Рецепт грибного супу з плавленим сиром

Грибний Суп пюре з плавленим сиром – чудова альтернатива борщів і обридлим супів. З’явився такий суп у Франції ще у ХVIII столітті, а вже в XIX він поширився по всій Європі. Звичайно, подавали в той час його тільки в багатих будинках, і це не дивно, адже суп був досить дорогим. Для його приготування використовувався самий якісний вершковий сир, додавалися морепродукти, трюфелі та інші вишуканості. З поширенням сирного супу з’явилося безліч рецептів більш економних, тому поступово цей суп проникав і в менш багаті будинки. У наш час існує більше сотні рецептів сирного супу, готують його на овочевому, м’ясному і грибному бульйоні. Більш багатим вважається суп без додавання картоплі, але найчастіше його все-таки додають. Особливої вишуканості страві додає цибулю-порей, який підкреслює вершковий смак супу і надає йому легкою солодощі. Дуже смачний грибний суп пюре з плавленим сиром, його кремоподібна структура робить суп ще більш оригінальним і вишуканим.

Загрузка...

Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 4

 

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 100 г (2 шт.);
  • Цибуля-порей – 200 г;
  • Печериці — 250 г;
  • Картопля – 300 г (4-5 шт.);
  • Сирок плавлений – 250 г (2 шт.);
  • Вершки (жирністю 20%) – 100 мл;
  • Масло вершкове – 50 мл;
  • Вода – 2 л;
  • Спеції (чорний перець духмяний горошок, кардамон) – за смаком;
  • Сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Дрібно нарізати цибулю-порей і ріпчасту цибулю, викласти в чашу мультиварки і включити режим обжарювання на 30 хвилин. Смажити цибулю у вершковому маслі протягом 15 хвилин, час від часу помішуючи.
  • Дрібно нарізати печериці (можна використовувати також будь-які інші гриби) і відправити до цибулі, смажити, помішуючи, до закінчення роботи програми.
  • Відправити в чашу мультиварки до обсмаженою овочам картопля, вершки, воду, нарізані плавлені сирки, додати сіль і спеції за смаком. Включити програму суп і готувати до закінчення роботи програми.
  • Спробуйте також:  Рагу з курячої грудки з фунчозой та овочами

    Готовий суп розлити по тарілках і прикрасити зеленню. До такого супу підійдуть грінки, змащені часниковим соусом.

    Грибний крем-суп з плавленим сиром

    У нашій країні крем-супи не так популярні, як у Франції чи Британії. Але все ж жоден поважаючий себе ресторан не зможе не включити в своє меню таке перше блюдо. Будучи дуже простим у приготуванні і набір інгредієнтів, грибний суп з печериць з плавленим сиром, пюрированный в однорідну масу, виходить неймовірно смачним і дуже вишуканим. Спробуйте приготувати такий суп у себе на кухні, і я впевнена, що ваші рідні (і друзі, які прибіжать на аромат) відчують себе, як за столиком затишного французького ресторану.

     

    Час приготування: 40 хвилин
    Кількість порцій: 4

     

    Інгредієнти:

    • Куряче філе – 1 шт. (250-300 г);
    • Печериці – 300 г;
    • Цибуля – 2 шт.;
    • Цибуля-порей – 120 г;
    • Картопля – 3-4 шт.;
    • Сіль – за смаком;
    • Приправа для супу (Galina Blanka або аналогічні) – за смаком;
    • Лимон – 0,25 шт.;
    • Масло рослинне – 35 мл;
    • Вершки (20 % жирності) – 100 мл

     

    Спосіб приготування:

  • У окріп відправити варитися куряче філе (за бажанням можна використовувати також свинину чи яловичину) протягом 15 хвилин.
  • Поки готується бульйон, приготувати всі інші інгредієнти. Печериці очистити і порізати на четвертинки.
  • Картоплю порізати дрібними кубиками.
  • Ріпчасту цибулю і цибулю-порей дрібно порізати і спасерувати на сковороді в розігрітому рослинному маслі.
  • Коли філе отварилось, його слід вийняти, охолодити і розібрати на волокна. А в бульйон відправити картоплю і гриби, варити 20 хвилин на повільному вогні, не допускаючи бурхливого кипіння.
  • Додати пасеровку і вершки, всипати приправу, сіль. Готувати ще приблизно 10 хвилин на слабкому вогні.
  • Подрібнити вміст каструлі з допомогою заглибного блендера. Зверніть увагу, що для крем-супу характерна досить густа консистенція, тому рідини після приготування повинно залишитися трохи.
  • Грибний суп подавати зі шматочками курки і часточкою лимона.
  • Спробуйте також:  Рецепт супу Бограч гуляш

     

    Ось і готовий наш грибний суп з плавленим сиром, рецепт його, як бачите, дуже простий. До цього ароматного супу підійдуть часникові або цибульні сухарі, грінки з ніжним вершковим сиром або гострої намазкой. Пробуйте різні варіанти і шукайте найбільш вам підходить.

    Загрузка...