Рецепт риби, запеченої в духовці з картоплею

Коли прості гарніри з жареними і тушкованими м’ясними стравами набридають, а витрачати багато часу на приготування кулінарних шедеврів не хочеться, на допомогу приходять рецепти для запікання. Часу на підготовку, потрібно не так багато, зате в результаті виходить смачне і ситне блюдо.
У цій статті ми розповімо, як запекти в духовці рибу з картоплею. Адже риба володіє великою кількістю корисних мікроелементів, а крім цього здатна добре урізноманітнити щоденне меню і не вимагає багато часу для приготування.

Рецепт запеченої риби з картоплею в духовці

Нам знадобиться:

  • філе улюбленої рибки 500 г
  • картопля 500 г
  • молоко 150 г
  • 2 середніх яйця
  • сіль, спеції
  • чайна ложка вершкового масла

Як запекти рибу з картоплею в духовці:

Картопля вимити, очистити і нарізати не дуже товстими кружечками.
Рибне філе (без кісток і шкірки) натерти сіллю і спеціями, викласти у форму, попередньо змащену маслом. Зверху викласти шар картоплі.
Потім приготувати соус для запікання. Для цього потрібно взбит молоко і яйця, додати трохи солі. Отриманим соусом залити картоплю з рибою.
Розігріти духовку і поставити форму на 30-40 хвилин.
Порада: за 5-7 хвилин до готовності можна посипати страву тертим твердим сиром, а перед подачею прикрасити подрібненим зеленим луком.

Рецепт запікання червоної риби з картоплею в духовці

Для приготування знадобиться:

  • 1 тушка червоної риби
  • 1 невеликий лимон
  • сіль і приправи за смаком
  • 500-700 г картоплі

Запікання червоної риби з картоплею в духовці:

Рибу вимити, почистити від луски, нутрощів, порізати на невеликі стейки.
Далі приготувати маринад, змішавши лимонний сік, спеції і сіль. Отриманим маринадом залити в глибокій мисці рибні стейки, залишити в холодильнику маринуватися на 2-3 години.
Картопля вимити, очистити, нарізати невеликими шматочками (якщо картоплини середні за розміром, можна просто розрізати вздовж на 4 частини).
У змащену маслом форму викласти шар картоплі, потім рибу.
Розігріти духовку до 180 градусів, поставити блюдо випікатися на 30-40 хвилин.
Приготовлена таким чином картопля просочиться соками риби, а рибне м’ясо завдяки своїй жирності залишиться ніжним і соковитим. Головне не перетримати, щоб весь сік не випарувався і рибка все ж не висохла.

Дивіться також:  Французький цибульний пиріг, рецепт з фото

Рекомендації щодо приготування страви

1. Запікати можна будь-яку рибу, але найкраще підійде пеленгас, палтус, сьомга, форель. Краще не брати нежирні сорти риби, так як в процесі вона стає сухою. Якщо все ж таки віддаєте перевагу нежирну рибку, запікайте її в сметанному соусі в рукаві — вийде ніжне соковите м’ясо.
2. Якщо запікати рибу з картоплею — виходить відразу і гарнір, просочений соками рибки, і основне блюдо. Але можна готувати, просто затока соусом, або загорнувши у фольгу (щоб сік не випаровувався).
3. Смачної рибка виходить, якщо її начинити обсмаженої сумішшю овочів — морква, цибуля та гриби (будь-які). Найкраще для такого варіанту підійдуть карась, сардина або оселедець. Начинену тушку загортають у фольгу або рукав, можна просто накрити листом фольги форму, загнувши з усіх сторін краю.
А взагалі запікати можна будь-яку рибу, просто натерши її сіллю і сумішшю перців і обклавши в кільця ріпчастої цибулі.