Рецепт крем карамель з фото

Жодне поважаюче себе застілля не обходиться без десерту. Але, як бути. якщо до столу були подані численні закуски, добротне і дуже калорійне основне блюдо, а то і два. Значить, десерт, повинен бути легким і смачним. Крем карамель як раз той десерт, який потрібен для урочистих обідів і пишних застіль. Ласощі французького походження, готується досить просто . Розглянемо два варіанти приготування крем карамелі.

 

Варіант 1. десерт з молоком і вершками.

Інгредієнти для крему карамелі:

  • молоко 200 мл,
  • жирні вершки – 50 гр.,
  • цукор – 9 ст. л.,
  • яйця – 2 шт.

Приготування крему карамелі

1. 4 столові ложки цукру висипати на сковороду, додати трохи, буквально, чайну ложку води і залишити на вогні растапливаться до коричневого кольору.
2. Невеликі формочки змастити вершковим маслом і вилити на дно трохи карамелі.
2. У кухлик влити молоко і вершки і довести до кипіння. Трохи остудити суміш.
4. Яйця збити віночком в мисочці. Додати до яєць молоко потроху, щоб не згорнулися яйця, молоко, перемішати.
5. Влити суміш молока з яйцями у формочки з карамеллю, закрити фольгою, поставити у велику форму лілі каструлю, залити теплою водою і поставити в прогріту духовку на 30 хвилин.
6. Потім готові формочки остудити і поставити на ніч у зняти кришечку з фольги, зубочисткою обвести по краях форми, накрити тарілкою і перевернути її, акуратно зняти форму. Десерт готовий.

Варіант 2. Крем карамель із згущеного молока

Інгредієнти для крему карамелі з згущеного молока:

  • яйця -5 шт.,
  • згущене молоко – 1 баночка,
  • цукор – 200 гр.

Готується десерт точно також, як і варіанті 1. Випікається також на водяній бані. Можна готувати крем в одній формі.

Загрузка...

Рецепт крему карамелі для тортів.

Крем карамель використовується для прикраси і промазки тортів, наповнення тістечок.

Інгредієнти для крему карамелі для тортів:

  • вершки – 800 гр.,
  • цукор – 200 гр.,
  • вода – 20 мл

Приготування крему карамелі для тортів.

1. У сотейник висипати цукор і трохи воли, приготувати коричневу карамель, влити в гарячу карамель 300 грамів вершків і довести до кипіння, злегка помішуючи суміш.
2. Вилити остиглу суміш на якусь плоску посуд, і покласти в холодильник на 5 годин.
3. Викласти остигнула заготовку в чашу міксера і додати ще 500 грамів вершків. Збивати крем до пишноти.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...