Рецепт торта «Чорний ліс»

Рецепт торта «Чорний ліс» відноситься до традиційної німецької кухні, а полягає цей оригінальний і дуже смачний десерт або збитих вершків, шоколадного бісквіта і вишні.

Результат приготування торта «Чорний ліс» вражаючий, незважаючи на те, що це кондитерський виріб готується дуже просто.

Вперше такий десерт з’явився ще в 1934 році, але відразу придбав світову популярність, так як відрізнявся незвичайним виглядом і незрівнянним смаком.

Зараз існує кілька рецептів Торта «Чорний ліс», а нижче наведено найпростіший з них.

Час приготування становить приблизно півтори години, а готується він на шість персон.

 

Для приготування торта «Чорний ліс» знадобиться наступний набір компонентів:

  • – сухі дріжджі швидкі (1 м);
  • – курячі яйця (п’ять штук);
  • – шоколад молочний або гіркий для прикраси;
  • – пшеничне борошно вищого сорту (67 р);
  • – вишня заморожена або свіжа (260 м);
  • – вершки жирні 35%-ві (510 мл);
  • – порошок какао без будь-яких добавок (36 р);
  • – вода фільтрована (210 мл);
  • – сода харчова і картопляний крохмаль (по одній ст. ложці);
  • – цукровий пісок (260 м).

 

Як приготувати торт «Чорний ліс»

 

 

Для виготовлення шоколадного бісквіту від жовтків в курячих яйцях відділити білки. З цукровим піском (160 г) збити окремо жовтки, а в іншій ємності збити в міцну піну білки. Жовткову збиту суміш акуратно з’єднати з білками, а потім все перемішати дерев’яною кулінарної ложкою.

У глибоку миску просіяти соду харчову, дріжджі, порошок какао і пшеничне борошно, перемішати ці сипучі продукти, потім всипати в білково-жовткову масу в три прийоми, перемішуючи кожного разу.

Шоколадний корж для торта «Чорний ліс» випікати потрібно тридцять хвилин при 175 градусах, потім остудити на решітці духової шафи.

Дивіться також:  Шоколадні магдаленки з кремом

Тепер необхідно для просочення коржа приготувати сироп з вишневих ягід. Для приготування вишневого сиропу для торта необхідно насипати в вишню цукровий сироп (50 г) і залишити хвилин на п’ятнадцять. Для прикраси торта «Чорний ліс» потрібно залишити маленьку жменю вишні.

Довести До кипіння воду (100 мл), в яку був доданий залишився цукровий пісок, потім додати вишневий сік і прокип’ятити протягом двох хвилин. Остудити вишневий сироп і додати за бажанням хороший алкоголь, хоча можна обійтися і без нього.

Решту фільтровану воду налити в маленьку каструльку і довести до кипіння, додати вишню і на малому вогні прокип’ятити кілька хвилин, насипати крохмаль і продовжити готування при постійному помішуванні, поки суміш не стане густою. Зняти посуд з вишневою сумішшю з вогню.

Охолодити попередньо жирні вершки і збити їх в дуже щільну масу. На три рівні частини розрізати шоколадний бісквіт, просочити його сиропом з вишневого соку.

Викласти на поверхню першого коржа збиті вершки і розрівняти, потім акуратно покласти вишню. На цю композицію ще викласти корж, змастити їх вершками, потім покласти вишню, повторити ту ж саму процедуру і з рештою коржем.

Бока готового торта «Чорний ліс» теж змастити рештою вершками. Тертим молочним або гірким шоколадом прикрасити торт, зверху викласти ягоди.