Рецепт смаженого минтая з фото

Минтай важко назвати елітної рибою, але якщо його приготувати правильним рецептом, то і ця рибка стане дуже апетитною. Важливо, що цей сорт риби не жирний. Навіть в олії смажений минтай досить низькокалорійне блюдо.

Моя бабуся готувала смажений минтай з кількох рецептами, і основний секрет – це додавання лимонного соку і приправ. Аромат у приготованого блюда був – з глузду з’їхати! Хоча можна смачно приготувати і просто минтай смажений з цибулею. Смажене філе минтая виглядає більш презентабельно, ніж нарізка шматками, але це не принципово.

Рецепт смаженого минтая на сковороді

Рецепт розрахований на чотири порції.

Готуємо за 20 хвилин.

Інгредієнти:

  • 1 середня рибина минтая
  • 1-2 цибулини
  • Сіль за смаком
  • Спеції – третина чайної ложки або по смаку
  • Борошно – чотири столові ложки
  • Рослинне масло – близько чотирьох столових ложок
  • Приготування:

    • 1. Спочатку готуємо рибу. Промиваємо, обрізаємо ножицями плавники і ріжемо на шматочки. Солимо рибку і посипаємо з усіх боків спеціями, даємо їй трохи полежати, ввібрати сіль.
    • 2. На сковороду ллємо трохи рослинного масла і чекаємо, поки воно зашипить. Обвалюємо з двох сторін у борошні минтай, кладемо на сковороду. Смажимо рибу, поки не утвориться золотава скоринка.
    • 3. Нарізаємо великими кільцями цибулю, можна і півкільцями. Товсто нарізану цибулю буде соковитим на смак, а якщо нарізати тонше, вийде більш ніжна добавка до рибки.
    • 4. Цибуля готуємо на свій розсуд. Його можна приєднати до риби, а можна досмажити рибу, зняти її і на цю ж сковороду викласти цибулю. Стежимо, щоб цибуля не згорів, а придбав золотистий колір. До риби додаємо цибулю після того, як перегорнемо її.

    Зайве масло після смаження видаляють з риби паперовим рушником. На гарнір подають овочі, каші, макарони. Ось такий нескладний, але дуже смачний рецепт смаженого минтая з фото. Сподіваємося вам сподобалося! А тепер зверніть увагу на рецепт минтая в клярі, що розташований нижче, під фото.

     

    Минтай смажений в клярі

    Вихід – чотири порції. Весь процес приготування займає 40 хвилин.

     

    Це досить дієтичне блюдо, але смакові якості відмінні. Кляр взагалі пом’якшує будь-яку суху рибу і робить її соковитою. ♥

     

    Що нам знадобиться для того, щоб приготувати смажену минтай в клярі за рецептом:

  • Філе минтая – пів кілограма
  • Борошно – 150 грам (стакан)
  • Молоко або рідкі вершки – ½ склянки
  • Яйця – достатньо двох
  • Сік лимона – видавлюємо з половини плоду
  • Приправи – мелений коріандр і паприка
  • Сіль на око, соліть, як звикли
  • Перець можна додати щіпку, на ваш розсуд.
  • Рослинна олія підійде будь-яке. Кількість звичне для смаження.
  •  

    Етапи приготування смаженого минтая:

    • 1. Для початку маринуємо рибку. Помили, нарізали, поклали в миску, побризкали соком лимона. Після чого посолили і посипали приправами. У такій компанії рибка набирає сік максимум півгодини.
    • 2. Робимо кляр з вершків, борошна та яєць. Збиваємо яйця з дрібкою солі, вливаємо молоко або вершки, і поступово, ніжно, попутно збиваючи, підсипаємо борошно. Жодних грудок! Всі разом ще раз від душі збиваємо і кляр готовий.
    • 3. Далі найпростіше, акуратно опускаємо в готовий кляр нашу рибу і викладаємо на дуже гарячу сковороду. Кладемо шматочки так, щоб їм на сковороді було не тісно, інакше все склеїться. Шматочки філе будуть готові хвилин через 7-10. Це час на смажити до золотистої скоринки з обох сторін.

