Рецепт крем карамель з фото

Жодне поважаюче себе застілля не обходиться без десерту. Але, як бути. якщо до столу були подані численні закуски, добротне і дуже калорійне основне блюдо, а то і два. Значить, десерт, повинен бути легким і смачним. Крем карамель як раз той десерт, який потрібен для урочистих обідів і пишних застіль. Ласощі французького походження, готується досить просто . Розглянемо два варіанти приготування крем карамелі.

 

Варіант 1. десерт з молоком і вершками.

Інгредієнти для крему карамелі:

  • молоко 200 мл,
  • жирні вершки – 50 гр.,
  • цукор – 9 ст. л.,
  • яйця – 2 шт.

Приготування крему карамелі

1. 4 столові ложки цукру висипати на сковороду, додати трохи, буквально, чайну ложку води і залишити на вогні растапливаться до коричневого кольору.
2. Невеликі формочки змастити вершковим маслом і вилити на дно трохи карамелі.
2. У кухлик влити молоко і вершки і довести до кипіння. Трохи остудити суміш.
4. Яйця збити віночком в мисочці. Додати до яєць молоко потроху, щоб не згорнулися яйця, молоко, перемішати.
5. Влити суміш молока з яйцями у формочки з карамеллю, закрити фольгою, поставити у велику форму лілі каструлю, залити теплою водою і поставити в прогріту духовку на 30 хвилин.
6. Потім готові формочки остудити і поставити на ніч у зняти кришечку з фольги, зубочисткою обвести по краях форми, накрити тарілкою і перевернути її, акуратно зняти форму. Десерт готовий.