Рецепт приготування кексу з какао

У кулінарному світі існує безліч рецептів кексів з какао. Цей десерт завоював серця практично кожної людини, починаючи з раннього віку і до глибокої старості. Спробувавши одного разу кекс з какао, запам’ятається надовго його приємний і ароматний смак.

Для різноманітності смаку випікають кекси з сиром, сухофруктами, гарбузом, шоколадом, покриті глазур’ю і без неї. Форма кексів також залежить від бажання кулінара. Вони можуть випікатися в маленьких формочках або у вигляді одного великого кексу.

Для приготування кексу з какао за традиційним рецептом знадобляться:

  • – 12 формочок для кексів;
  • – 500 г борошна;
  • – 1 чайна ложка розпушувача;
  • – ванільний цукор;
  • – 400 г цукрового піску;
  • – 4 яйця кімнатної температури;
  • – 250 р вершкового маргарину або масла;
  • – 3 столові ложки порошку какао (хорошої якості);
  • – склянка молока (кімнатної температури) + 3 столові ложки для тіста з какао;
  • – цедра апельсина.

Готується такий кекс всього 80 хвилин.

Отже, займемося приготуванням кексу:

Яйця збиваємо до збільшення їх в об’ємі приблизно в два рази. Не зупиняючись, підсипаємо цукор і продовжуємо збивати ще 7 хвилин.

Якщо масло або маргарин дуже тверді, то можна розм’якшити їх на водяній бані або в мікрохвильовій печі. В яйця з цукром вводимо маргарин, а потім борошно, все це вимішуємо. Підсипаємо розпушувач і ванільний цукор. Розмішуємо тісто, вносимо цедру апельсина, частину молока і знову помішуємо до однорідності тесту.

Готове тісто має стікати з лопатки у вигляді стрічки. 1/3 частина тесту потрібно відлити і додати какао і молоко, що залишилося, добре вимісити.

Духовку попередньо прогріваємо до 170 градусів. Беремо формочки для кексів, промазуємо їх маргарином або маслом і припорашиваем борошном. Якщо борошна насыпалось більше необхідного, то потрібно перекинути і постукати зверху, тоді надлишок борошна висиплеться.

Першою наливаємо білу частину тесту, а поверх неї з какао. Випікатися кекси будуть 60 хвилин. Перевіряти готовність можна дерев’яною шпажкою, якщо після проколу на ній не залишилося тіста, значить, страва готова.

Кекси краще залишити остигати в духовці. Після повного охолодження можна присипати їх цукровою пудрою.

Шоколадні кекси теж вельми популярні десерти, вони випікаються із здобного тіста з какао-порошком.