Рецепт качки, фаршированого яблуками

Чудове і смачне блюдо – качка, фарширована яблуками готується не для повсякденного столу. Цю страву готують на свята і урочисті дати. Складне в приготуванні, воно вимагає від господині великого терпіння і витримки. Особливо це стосується обробки тушки. Адже не завжди маємо якісно оброблену птицю. Доводиться витратити чимало часу, перш ніж прибрати з шкіри качки залишилися пеньки і маленький пушок. Але, зате кінцевий результат часто перевершує всі очікування. Приготування запеченої качки в духовці – страва виграшне. Тут все вживається з розумом: тушка для основного блюда, тельбухи використовуються для приготування розсольнику, що витопився жир – для смаження потім картоплі, макаронів і т. д. Отже, розглянемо 2 рецепту приготування качки, фарширована яблуками в духовці.

Інгредієнти для запеченої качки з яблуками:

  • качка – 2.2 – 2.5 кг,
  • яблука – 4.5 шт.,
  • майонез 80 гр.,
  • вода – 200 мл,
  • спеції – за смаком
    Час приготування 3 години. Кількість порцій – 8.

Приготування качки, фаршированого яблуками в духовці.

  • Оброблену ретельно качку промиваємо зовні і черевце. Потім витираємо качку кухонним рушником.
  • Яблука, бажано кислих сортів, так як органічні кислоти, відмінно працюють з будь-яким жиром. Яблука промиваємо, видаляємо серцевину і ріжемо великими шматочками, Часточки злегка солимо і перчимо.
  • Набиваємо черевце качки яблуками, зашиваємо його ниткою. Потім натираємо качку сіллю і перцем, обмазуємо майонезом. Можна приготувати обмазку з гірчиці, лимонного соку і рослинного масла. Вийде той же майонез. Підготовлену тушку витримуємо близько півгодини.
  • На сковороду виливаємо воду і кладемо на нього качку черевцем вниз. Ставимо качку в духовку і періодично поливаємо соком, що виділився, готуємо до м’якості і рум’яності піци.
  • З черевця готової качки виймаємо яблука і викладаємо їх на блюдо Качку нарубаем порційними шматочками і кладемо поруч з яблуками. На гарнір можна подати розсипчастий рис або тушковану квашену капусту.
  • Витопився жир обережно зливаємо з дека в баночку.
  • Дивіться також:  Спагетті з індичкою в вершково-грибному соусі