Традиційно в салат грецький додаються огірки, помідори, маслини і перець, а для заправки використовується олія оливкова. Основний компонент салату – сир фета. Для виготовлення цього сиру використовується овече та козяче молоко.
Для даного салату овочі нарізати на великі кубики, а не подрібнюються. У Греції огірки для салату очищаються від шкірки, а інгредієнти перемішуються перед його вживанням.
Грецький салат класичний рецепт
Приготування грецького салату досить простий процес. Він може бути закускою або гарніром до страви з м’яса або риби.
Витрата по часу – 15 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для грецького салату класичного:
Як приготувати грецький салат класичний
Цей салатик дуже легко готувати. Особливістю салату грецького є його красивий вигляд. Потрібно намагатися нарізати овочі красиво і рівно.
Дно посудини застеляється салатними листям. Овочі нарізаються у вигляді великих кілець і акуратно викладаються в ємність. Перемішувати грецький салат не потрібно, тому при оформленні можна проявити фантазію. Наприклад, шматочки перцю викладаються по краях салатниці, а огірки і помідори кладуть в центр, або зробити з помідор яку-небудь фігуру. Все залежить від вашого бажання і винахідливості. Можна включити свою уяву і творити над стравою.
Салат посипається оливками, сиром, попередньо нарізаною на кубики і зеленню. З допомогою базиліка можна надати особливої пікантності салатик. Також підійде петрушка або кінза. Салат заправляється за допомогою оливкової олії і лимонного соку. В кінці солиться і перчится.
Поради з приготування грецького салату
Грецький Салат з куркою
Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для грецького салату з куркою:
Приготування грецького салату з куркою
Філе курочки викладається на сковорідку, заливають підсоленою водою і доводитися до кипіння. Потім сковорідка накривається кришкою, зменшується вогонь, і курочка тушкуватися 15 хвилин. Її треба охолодити і нарізати на маленькі кубики.
Салатові листя нарізати на дрібні шматочки, повинно вийти близько 6 склянок. Огірки з помідорами нарізати на маленькі кубики. Цибулина дрібно нарізається. Маслини нарізати у вигляді гуртків.
У ємності змішується орегано з оцтом, оливковою олією, часником, сіллю і перцем. Потім в ємності з соусом змішується салат з куркою, огірками, помідорами, цибулею і маслинами. Зверху інгредієнти посипаються раскрошенным сиром, і знову перемішуються.
Грецький салат з пастою і тунцем
Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для грецького салату з пастою і тунцем:
Приготування грецького салату з пастою і тунцем
Для початку відварюється паста в підсоленій воді. Після приготування зайву воду потрібно злити, промити пасту прохолодною водою і перекласти в глибоку посудину.
Тунець підсолювати і викладається на решітку гриля або мангала, що змазується маслом рослинним. Обсмажуємо кожну сторону тунця за 5 хвилин. Перекладаємо на блюдо і охолоджуємо. Тунець нарізають невеликими шматочками, і змішується з пастою.
Інгредієнти змішуються з огірками, нарізаними на дрібні шматочки, сиром фета, червоним луком, нарізаним на дрібні шматочки, маслинами, нарізаними у вигляді кружечків і помідорами черрі, розрізаними на дві половинки.
В іншій посудині змішується орегано з лимонним соком, оливковою олією, чорним перцем і сіллю. Салатик сбрызгивается отриманої заправкою і перемішується.
Грецький салат рецепт зі шпинатом
Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 4.
Склад грецького салату зі шпинатом:
Приготування грецького салату зі шпинатом
Салат качанний, шпинат і помідори нарізати на скибочки. Огірочок розрізається на дві половинки, і нарізати на тонкі скибочки. Цибулю і болгарський перчик нарізаються на кільця. Сир нарізати на кубики, а майоран дрібно кришиться.
У мисці змішується салат зі шпинатом, помідорами, огірком, цибулею і перцем. Салат посипається сиром, оливками і майораном.
Для приготування приправи олія оливкова змішується з лимонним соком, сіллю і перцем. Для завершення приготування салат заправляється приправою.