Рецепт шарлотки з яблуками в духовці

Чудовий осінній пиріг підніме настрій всім, і в інші пори року нагадає про яблучному сезоні. Аромат його будуть чути навіть сусіди! Рецепт дуже простий, його зможе освоїти навіть починаюча господиня.

 

Інгредієнти для шарлотки з яблуками в духовці:

  • Борошно – 1 склянка;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Цукор – 1 стакан (+ 3ст. ложки – для яблук);
  • Яблука – 4-5 шт.;
  • Розпушувач (або сода, погашена оцтом) – 0,5 ч. ложки;
  • Сіль – щіпка;
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка;
  • кориця – 1 ч. ложка.
  • Вершкове масло для змащування форми.
  • Цукрова пудра для прикраси.

 

Готуємо шарлотку з яблуками в духовці

Брати можна будь-яблука або навіть груші. Цікавіше всього за смаком виходить з кисло-солодкими яблуками, такими як «Антонівка», але і солодкі яблука чудово підійдуть.

1. Яблука очистити від шкірки, вирізати серединку і нарізати часточками. Покласти в глибоку миску і засипати цукром. Відставити, щоб пустили сік.

Сухі інгредієнти потрібно просіяти, щоб тісто вийшло повітряним і однорідним, а пиріг був ніжним. Якщо замість розпушувача брати соду, її потрібно погасити оцтом і додати в борошно, а в яєчну масу після її збивання, перемішати перед додаванням борошна.

2. Борошно змішати з розпушувачем, ванільним цукром, корицею і сіллю. Суміш просіяти один або два рази.

3. Яйця з цукром збивати п’ять – десять хвилин. Маса повинна збільшитися в три рази.

4. Змішати борошно і яєчну суміш до отримання однорідної консистенції. Тісто вийде тягучим.

Найзручніше робити шарлотку в рознімної формі, але підійде будь-яка, навіть деко.

 

Рецепт шарлотки з яблуками в духовці

 

Час випічки залежить від обраної форми. Чим вище форма і менше по діаметру, тим більше часу буде потрібно (40-50 хв). Якщо вибрати широку і не високу форму час випічки скоротиться на десять, а іноді й на двадцять хвилин (25-30 хв.) і пиріг можна розрізати на більшу кількість бажаючих.

Дивіться також:  Рецепт пирога з рибною консервою з фото

5.У змащену вершковим маслом форму вилити половину тіста. З яблук злити рідину і викласти їх зверху, залити рештою тестом.

6.Поставити в розігріту до 180-200о С духовку і випікати від 25 до 50 хвилин(залежить від форми). Раніше 20 хвилин духовку відкривати не можна! – тісто може впасти і залишитися непропеченным.

7.Готовність перевіряти дерев’яною шпажкою (зубочисткою). Якщо шпажку увіткнути в середину пирога, і вона залишиться сухою і чистою – пиріг готовий.

8.Шарлотці дати трохи охолонути (щоб вона не розшаровувалася і не ламалася при витяганні з форми), викласти на блюдо і посипати цукровою пудрою.

Пиріг можна подавати нарізаний шматочками або цілком. Якщо він готувався в дека, нарізати на великі порційні кубики і викласти гіркою.

Половину яблук можна натерти на крупній тертці і додати в тісто, а другу половину викласти в якості начинки часточками – виходить теж дуже смачно і соковито.

Зверху можна викласти квіточки яблучними часточками. Прикраса не потрібно вдавлювати, так як тісто підніметься саме.

Якщо шкоринка у пирога вже рум’яна, а він ще не готовий, потрібно прикрити його зверху фольгою. Скоринка залишиться такою ж красивою і не згорить, а пиріг допечется.

 

Тепер ми знаємо як приготувати шарлотку з яблуками в духовці і насолодитись цим смаком по повній! ♥ Приємного вам апетиту! 🙂