    Примітно, що минтай в клярі дуже смачний як свіжоприготований, гарячий, так і коли охолоне. Гарнір згідно вашої фантазії – овочевий салат, гречка, картопля.

    Набагато цікавіше буде виглядати риба під соусом. Соус взагалі облагороджує будь-яку страву. Соуси для риби готують на основі вершків, томату, гірчиці, зелені, йогурту. Відповідно вони так і називаються вершковий або томатний і т. д.

    Для прикладу візьмемо класичний білий соус спеціально для риби. На півлітра рибного бульйону кладуть один жовток, два невеликих шматочка вершкового масла, три столові ложки борошна, сіль, перець, сік лимона.

    Борошно засмажуємо на одному з шматочків масла. Суміш охолоджуємо, додаємо прохолодний рибний бульйон. Заважаємо, поки не розчиняться всі грудочки. Додаємо жовток, сіль і перець. Все акуратно збиваємо і знову доводимо до кипіння. Але не кип’ятимо! Інакше все зіпсуємо. В охолоджену суміш додаємо другий шматочок масла і лимонний сік. Вливаємо сік потроху, починаючи з десертної ложки і пробуємо, щоб не зробити соус дуже кислим.

    Минтай смажений з морквою

    Час приготування – 1 ч.
    Кількість порцій – 4.

    Склад продуктів для минтая смаженого з морквою:

    • 1. 1 рибка минтай.
    • 2. 2 цибулини.
    • 3. 1 морквина.
    • 4. 2 скл. молока.
    • 5. Сіль.
    • 6. Перець чорний.
    • 7. Борошно.

     
    Приготування минтая смаженого з морквою

  • Спочатку обробляється рибка. За допомогою ножа очищається луски, видаляють плавники, хвіст і голова.
  • Рибка нарізати невеликими шматочками. Морквина очищається і натирається за допомогою великої терки. Шматочки рибки перчатся, солятся і обвалюються в борошні.
  • Сковорідка з маслом соняшнику розігрівається на плиті.
  • Рибка обсмажується з обох боків до золотистого кольору. На неї викладається нарізану цибулю і терта морквина. Додаємо молоко, сіль і перець. Сковорідка накривається кришкою і гаситься на маленькому вогні близько півгодини. Готовий минтай прикрашається петрушкою.
  • Минтай смажений калорійність має невелику, тому його можна вживати абсолютно всім і в будь-який час, навіть під час дієти. Як гарнір можна подати салат зі свіжих овочів.
  •  

    Минтай смажена з цибулею

    Час приготування – півгодини.
    Кількість порцій – 4.

    Склад продуктів для минтая смажене з цибулею:

    • 1. 1 рибка минтай.
    • 2. Сіль.
    • 3. 2 репчатых лука.
    • 4. Приправа для риби.
    • 5. 4 ст. л. олії соняшника.

     
    Приготування минтая смажене з цибулею

  • Приготувати смажену минтай з цибулькою зможе навіть початківець кулінар. Спочатку риба вимивається, з неї видаляються нутрощі. Потім вона нарізати на порційні шматочки. Вони солятся і приправляється улюбленими спеціями або сушеними травами.
  • Риба обвалюється в борошні і відправляється на гарячу сковорідку з рослинним маслом. Минтай обсмажується до золотистого кольору з двох сторін. Під час обсмажування риби можна підготувати цибулю. Він очищається і нарізається на кільця чи півкільця. Від товщини цибулі буде залежати його соковитість. Краще його робити більш товстим.
  • Цибулю можна обсмажувати разом з рибою або відправити його на сковорідку після того, як минтай обжарился. А потім змішати їх разом.
  • Перед вживанням з рибки можна видалити жир за допомогою паперового рушника. Минтай смажений калорії має невеликі, а це дію зробить його ще більш дієтичним. Це блюдо підійде до будь-якого гарніру і овочів.
  •  

    Приємного апетиту!