Рецепт млинців з житнього борошна з фото

Житнє борошно багата амінокислотами, клітковиною і масою корисних речовин. Млинці з житнього борошна є корисним і дієтичним блюдом. Тісто на основі борошна житнього легко замісити, у нього відсутні грудки. Для випікання млинців можна замішувати тісто по-різному: з кефіром, молоком, дріжджами і т. д. Про це ми вам і розповімо.

Рецепт млинців з житнього борошна

Варіант приготування з відсутністю цукру в складі, тому млинці виходять дієтичними і низькокалорійними.

Витрата по часу – 1 година.
Порції – 8.

Склад продуктів для млинців з борошна житнього:

  • 1. 1 чашка борошна житнього.
  • 2. 2 склянки кефіру.
  • 3. Кілька яєць.
  • 4. 1 ст. л. масла.
  • 5. Сода.
  • 6. Коріандр – 1 ч. л.
  • 7. 1 ч. л. насіння кмину.

Як приготувати млинці з борошна житнього

Спочатку потрібно збити яйця. Вони заливаються кефіром і солятся. З допомогою сковорідки здійснюємо проколювання спецій (коріандру і кмину), для розкриття їх аромату. І посипаємо ними інші інгредієнти.


Також до них додається борошно, і здійснюється замішування тіста. Воно має настоятися протягом півгодини. При високій густоті тіста, його можна розбавити кип’яченою водою. До тесту додається гашене, з допомогою оцту, сода. Сковорідка змащується маслом і розігрівається. Обсмажуємо кожну сторону млинчиків.
Завдяки ароматних спецій смакові якості млинців набувають незвичайність. Млинці можна фарширувати слабосоленої рибою, ікрою або сиром, а також іншими продуктами за смаком.

Млинці з обдирного житнього борошна

Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 15.

Склад продуктів для млинців з обдирного житнього борошна:

  • 1. Молоко – 3 склянки.
  • 2. Яйця – 3 шт.
  • 3. Обдирне борошно житнє – 300 гр.
  • 4. Цукор – 1 ст. л.
  • 5. Окріп – 3 гуртки.
  • 6. 6 ч. л. масла.
  • 7. Сода.
  • 8. Масло вершкове.
Дивіться також:  Як загортати млинці

Приготування млинців з обдирного житнього борошна

Молоко перемішується з яєчками, сіллю, цукровим порошком і борошном у глибокій ємності. Для знищення грудок, можна зробити це з допомогою міксера. Заливаємо суміш окропом, маслом, розжареним на сковорідці, додаємо соду. Суміш перемішуємо до однорідної маси.
Сковорідка змащується маслом, розігрівається на невеликому вогні. Обсмажуємо кожну сторону млинчиків на помірному вогні.


Перевертати млинці потрібно з великою акуратністю, щоб вони не вибухнули, оскільки тісто у них не таке пружне, як з пшеничним борошном.
Млинці можна подавати з будь-яким продуктом на ваш смак.

Млинці на житньому борошні з яйцем і сьомгою

Витрата по часу – 2 години.
Кількість порцій – 15.

Склад продуктів для млинчиків на житньому борошні з яйцем і сьомгою:

1. 1/3 склянки борошна житнього.
2. 1/3 склянки борошна пшеничного.
3. Сіль.
4. Кмин – 1 ч. л.
5. 8 яєць.
6. Пиво – 1 склянку.
7. Вершкове масло – 2 ст. л.
8. 180 грам сьомги.
9. 1 червона цибулина.
10. Зелень.

Приготування млинців з борошна житнього з яйцем і сьомгою

Борошно просіюється. До неї додається сіль і мелений кмин. В окремій ємності збивається половина яєць. До них додається склянку пива. Отримана рідина повільно вливається до борошна і замішують тісто. Воно має настоятися в холодному місці близько години. Сковорідка змащується маслом, нагрівається. Обсмажуємо кожну сторону млинчиків.


Млинці викладаються на деко, який потрібно застелити пергаментом, посередині скибочками сьомги створюється кільце вбивається в нього яйце. Потрібно підкрутити куточки млинчика, щоб сьомга була закрита. Формуємо з млинців конвертик. Випікається блюдо 10 хвилин. Прикрасити його можна з допомогою цибулі і зелені.