Загрузка...

Рецепт гранатового соусу наршараб

Назва даного соусу відбулося від двох азербайджанських слів: 1. «нар» – що означає гранат і 2. «шараб» – це вино. Знавці стверджують, що правильно називати даний соус потрібно «нашараби» або ж «нашараб». Людям, так само цікаво знати, з чим їдять соус наршараб? Відповісти на це питання дуже легко, даний соус відмінно гармонує і поєднується з овочевими стравами, рибою і будь-яким видом м’яса. Завдяки такому соусу страви стають ще смачнішими. Розглянемо кілька варіантів рецептів соус наршараб.

 

Рецепт соусу наршараб №1

 

Інгредієнти для соусу наршараб:

  • – гранат 3 кілограми;
  • – сіль 4 грама

 

Як приготувати соус наршараб:

  • 1. Чистимо гранат.
  • 2. Далі викладаємо зернятка граната в глибоку каструлю.
  • 3. Після чого ці зерна необхідно розчавити за допомогою товкачика.
  • 4. Дану процедуру виконуємо до повної освіти каші.
  • 5. Перелити масу через друшляк в іншу глибоку каструлю.
  • 6. Поміщаємо нашу каструлю на слабкий вогонь і варимо, злегка помішуючи цю суміш.
  • 7. Після того як наш сік закипить, його необхідно моторний другий раз.
  • 8. Вимикаємо вогонь і додаємо в сік сіль і все ретельно перемішуємо.
  • 9. Даємо нашому соусу охолонути, після чого подаємо його до м’ясних або рибних страв.

Гранатовий Соус наршараб Рецепт №2

 

 

Інгредієнти для гранатового соусу:

  • – 500 мл гранатового соку;
  • – 200 грам цукру;
  • – кориця і гвоздика.

 

Як приготувати гранатовий соус:

  • 1. Готуємо гранатовий сік або ж використовуємо покупної.
  • 2. Переливаємо наш сік в глибоку каструлю і ставимо на повільний вогонь.
  • 3. Доводимо до кипіння і додаємо в сік цукор.
  • 4. Продовжуємо варити на повільному вогні. Гранатовий сік має проваритися не менше 2-х разів. Під час варіння його необхідно помішувати за допомогою дерев’яної ложки.
  • 5. Кладемо в марлю корицю, гвоздику і робимо маленький мішечок.
  • 6. Цей мішок необхідно помістити в каструлю до соку (за 10 хвилин до 2-го закипання).
  • 7. За бажанням можна додати ще кілька столових ложок цукру. Все акуратно перемішати, і даємо настоятися соусу приблизно 10 хвилин.
  • 8. Подаємо до м’ясних страв.
Спробуйте також:  Готуємо смачні літні десерти

 

Рецепти з соусом наршараб

 

В якості бонусу наведемо кілька рецептів страв з цим чудовим соусом.

 

Куряча грудка в гранатовому соусі наршараб

 

Необхідні продукти для курячої грудки в соусі:

  • – куряча грудка ( бажано з кісточками) 200 грам;
  • – цибуля 1 штука;
  • – гранатовий соус приблизно 120 мл;
  • – петрушка
  • – кріп
  • – сіль
  • – чорний мелений перець

 

Час, необхідний для приготування: 45 хвилин. Кількість порції: 3.

 

Приготування курячої грудки в соусі наршараб

  • З курячої грудки необхідно видалити шкірку і нарізати м’ясо на невеликі шматочки.
  • Після цього розігріваємо на сковорідці олію, далі кладемо туди нарізане куряче м’ясо.
  • Солимо і перчимо за смаком.
  • Сковорідку можна закрити кришкою.
  • Поки грудка смажитися, нарізаємо цибулю – півкільцями. Додаємо цибулю до курки. Постійно помішуючи.
  • Залишаємо смажитися цибулю і курку, тепер нам необхідно розвести соус наршабар водою, у співвідношенні 1:1.
  • Після цього його треба додати в майже готову курку. Смажимо страва до тих пір, поки гранатовий соус не стане густим.
  • У завершенні прикрашаємо блюдо дрібно нарізаною зеленню ( кріп і петрушка). Дане блюдо необхідно подавати в гарячому вигляді.
  •  

     

    Свинина в гранатовому соусі. Гостре м’ясо з легким присмаком кислинки.

     

    Необхідні продукти для свинини в гранатовому соусі:

    • – 1 кг м’якоті свинини;
    • – 5 цибулини;
    • – 30 мл соус наршараб;
    • – сіль
    • – чорний мелений перець
    • – будь-яка зелень

     

    З даних інгредієнтів виходить приблизно 3 порції страви. Загальний час приготування: 2 години.

     

    Як готувати свинину в гранатовому соусі:

  • Нарізаємо свинину середніми шматочками.
  • Далі нарізане м’ясо треба покласти на розігріту сковороду з маслом.
  • Додаємо спеції і сіль.
  • М’ясо потрібно обсмажити з двох сторін до золотистого кольору.
  • Поки наше м’ясо жариться очищаємо і нарізаємо цибулю. Додаємо його до м’яса і продовжуємо смажити.
  • Після того як цибуля став м’якше, додаємо соус і продовжуємо смажити м’ясо. Соус повинен дуже добре вбратися в м’ясо.
  • Додаємо в сковороду 125 мл води і тушкуємо страва до випарювання рідини.
  • Посипаємо зеленню (можна свіжої).
  • Спробуйте також:  Як правильно зварити рис

     

    Дане блюдо подається гарячим і бажано з вареними овочами. Приємного апетиту!

    Загрузка...