис 70 г (краще брати спеціальний рис для ролів);
  • – 1 лист норі;
  • – 2 столові ложки лососевої ікри;
  • – нарізка з риби кижуч 4 штуки;
  • – ¼ Огірка;
  • – рисовий оцет 20 мл;
  • – 1 чайна ложка цукру;
  • – 1 столова ложка лимонного соку;
  • – 3 столові ложки борошна;
  • – 1 яйце;
  • – 4 столові ложки панірувальних сухарів.
Дивіться також:  Рецепт печені з м’ясом і картоплею в горщику

 

Час приготування займе 30 хвилин, розрахований на 4 порції.

 

Готувати домашні гарячі роли будемо так:

Першим ділом потрібно відварити рис. Для цього його промиваємо, заливаємо холодною водою 1:2, доводимо до кипіння і відварюємо 20 хвилин на маленькому вогні. Потім даємо рису охолонути, заправляємо його соусом, що складається з рисового оцту, цукру і соку лимона.

Норри кладемо на килимок для суші, зверху рівним шаром викладаємо рис, потім ікру.

Наступним шаром викладаємо розрізаний огірок і смужки риби. Тепер скручуємо рол.

Окремо готуємо кляр: яйце збиваємо з крижаною водою, додаємо борошно, доводимо до однорідної консистенції.

У добре розігріту сковороду з рослинним маслом опускаємо рол вмочений в клярі і в панірувальних сухарях. Роллам даємо підсмажитися не більше 3 хвилин, до появи золотистої скоринки. Викладаємо на паперовий рушник для видалення непотрібного олії.

Коли гарячий рол трохи охолоне, його нарізають на 4 частини і можна подавати до столу разом з соєвим соусом, маринованим імбиром або васабі.

Гарячі роли можна приготувати з сирною начинкою і крабовим м’ясом.

 

 

Для начинки гарячих ролів потрібно взяти такі компоненти:

  • – огірок;
  • – крабове м’ясо 100 г;
  • – м’який сир 80 г;
  • – філе червоної риби 100 г;
  • – маринований імбир.
  • 4 порції час приготування 20 хвилин.

 

 

Приготування домашніх гарячих ролів:

На середину ролу викладаємо скибочки огірка, присипаємо їх крабовим м’ясом. У середину покласти смужки риби, змащуємо їх м’яким сиром так, щоб начинка не виходила за краї ролів. Обсмажуємо їх в клярі. Надлишки олії прибираємо за допомогою паперового рушника. Такі смачні роли і в гарячому, і в холодному вигляді.