Рецепт печені з м’ясом і картоплею в горщику

Кількість порцій: 7

Час приготування: 2 години (1,5 години приготування і 30 хвилин на підготовку)

Спекотне, приготоване, в горщиках виходить дивовижно смачним і ситним блюдом. У нашій родині добавки просять навіть діти. Сам рецепт дуже універсальний, ви можете підлаштувати його під себе. Якщо використовувати сметану найменшою жирності так калорійність буде менше. Якщо замість сметани залити вершками у страви буде більш ніжний смак. А в літній сезон інгредієнти можна змінювати і додавати нові тоді страва буде ще й корисним. Саме в літній сезон я додаю кабачки або баклажани, нарізані кубиками. Якщо у вас немає горщика, то можна використовувати глибоку форму страва вийде таким же смачним. Також печеню можна зробити в маленьких горщиках і подавати, не викладаючи на тарілку.

Для спекотного знадобляться:

  • Свинини – 700 г
  • Картоплі – 1 кг.
  • Сметани – 200 г
  • Сир – 150 г
  • Печериць – 500 г
  • Дві морквини
  • Дві цибулини
  • Вершкове масло – 20 г
  • Сіль і перець
  • Пісне Масло
  • Зелень

Рецепт печені з м’ясом і картоплею в горщику

Процес приготування:

  • Для початку очищаємо і промиваємо всі овочі.
  • Далі м’ясо ріжемо на шматочки, солимо і перчимо.
  • У сковороді з маслом обсмажуємо м’ясо до готовності.
  • Тим часом нарізаємо гриби на невеликі шматочки на ваш смак, які вам більше подобаються.
  • І обсмажуємо гриби на вершковому маслі до готовності.
  • Поки м’ясо і гриби обсмажують, приступаємо до підготовки овочів.
  • Картоплю нарізаємо великими шматочками.
  • Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, моркву і сир натираємо на тертці.
  • Беремо великий горщик і на дно викладаємо м’ясо.
  • Сковороду, в якій смажилося м’ясо, заливаємо гарячою водою і даємо трохи постояти, щоб вода ввібрала в себе всі смаки масла і м’яса, це буде нашим бульйоном.
  • На м’ясо викладаємо рівний шар картоплі.
  • На картоплю викладаємо шар цибулі, потім шар моркви трохи присаливаем.
  • Зверху укладаємо шар грибів і заливаємо цим бульйоном.
  • Сметану змішуємо з дрібно нашаткованої зеленню, додаємо трохи води, розмішуємо до однорідності і поливаємо спекотне сметанним соусом.
  • Горщик накриваємо кришкою і ставимо в гарячу духовку на 1 годину при 180 градусах.
  • Через 1 годину дістаємо горщик і посипаємо спекотне натертим сиром, готуємо ще 30 хвилин.
  • Дивіться також:  М’ясо в рукаві | Кращі покрокові рецепти

    Спекотне подається гарячим і посипається зеленню. Спекотне можна подавати на урочисте застілля як гаряче і готувати його в повсякденному житті, щоб порадувати рідних і близьких. Смачного вам апетиту!