Рецепт смачного кексу гарбузового

Кекси являють собою солодку випічку, покриту глазур’ю. Єдиний недолік цих кондитерських виробів – висока калорійність. Тому сьогодні ми пропонуємо вам спекти гарбузовий кекс, який йде організму тільки на користь.

 

 

Необхідні інгредієнти для кексу з гарбуза

 

 

• Гарбуз – 500 грам;
• Цукровий пісок – 300 грам;
• Борошно пшеничне – 300 грам;
• Яйця курячі – 2 штуки;
• Волоські горіхи – 50 грам;
• Масло рослинне – 10 мілілітрів;
• Кориця – 0,5 чайної ложки;
• Мелений кардамон – 0,5 чайної ложки;
• Розпушувач тіста – 1 чайна ложка;
• Апельсинова цедра.

 

 

Приготування гарбузового кексу

 

 

Насамперед необхідно зробити пюре з гарбуза. Помийте плід під проточною водою і насухо витріть. Розріжте його на дві частини і акуратно вийміть насіння за допомогою ложки. Очистіть м’якоть від шкірки і наріжте її кубиками.

Складіть гарбуз в каструлю і залийте водою. Накрийте кришкою і варіть протягом двадцяти хвилин, поки овочі не стане м’яким. Відкиньте гарбуз на друшляк і зачекайте, поки стече зайва рідина. Перетворити її в пюре тепер не складе труднощів: достатньо розім’яти м’якоть виделкою.

До гарбузовому пюре додайте мелені спеції – корицю і кардамон. Також не забудьте про апельсинової цедри. Очистіть апельсин середнього розміру від шкірки і потріть на дрібній тертці. Цедра допоможе домогтися легкого фруктового аромату, завдяки чому готовий кекс стане більш апетитним.

Посладите пюре цукром і влити рослинне масло. Перемішайте масу до повного відсутність грудочок. Впорається з цим краще всього міксер, виставлений на мінімальну швидкість.

Додайте курячі яйця і пшеничне борошно. Замісіть тісто за допомогою ложки або кондитерського віночка. Не забудьте про розпушувач: він додасть кексу додаткову пишність.

Спробуйте також:  Смачно варимо рисову локшину (фунчозу), рецепт з фото

Останній крок у приготуванні тіста – додавання волоських горіхів. Попередньо по-дробіть їх ножем. Перемішайте тісто ще раз і викладіть у форму. Щоб випічка в процесі приготування не підгоріла, стінки форми змастіть маслом.

 

 

Випікати гарбузовий кекс потрібно близько 45 хвилин при температурі 180С. Перевіряти готовність рекомендується зубочисткою. Застроміть її в тісто, а потім витягніть і подивіться її поверхню. Якщо зубочистка суха то страву можна вважати готовим.

 

 

Перед подачею на стіл прикрасьте кекс глазур’ю. Досить змішати апельсиновий сік з великою кількістю цукрової пудри і викласти зверху на випічку. По консистенції глазур повинна нагадувати згущене молоко.

 

Приємного апетиту! 🙂

Загрузка...