Рецепт кращого тіста для печива


Дуже смачне домашнє печиво може стати чудовим доповненням до чаю, кави, вечірніх посиденьок з напоями. Господині і їх маленькі помічниці можуть використовувати всю свою фантазію при приготуванні печива. З тіста для печива можна без праці зробити апетитний хрусткий десерт, який порадує усіх! ♥
 
Багато люблять поласувати домашнім печивом. Для нього використовуються натуральні продукти, тому не потрібно хвилюватися про те, що входить в його склад. Для приготування різних видів печива по-різному готується тісто. Можна приготувати здобне, листкове, пісочне, сирне, солодке, солоне або з начинкою.

 

Як приготувати тісто для печива. Готуємо печиво пісочне
 
Рецепт тіста для печива залежить від виду печива. Велику популярність має пісочне тісто з використанням вершкового масла. Замішується воно досить легко, просто змішуються всі компоненти, рубаються ножем і замішуються в еластичне тісто. Тісто має постояти в холодильнику якийсь час в поліетиленовій плівці. Потім тісто розкочується, і з нього вирізати будь-які фігурки для випікання в духовці.
 
При володінні основами приготування тіста для печива можна проводити експерименти з рецептурою і використовуваними інгредієнтами.

Пісочне тісто для печива

 
«Пісочне» тісто називається так через свою розсипчастості.
Існують певні правила приготування такого тесту:

  • 1. Для більшої розсипчастості додайте в тісто багато жиру. Для більш щільного і жорсткого тесту потрібно зменшити кількість жирів.
  • 2. Додати розсипчастість тесту можна за допомогою цукрової пудри.
  • 3. Для більшої розсипчастості тесту потрібно вибирати борошно, у якої низький вміст клейковини.
  • 4. Для ніжності і розсипчастості вироби можна частково замінити цілі яйця на жовтки. Також вода може частково замінити яйця для збільшення пластичності тіста.
  • 5. Оптимальна температура для тесту становить 15-20 градусів. Якщо температура нижча, то тісто може затвердіти і можуть виникнути проблеми з його розкочуванням. Якщо температура вище – це може порушити структуру тесту, і воно стане занадто твердим і втратить свій смак.
  • 6. Тісто треба розкачати як слід, щоб воно добре пропеклося. Товщина повинна бути в межах 3 – 7 мм.
  • 7. Тісто має замішуватися кілька хвилин в швидкому темпі. Щоб тісто не «затягнулося» не можна збільшувати час замісу. З такого тіста вироби вийдуть жорсткі і нерассыпчатые.
  • 8. Перед випіканням тісто може бути нарізано або складати цілий пласт. Пласт проколюється кілька разів для запобігання здуття при виділенні вуглекислого газу.

Рецепт пісочного тіста для печива з фото

 
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 1 шт.
 
Склад продуктів для пісочного тіста:
1. Маргарин або вершкове масло – одна пачка.
2. Цукровий порошок – один стакан.
3. Кілька склянок борошна.
4. Яйця – 1 шт.
5. Сода.
6. Сіль.

Тісто для печива в духовці

 

Приготування пісочного тіста
 
Для початку цукровий порошок разом з маслом гарненько розтираються з однорідної консистенції. До них вбивається яйце і розтирається з цукровим порошком. Додаємо до інгредієнтів гашену соду. Смакові якості можна підкреслити ваніліном, шматочком лимона, корицею. У масу додається борошно і замішують тісто. Щоб тісто не стало гумоподібним з якого виходять тверді і неапетитні вироби, потрібно замішувати його лише кілька хвилин. При правильному приготуванні тісто виходить ніжним і легким, приймає будь-яку форму. Його можна використовувати для випікання різних фігурок.
 
Поверхня на якій ви збираєтеся розкачувати тісто потрібно посипати борошном. Тісто розкочується від центру до країв. Можна користуватися різними формочками для печива або металевими виїмками.
 
Процес випікання пісочного печива
 
Вироби з пісочного тіста випікаємо в духовці при температурі 200 градусів за Цельсієм приблизно 20 хвилин. На час випікання впливає товщина тесту. Щоб печиво було ще смачніше, перед випіканням його можна посипати горіхами, маком або корицею.

 

Глазур для пісочного печива
 
Для приготування глазурі використовують цукрову пудру з яєчним білком. Колір глазурі надається за допомогою какао, сиропу і прянощів. Глазур повинна бути густа і текуча. Досягти цього можна за допомогою цукрової пудри і рідини. Щоб у випічки, покритою глазур’ю, не з’явився матовий відтінок, перед нанесенням глазурі додайте зверху тонкий шар начинкииз фруктів.

Види глазурі для печива

 

  • 1. Для приготування шоколадної глазурі потрібно змішати 150 г цукрового порошку з трьома столовими ложками гарячої води, кількома ложками какао і кількома ложками розтопленого вершкового масла. Для усунення грудочок потрібно добре перемішувати цукор з какао, додати воду і розтоплене масло і змішати до однорідності.
  • 2. Для приготування ягідної глазурі потрібно змішати 200 г цукрового порошку з 4 ложками ягідного соку і кількома ложками гарячої води. Цукрова пудра просіюється з допомогою сита, заливається ягідним соком і гарячою водою. Інгредієнти розтираються до однорідності.
  • 3. Для приготування білої глазурі потрібно змішати один білок яйця з половиною склянки цукрової пудри або цукрового порошку. У ємності збивається яєчний білок і до нього додається просеянная цукрова пудра. В глазур можна додати кілька крапель соку лимона

 
Не забувайте ділиться зі своїми друзями використовуючи кнопки нижче! ⇓

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...