Рецепт пирога суфле з чорною смородиною

Худнемо смачно! Любите побалувати себе випічкою і боїтеся при цьому поправитися пропоную вам смачний і досить простий рецепт пирога–чізкейку! Навіть сидячи на дієті можна побалувати себе смачненьким. Головна перевага якого маленька калорійність саме тому його можна використовувати в якості дієтичного страви.

 
На сьогоднішній день такі пироги користуються великою популярність. Ніжний крем-суфле в поєднанні з тонким, хрустким пісочним тістом порадує вашу сім’ю і припаде до смаку вашим друзям!

 
Пиріг суфле з чорною смородиною

 

Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:

  • – 500-600 грам свіжої чорної смородини ( можна використовувати варення або джем);
  • – вода;
  • – цукру 200 грам;
  • – 4-5 курячих яєць;
  • – 100-150 грам вершків або сметани (жирністю 20%);
  • – 1-2 склянки борошна;
  • – 50-100 грам вершкового масла або вершкового маргарину;
  • – ще знадобиться крижана вода 4-6 ст. ложки.

 

 

По етапне приготування

 

 

З початку займемося приготуванням тіста.
1. Охолоджене вершкове масло необхідно порізати не великими кубиками і висипати в миску де буде замішуватися тісто. Висипати туди борошно, але спочатку борошно необхідно просіяти.

Потім борошно з маслом потрібно перемішати. Зробити це можна за допомогою спеціальної давилкою для картопляного пюре або можна просто руками, але треба так, щоб масло при цьому не розтануло. Можна скористатися кухонним комбайном або м’ясорубкою.
У вас повинна вийде масляна крихта.
2. В отриману крихту потрібно додати крижаної води тільки робити це треба по чуть-чуть, по одній ложечки. Замішуємо тісто так, щоб у кінцевому підсумку вийшов шар, ретельно його вимішувати не обов’язково, кількість крижаної води регулюєте самі.
приступаємо до замішування тіста в особливих старань замішуванні необхідності немає . додаємо стільки води, щоб в кінцевому підсумку вийшов шар. Отримане тісто можна покласти у маленький поліетиленовий пакет або ж загорнути в харчову плівку і на 15 хвилин покладемо в морозильну камеру.
3. По закінченню часу стіл посипаємо борошном і викладаємо наше тісто, його необхідно розкачати качалкою завтовшки приблизно 2-3мм.
4. Візьмемо форму для запікання в духовці і посипаємо її борошном. Для того, що б тісто легко було укласти у форму його потрібно намотати на качалку при цьому тісто злегка посипати борошном і і акуратно притримуючи руками укласти тісто у форму. Краї притиснути до форми так, щоб бортики не падали.
5. Форму з тістом поставити в холодильник до приготування начинки.

 

Переходимо до приготування начинки.
6. Готуємо смородину моєму і перебираємо.
7. Додаємо в смородину воду і подрібнюємо за допомогою блэндера, можна скористатися м’ясорубкою ми повинні отримати густий сік, додатково можна протерти смородину через сито.
8. Додати цукор, перемішати і відставити убік, щоб цукор розчинився.
9. Дістаємо форму з тестом і вирівнюємо краю ножем.
Невеликий рада. Для того, щоб тісто при випіканні в духовці не вздувалось його треба колоти в декількох місцях за допомогою виделки.
10. Духовку розігріваємо до 200 градусів і відправляємо туди нашу форму з тестом на 15 хвилин.

 

Продовжуємо приготування начинки
11. В нашу начинку додаємо яйця, вершки і ретельно блендером або можна використовувати віночок збиваємо до отримання однорідності при необхідності можна процідити крізь сито.

 

А тим часом корж в духовці починає рум’янитися, тоді ми дістаємо його і вливаємо в нього отриману начинку.
12. Потім знову ставимо форму в духовку, але вже температуру міняємо на 160 градусів і випікаємо 40-50 хвилин. Для того, щоб визначити готовність суфле потрібно подивитися на ньому наявність невеликих тріщин на поверхні. Як тільки такі з’явилися тріщини дістати пиріг з духовки.
13. А нам залишається почекати поки він охолоне і приготувати чай.
Приємного апетиту!

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...