Рецепт голубців класичний – 7 варіантів приготування в мультиварці, в духовці і в каструлі

Голубці – одне з найбільш яскравих страв, яке відрізняє висока поживність, насичений, багатогранний і багатий смак, а також безсумнівна користь. Більш того, класичний рецепт голубців не вимагає якихось важкодоступних і дорогих компонентів.

Класичний рецепт голубців у каструлі

Голубці допоможуть урізноманітнити щоденний раціон харчування, а також чудово підійдуть для святкового столу. Традиційно вони готуються з листя білокачанної капусти, свіжої або квашеної. Нижче розглянемо, як готувати страву з фаршем і рисом в свіжому капустяному листі.

Вам буде потрібно (на 4 порції):

  • капуста білокачанна – велика, кругла головка;
  • рис – 1 склянка;
  • фарш м’ясний – 300-400 грам;
  • коренеплід моркви;
  • 2 головки цибулі;
  • томатна паста натуральна;
  • олія на рослинній основі;
  • кріп в будь-якому вигляді;
  • спеції;
  • сіль, перець;
  • сметана.

Як приготувати:

  • Цільні листя капусти проварити в глибокій каструлі 5-8 хвилин, закладаючи для зручності невеликі партії. У воді тримати до того моменту, поки вони не стануть еластичними. Вийняти, відкладіть в сторону для охолодження, завантаживши в каструлю наступну порцію.
  • Кілька разів промийте рис в теплій воді і залийте його окропом. Відставте в сторону і займіться м’ясом.
  • Подрібніть свиняче і яловиче м’ясо на м’ясорубці.
  • Додайте дрібно нарізану цибулю. Крупно натріть моркву.
  • На сковороді на повільному вогні злегка обсмажте цибулю. Додайте моркву, і продовжуйте тушити 5 хвилин. Влийте порцію томатної пасти.
  • Отриману масу остудити, додати у фарш з рисом добре перемішати і загорнути в м’який капустяний лист, надавши форму ковбаски. Обсмажити на сковороді, скласти в каструлю, залити гарячою водою і тушкувати півгодини під кришкою.

Подати в соусі, посипавши зеленню.