Рецепт смачною сирної запіканки з родзинками

Сьогодні ми пропонуємо приготувати сирну запіканку з родзинками за нашим рецептом, який дуже простий і достатньо швидкий. Готується це блюдо протягом 40 – 60 хв., розраховане на 6 – 8 невеликих порцій.

Сирна запіканка з родзинками

Для приготування запіканки нам знадобляться:

  • Сир – близько 0,5 кіло;
  • Борошно – 2-3 ст. ложки;
  • Сметана (жирна)– пару столових ложок;
  • Яйця курячі – 2-3шт.;
  • Цукор – 2-3 ст. л. без верху;
  • Сіль-щіпка, для пікантності смаку;
  • Родзинки – близько 50 м;
  • Ваніль або ванільний цукор – ваніль – на кінчику ложки (вона гірчить), ванільний цукор – 2 – пакетика;
  • Масло – для випічки.

Беремо попередньо підготовлений сир – він повинен бути однорідної консистенції, без грудочок, для цього потрібно купити підходящий – не дуже щільний, трохи рідкуватий і додатково розтерти його. Сир краще вибрати трохи з кислинкою, нежирний, тоді наша запіканка вийде пикантней і апетитніше.

  • Отже, растрираем сир зі сметаною, додаємо борошно. Окремо збиваємо яйця до стану густої піни, додаємо, продовжуючи збивати, цукор. Отриману пінисту масу вливаємо в наш, вже підготовлене сирне тісто, перемішуємо.
  • Додаємо попередньо добряче промитий і, побажанню – пропарений родзинки, ваніль або ванілін, щіпку солі, знову ж-таки перемішуємо.
  • Викладаємо тісто на попередньо змащену маслом форму, заповнюючи десь половину, 2/3 форми, змащуємо зверху збитим яєчним жовтком – так готова запіканка буде мати красиву рум’яну скоринку.
  • Випікаємо в розігрітій духовці до готовності.
  • Готова запіканка повинна бути покрита апетитною рум’яною скоринкою.
  • Подавати її смачно – з кошторисної, до чаю.
  • А якщо прикрасити запіканку вершками, та фруктами, вийде досить красивий і оригінальний, а головне – смачний пиріг – смакота і до святкового столу або чаювання.

     

    Рецепт сирної запіканки з родзинками

     

    І в продовження нашої «сирної» теми, хочемо запропонувати ще один, також нескладний рецепт запіканки.

    Готується ця страва також протягом 40 – 60 хв., розраховане на 6 – 8 невеликих порцій.

    Для приготування нам знадобляться:

    • Макарони – 200 – 300 г, знову ж:
    • Сир – близько 300г кіло;
    • Борошно – 2-3 ст. ложки;
    • Сметана – пару столових ложок;
    • Яйця курячі – 2-3шт.;
    • Цукор – 2-3 ст. л. без верху;
    • Яблука – 2-3 штуки середніх за розміром яблук;
    • Сіль-щіпка;
    • Масло – для випічки.

    Відварюємо макарони до готовності, не усвідомлюючи їх. Розтираємо сир зі сметаною, додаємо попередньо збиті з цукром і дрібкою солі яйця. Рецепт дуже схожий на попередній, за винятком того, що в якості основи – макарони, а замість родзинок – яблука.

    Додаємо до заздалегідь підготовленим і зцідженим макаронів сирну масу, моєму яблука, чистимо, нарізаємо їх дрібними скибочками. Додаємо таким чином приготовані яблука до нашої основі.

    Розмішуємо тісто, викладаємо у змащену маслом форму, змащуємо зверху яєчним жовтком – для утворення рум’яної скоринки, викладаємо скибочками яблука – для додання більшого яблучного смаку і прикраси, ставимо в попередньо розігріту духовку, печемо до готовності.

    Наша запіканка готова!

    Прикрасити її, знову ж таки, можна яблуками, ягодами, зокрема – малиною, посипати – цукровою пудрою, подавати смачно зі сметаною.

    При бажанні цю запіканку можна приготувати без додавання сиру, на основі макаронів і яблук. Виходить смачно.

    Така запіканка може бути прекрасним доповненням до чаю за сніданком або, при відповідній сервіровці, – відмінним варіантом для пирога дружніх або сімейних посиденьок, або навіть якого-небудь свята.

    Рецепти цих страв прості, а страви не тільки смачні, але ще й досить корисні.

    Готуйте з любов’ю, їжте – з задоволенням, а головне – на здоров’я!

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...