Рецепт крем-брюле в домашніх умовах

Десерт крем-брюле відомий в Європі ще з кінця 17 століття, і за авторство рецепти його приготування досі борються Франція, Англія та Італія… не Дивлячись на невеликі відмінності в приготуванні крем-брюле, головним залишається одне – це страва вишукано і зможе задовольнити навіть самого завзятого ласуна.

 

Сам по собі рецепт крем-брюле – це дуже просто… Знадобляться яйця, цукор, ванільний цукор і вершки. Ось і найпростіший спосіб приготування цього десерту.

Наш рецепт крем-брюле розрахований на 3-4 порції. Давайте подивимося як приготувати крем-брюле в домашніх умовах.

 

Як приготувати крем-брюле в домашніх умовах

 

Необхідні інгредієнти:

  • Жовток яєчний – 3 шт.
  • Цукровий пісок – 4 столові ложки.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л. або ¼ чайної ложки ваніліну в чистому вигляді.
  • Вершки – 300 мл, жирністю не менше 35 %.

 

  • Відокремити яєчні жовтки, додати половину цукрового піску (2 ст. ложки), ванілін, і збивати всю суміш міксером до утворення однорідної маси.
  • Вершки нагріти до кипіння (але не дати їм ні в якому разі закипіти!), додати залишки цукру в подогревающиеся вершки.
  • В окремий посуд вилити суміш жовтків з цукром, і , підігріваючи, поступово додавати вершки з цукром, не забуваючи постійно збивати або активно перемішувати.
  • Коли суміш загусне до стану крему, зняти з вогню, розкласти порційно в креманки або стаканчики. Дати десерту охолонути, потім на 1-2 години можна покласти в холодильник.
  •  

    Є ще один рецепт приготування десерту крем-брюле, знайдений на сторінці відомої телеведучої кулінарного шоу Юлії Висоцької. Він трохи відрізняється від класичного, але теж може бути цікавий. Цей рецепт на велику сім’ю або прийом гостей – 5-6 порцій.

    Рецепт крем-брюле від Юлії Висоцької

     

    Інгредієнти:

    • Вершки жирні – 500 мл
    • Яйця – 5 шт.
    • Цукор-пісок – 500 мг.
    • Цукор ванільний – 50 мг.
    • Розмарин – 1 пучок.

     

  • Вершки підігріваються в каструлі практично до кипіння, але до них додаються гілочки розмарину.
  • Жовтки з цукром і ваніліном збиваються міксером.
  • Щоб залишки розмарину не потрапили в загальну масу десерту, вершки проціджуються через дрібне сито або марлю.
  • Всі інгредієнти перемішуються і відправляються в духовку на 30 хвилин. Потім остуджувати до кімнатної температури (або в холодильнику). Як у духовці, так і в її відсутність, в цьому випадку краще помістити підлозі-готовий десерт на «парову баню».
  •  

    Такий кремовий десерт за століття свого існування не зміг залучити кулінарів, як крем для торта. Торт крем-брюле готуються майже так само, як «Наполеон», з різницею, що замість заварного крему додається заздалегідь приготовлений крем-брюле. Найпростіший рецепт:

    Як приготувати торт крем-брюле

    Інгредієнти для коржів:

    • Борошно – 3 склянки.
    • Масло вершкове – 1 ст. ложка.
    • Цукор-пісок – 1 склянка.
    • Сметана – 150 гр.
    • Какао – 2 ст. ложки.
    • Сода (погашена) – ½ ч. ложки.

     

    Крем-брюле: вибираємо будь-який із запропонованих рецептів і продовжуємо.

     

  • Спочатку печемо коржі для торта крем-брюле. Для цього всі складові перемішуються і ретельно розминаються.
  • Тісто ділиться на 2 рівні частини, в одну з яких додається какао.
  • З кожної частини тесту розкочуються коржі приблизно рівні по товщині, пропікаються в духовці.
  • Заварюється крем-брюле, коржі чергуються за кольором – один світлий, наступний з какао. Кожен, як слід, промащується кремом.
  • Для кращого смаку торту можна дати відстоятися в холодильнику кілька годин – доба.
  •  

    Для прикраси будь-якого з десертів крем-брюле можна використовувати цукрову пудру, шоколадну крихту або кокосові стружки. Приємного апетиту!

    Зверніть увагу на рецепти:

    Випічка з листкового дріжджового тіста

    Торт Чорний Ліс

    А також на дуже смачний апельсиновий соус.