Рецепт курячих сердечок в мультиварці

Рецептів виготовлення безліч. І я із задоволенням поділюся з вами сімейним улюбленим рецептом і розповім, як приготувати курячі сердечка. Навіть якщо ви не є шанувальником субпродуктів, спробувавши цю страву, ви зрозумієте, що це дуже смачно. Блюдо виходить ніжним, готується легко і швидко. Соус для цієї страви з’явився в процесі імпровізації. Адже у кожної господині завжди є залишки майонезу, сметани, гірчиці, аджики або будь-якого трохи гострого соусу. І саме з таких от залишків в моєму холодильнику і з’явився рецепт цього соусу до курячим сердечком. Ви самі можете спробувати готувати їх по-різному, наприклад, використовуючи вершки і зелень або ж зробити це блюдо більш гострим і використовувати аджику, соус ткемалі або просто томатний сік з часником. Самі сердечка не бажано піддавати тривалій тепловій обробці із-за цього вони стануть жорсткими. Щоб цього уникнути, можна починати готувати з підлозі розмороженими сердечками і в процесі приготування вони дійдуть і будуть дуже ніжними. Ще я періодично готую сердечка з різними овочами. Наприклад, з брокколі і морквою, тільки в цьому випадку я завжди використовую соус з вершків. Таке блюдо можна вважати дієтичним і досить корисним.

 

Рецепт курячих сердечок в мультиварці

 

 

Час виготовлення: 50 хвилин
Кількість порцій: 6 шт.

 

Для цієї страви знадобляться:

  • Курячі сердечка – 500 г
  • Печериці – 400 г
  • Дві цибулини
  • Сметана – 250 г
  • Аджика – 2 ложечки
  • Майонез – 2 ложечки
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Пісне масло
  • Прованські трави

 

Як приготувати курячі сердечка з соусом і грибами

 

 

  • Цибуля ріжемо маленькими кубиками.
  • У чашу мультиварки наливаємо трішки олії і ставимо режим «смаження».
  • Нагріваємо олію, кладемо в чашу цибулю і обсмажуємо його до прозорості.
  • Курячі сердечка трохи промиваємо, прибираємо жорсткі судини і зрізаємо все некрасиві жилки.
  • Після додаємо їх до цибулі і продовжуємо смажити протягом 10 хвилин при закритій кришці. Цього часу буде достатньо для повного розморожування сердечок.
  • А поки приготуємо соус.
  • Дивіться також:  Рецепт запеченої качки з яблуками і медом

     


    • Для цього перекладаємо в миску сметану, майонез, гірчицю, аджику і гарненько перемішуємо.
    • Якщо у вас немає аджики, ви можете використовувати будь-який гострий соус або ж просто додати кілька зубків часнику.
    • Соус солимо, додаємо прованські трави і ще раз перемішуємо.
    • Знову ж ви можете імпровізувати і використовувати приправи на свій смак. Також можна додати будь-яку свіжу зелень.
    • Гриби нарізаємо середніми шматочками і додаємо до сердечком, продовжуємо обсмажувати ще 10 хвилин.
    • Коли грибочки підсмажаться, додаємо приготований соус, добре перемішуємо і ставимо на програму «тушкування» на 30 хвилин.

     

     

    До цієї страви дуже добре підійде гарнір з спагеті або будь-яких макаронів, а також добре буде поєднуватися з рисом.