Рецепт грецького салату з фото

Традиційно в салат грецький додаються огірки, помідори, маслини і перець, а для заправки використовується олія оливкова. Основний компонент салату – сир фета. Для виготовлення цього сиру використовується овече та козяче молоко.

Для даного салату овочі нарізати на великі кубики, а не подрібнюються. У Греції огірки для салату очищаються від шкірки, а інгредієнти перемішуються перед його вживанням.

Грецький салат класичний рецепт

Приготування грецького салату досить простий процес. Він може бути закускою або гарніром до страви з м’яса або риби.

Витрата по часу – 15 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад продуктів для грецького салату класичного:

  • 200 грам сиру фета.
  • 4 помідора.
  • 2 огірка.
  • 2 солодкого перцю.
  • Червона ріпчаста цибулина.
  • Лимонний сік.
  • 80 грам маслини без кісточок.
  • Оливкова олія.
  • Зелень петрушки, селери, базиліка.
  • Часник.
  • Сіль.
  • Як приготувати грецький салат класичний

    Цей салатик дуже легко готувати. Особливістю салату грецького є його красивий вигляд. Потрібно намагатися нарізати овочі красиво і рівно.

    Дно посудини застеляється салатними листям. Овочі нарізаються у вигляді великих кілець і акуратно викладаються в ємність. Перемішувати грецький салат не потрібно, тому при оформленні можна проявити фантазію. Наприклад, шматочки перцю викладаються по краях салатниці, а огірки і помідори кладуть в центр, або зробити з помідор яку-небудь фігуру. Все залежить від вашого бажання і винахідливості. Можна включити свою уяву і творити над стравою.

    Салат посипається оливками, сиром, попередньо нарізаною на кубики і зеленню. З допомогою базиліка можна надати особливої пікантності салатик. Також підійде петрушка або кінза. Салат заправляється за допомогою оливкової олії і лимонного соку. В кінці солиться і перчится.

    Поради з приготування грецького салату

  • Бринзу або сир Фета рекомендується розділити на кілька частин. Одна частина ріжеться на дрібні шматочки і додається в салатик після маслин. Інгредієнти ретельно перемішуються (на вигляд він повинен нагадувати салат зі сметаною). Інша частина сиру додається перед завершенням процесу готування, у вигляді прикраси. Вона нарізається на великі кубики, які викладаються зверху.
  • Листя салату також рекомендується розділити на кілька частин. Красивими і великими листками краще прикрасити салат після його приготування: з допомогою ложки потрібно підняти салат і підсунути під нього листочки.
  • Цибулина очищається і поділяється на декілька частин. Нарізаємо його у вигляді тонких півкілець. Одна частина дрібно нарізається, відправляється в салатик і перемішується з іншими інгредієнтами, а друга частина залишається для прикраси салату.
  • Дивіться також:  Рецепт холодцю пирога з рибою з фото

     

    Грецький Салат з куркою

    Час приготування – півгодини.

    Кількість порцій – 4.

    Склад продуктів для грецького салату з куркою:

  • 0.3 склянки червоного винного оцту.
  • 2 ст. л. оливкової олії.
  • 1 ст. л. подрібненого свіжого листя орегано.
  • 1 ч. л. сушеного меленого часнику.
  • Сіль.
  • ¼ Ч. л. чорного перцю.
  • 6 чашок салату романо.
  • Куряча грудка – 500 грам.
  • 2 помідора.
  • 1 огірок.
  • Половина склянки червоного цибулі.
  • Половина склянки маслин без кісточок.
  • Половина склянки сиру Фета.
  • Приготування грецького салату з куркою

    Філе курочки викладається на сковорідку, заливають підсоленою водою і доводитися до кипіння. Потім сковорідка накривається кришкою, зменшується вогонь, і курочка тушкуватися 15 хвилин. Її треба охолодити і нарізати на маленькі кубики.

    Салатові листя нарізати на дрібні шматочки, повинно вийти близько 6 склянок. Огірки з помідорами нарізати на маленькі кубики. Цибулина дрібно нарізається. Маслини нарізати у вигляді гуртків.

    У ємності змішується орегано з оцтом, оливковою олією, часником, сіллю і перцем. Потім в ємності з соусом змішується салат з куркою, огірками, помідорами, цибулею і маслинами. Зверху інгредієнти посипаються раскрошенным сиром, і знову перемішуються.

     

    Грецький салат з пастою і тунцем

    Час приготування – півгодини.

    Кількість порцій – 4.

    Склад продуктів для грецького салату з пастою і тунцем:

  • Тунець – 230 грам.
  • 3 склянки пасти фарфалле (метеликів).
  • Сіль.
  • Рослинне масло.
  • 1.5 склянки огірків.
  • 90 грам сиру Фета.
  • ¼ Склянки маслин без кісток.
  • ¼ Склянки червоного цибулі.
  • 12 помідорів черрі.
  • ¼ Склянки лимонного соку.
  • 2 ч. л. оливкової олії.
  • 1 ч. л. сушеного орегано.
  • ¼ Ч. л. чорного перцю.
  • Приготування грецького салату з пастою і тунцем

    Для початку відварюється паста в підсоленій воді. Після приготування зайву воду потрібно злити, промити пасту прохолодною водою і перекласти в глибоку посудину.

    Дивіться також:  Як приготувати фаршировані кальмари?

    Тунець підсолювати і викладається на решітку гриля або мангала, що змазується маслом рослинним. Обсмажуємо кожну сторону тунця за 5 хвилин. Перекладаємо на блюдо і охолоджуємо. Тунець нарізають невеликими шматочками, і змішується з пастою.

    Інгредієнти змішуються з огірками, нарізаними на дрібні шматочки, сиром фета, червоним луком, нарізаним на дрібні шматочки, маслинами, нарізаними у вигляді кружечків і помідорами черрі, розрізаними на дві половинки.

    В іншій посудині змішується орегано з лимонним соком, оливковою олією, чорним перцем і сіллю. Салатик сбрызгивается отриманої заправкою і перемішується.

     

    Грецький салат рецепт зі шпинатом

    Час приготування – півгодини.

    Кількість порцій – 4.

    Склад грецького салату зі шпинатом:

  • Половина салату ромен.
  • 1 пучок шпинату.
  • 3 помідора.
  • Половина салатного лука.
  • Половина огірка.
  • Половина болгарського перцю.
  • 200 грам сиру.
  • 12 маслин.
  • 3 ст. л. оливкової олії.
  • 1 ч. л. майорану.
  • Сіль.
  • 1 ст. л. лимонного соку.
  • Приготування грецького салату зі шпинатом

    Салат качанний, шпинат і помідори нарізати на скибочки. Огірочок розрізається на дві половинки, і нарізати на тонкі скибочки. Цибулю і болгарський перчик нарізаються на кільця. Сир нарізати на кубики, а майоран дрібно кришиться.

    У мисці змішується салат зі шпинатом, помідорами, огірком, цибулею і перцем. Салат посипається сиром, оливками і майораном.

    Для приготування приправи олія оливкова змішується з лимонним соком, сіллю і перцем. Для завершення приготування салат заправляється приправою.