Рецепт медово-соєвого соусу і крилець

Заправка на основі меду і соєвого соусу, як правило, використовується для страв з м’яса. З медово-соєвим соусом м’ясо набуває пікантно-солодкий смак і апетитну скоринку. Незважаючи на те, що мед і соєвий соус, абсолютно різні за смаком страви, однак, їх поєднання робить колосальний смакової вибух.

Сам по собі рецепт медово-соєвого соусу нескладний у приготуванні і продукти для нього вельми доступні. На основі цих двох головних інгредієнтів створено безліч інших соусів, які вже підкорили велике число гурманів.

 

В рецепт медово-соєвого соусу входять:

  • – 100 мл соєвого соусу;
  • – 2-3 столові ложки меду;
  • – 2-4 зубчики часнику;
  • – спеції за смаком.

 

Приготувати медово-соєвий соус можна всього за 10 хвилин і ним замаринувати м’ясо на 3 чоловік.

Починають готувати з підігрівання меду на невеликому вогні. Коли він добре прогрівся, потрібно прибрати з вогню і додати соєвий соус, при цьому добре перемішати, щоб вийшла однорідна суміш.

Зубчики часнику очищають, продавлюють через прес, додають в соєво-медову заготовку. Сюди ж додають чорний мелений перець. Тепер залишається все розмішати і соус готовий.

Він виключно підходить для маринування та запікання м’яса і птиці. Особливо смачно виходять курячі крильця в медово-соєвому соусі. Таке блюдо швидко і просто приготувати, воно послужить прикрасою святкового столу або ж просто послужить закускою до пива. Це блюдо можна легко приготувати на природі, попередньо замаринувавши в медово-соєвому соусі будинку.

 

 

Як же приготувати вдома курячі крильця в медово-соєвому соусі

Для цього потрібно підібрати ось такі продукти:

  • – курячі крильця 10 шт;
  • – 2 зубчики часнику;
  • – 1 столова ложка меду;
  • – 1 столова ложка соєвого соусу;
  • – рослинна олія, спеції.
Дивіться також:  Як приготувати салат з бринзою?

Цієї кількості продуктів вистачить на 4 чоловік. Час приготування займе 40 хвилин.

 

 

Готувати курячі крильця в медово-соєвому соусі будемо так:

Краще купити крила великого розміру, так як м’яса на них буде більше. Їх добре промиваємо і відрізаємо найтоншу частину крила, оскільки вона буде підгоряти. Цю останню фалангу крила можна застосувати при варінні бульйону.

Окремо готуємо медово-соєвий соус і заливаємо крила. Руками перемішуємо, щоб кожен шматочок був покритий соусом. У такому вигляді крила повинні промаринуватися не менше 1 години. Дуже зручно залишати їх на ніч і з ранку приступати до запіканню.

Дуже зручно використовувати для маринування рукав для запікання або звичайний, але міцний поліетиленовий пакет. Крила поміщаємо в пакет або рукав, а потім додаємо соус і добре струшуємо.

Для того щоб крила залишалися соковитими всередині, але з скоринкою зовні, необхідно їх закладати в ще неразогретую духовку. Деко обмазуємо рослинним маслом і викладаємо крила. Температура при запіканні повинна бути 150 градусів. Крильця можна буде їсти через 40-50 хвилин.

 

Курячі крила також смачні і в медовому соусі. Мед надає особливу пікантність і покращує смакові якості м’яса. Крильця в медовому соусі легко готуються і залишать після частування тільки приємні відчуття.

Готувати курячі крильця в медовому соусі потрібно так:

Для початку приготуємо продукти:

  • – крила курячі 10 штук;
  • – 3 столові ложки меду;
  • – 1 столова ложка гірчиці;
  • – 3 зубці часнику;
  • – червоний і чорний мелені перці;
  • – сіль.

Запікатися крильця будуть 40 хвилин, і нагодувати можна буде 5 чоловік.

Курячі крильця добре промиваємо і прибираємо зайву воду. В окремій мисці готуємо медовий соус. Перемішуємо мед, подрібнений часник, червоний і чорний перець, гірчицю і сіль. Крильця обволікає в цьому маринаді і залишаємо просочитися близько години або на ніч.

Дивіться також:  Кабачкова ікра на зиму пальчики оближеш – 10 рецептів

Замариновані курячі крильця в медовому соусі можна підсмажити на сковороді (це займе хвилин 15), запекти в духовці (40 хвилин) або приготувати на грилі. Але в будь-якому випадку готувати їх краще прямо перед подачею на стіл, так вони будуть найбільш смачні. Готові крильця можна подати зі свіжими овочами або картоплею.