Загрузка...

Рецепт пирога “Зебра” на сметані з фото

Сьогодні ми розглянемо щодо спрощений рецепт приготування досить нескладного пирога під назвою «Зебра». Готується він, повторимося, без особливих труднощів, при цьому досить смачний і оригінальний з візуальної точки зору.

Час приготування цього пирога – близько години з невеликим, кількість порцій – 6-8 відносно невеликих порцій.

В якості основи для цього пирога може підійти сметана середньої жирності, але обов’язково свіжа. Інші інгредієнти також досить доступні.

 

Для тесту нам знадобляться:

Сметана: близько півлітра сметана середньої жирності;

  • Яйця – 2-3 пор. штуки;
  • Борошно – трохи більше півкіло;
  • Сода харчова – на кінчику ложки;
  • Сіль – щіпка;
  • Цукор – 2-3 столові ложки, щоб пиріг не вийшов занадто солодким;
  • Какао – 1,5 – 2 ст. ложки.
  • Ванілін – пару пакетиків або ж щіпка ванілі.

 

Отже, рецепт приготування пирога «Зебра» на сметані

 

Замісити борошно із сметаною. Додати розтерті до білого кольору з цукром і ваніллю – ваніліном яйця. Додати соду, щіпку солі, выкатать тісто. Розділити тісто на дві половини, одну з яких додати какао.

Розділити кожну з двох частин, – з какао і без, ще на три частини, скачати в кульки, які слід розкачати пластами за величиною форми, в якій Ви збираєтеся піч дане блюдо.

Змастити форму маслом, викласти, чергуючи світлі шари тіста і пласти з какао один на інший так, щоб верхнім був викладений шар тіста з какао.

Випікати в духовці до готовності. Наш пиріг готовий! Подавати його можна без яких-небудь добавок, або прикрасивши – додавши смаку – корицею, товченими горіховими зернами, варенням, наприклад, досить гармонійним доповненням до цього пирога, думається, може бути смородинове.

Спробуйте також:  Як зварити прозорий бульйон з фото

Як варіант, при чому – дуже смачний варіант, можна залити Зебру – наш пиріг на сметані солодким соусом.

Рецепт приготування соусу

Ванільний соус

Інгредієнти:

На півтори склянки молока – 2 яйця, пів склянки цукру, пів порошку ваніліну або щіпку ванілі, 1 ложку борошна.

Цукор гарненько розтерти з яєчними жовтками й борошном. Потім підготовлену таким чином масу слід розвести гарячим молоком і, безперервно помішуючи, довести соус до кипіння.

Як тільки соус загусне, зняти її з вогню, процідити через сито і додати ванілін.

Такий смачний соус буде прекрасним смаковим доповненням до пирога. До того ж, верхній шар пирога з какао, що переглядає крізь ніжний шар соусу може дуже красиво виглядати, ще раз підкреслюючи назва нашого страви.

Приємного апетиту за чашкою чаю, прекрасним доповненням до якого може бути «Зебра» – пиріг на сметані, рецептом якого ми сьогодні поділилися з вами.

Будьте з нами, з нами смачно!

Загрузка...