Рецепт торта на Новий Рік 2016 з фото

Який торт спекти на Новий Рік Мавпи, задаємося ми не пустим питанням. Сьогодні ми постараємося на нього відповісти – пропонуємо рецепт приготування по-справжньому святкового варіанту.

Торти – шоколадні, фруктові, сметанні…

Нескладний рецепт яблучно-сметанного торта на Новий Рік 2016:

Торт яблучно-сметанний

 

 

Час приготування – близько 1,5 годин, розрахований на 6-8 порцій.

Для приготування цього торта нам потрібно випекти три коржі.

 

 

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.;
  • Цукор – 1,5 склянки;
  • Кефір і сметана в рівних кількостях – також півтори склянки;
  • Борошно – півтори склянки;
  • Харчова сода – на кінчику чайної ложки;
  • Сіль – щіпка;
  • Ваніль – щіпка або ж пару пакетиків ваніліну.

 

Приготування коржів

Яйця збити з цукром і ваніллю – ваніліном до білого кольору, додати половину кефірно-сметанної суміші, всипати, поступово помішуючи, борошно, ретельно розмішати, щоб не було грудочок, додати решту кефірно-сметанную рідина.
Додати харчову соду, щіпку солі, перемішати ще раз – тісто готове.
Потім розділити його на три рівні частини, випікати до готовності, три коржі, кожен з яких, трохи остудивши, слід розділити ще надвоє.

 

 

Крем, інгредієнти

  • Сметана – близько 0,75 літра;
  • Цукор – близько пів ст.
  • Яблука – близько 0,5 кіло або ж 5-6 стиглих, рум’яних, ароматних яблук.

Приготування крему для торта

Сметану слід збити з цукром до пишної маси, попередньо яблука очистити, зварити яблучне пюре, остудити, розтерти до стану однорідної маси, додати до збитої сметани, збити ще раз до стану крему.

 

 

Глазур, інгредієнти

  • Вершкове масло – ок. 75 г або 4 ст. ложки;
  • Гаряче молоко – 4 ст. ложки;
  • Цукор – близько 75 г;
  • Какао – 2 ст. л.
Дивіться також:  Кутя з пшениці – смачний рецепт

 

Приготування глазурі

  • Какао і цукор у зазначених кількостях слід ретельно розчинити у 4 столових ложках гарячого молока.
  • Потім зняти з вогню і додати 3-4 ст. ложки – близько 75 г свіжого вершкового масла.
  • Приготування, безпосередньо, торта

    Перемазати кожен корж рівним кількістю крему, зверху торт можна щедро полити шоколадною глазур’ю, рецепт приготування якої ми привели вище, а також посипати ядрами волоських горіхів – вийде смачно і дуже красиво – вид торт виходить «крислатий» і злегка апетитно-недбалий.
    Залишити торт для просочення приблизно на годину.

    Рецепт смачного і по-справжньому красивого, якщо можна так висловитися, елегантного торта на Новий Рік – ми поділилися ним з Вами сьогодні.

    Такий ось нехитрий рецепт приготування смачного, тим не менш, ми сподіваємося, торта.

    Сподіваємося, Вам сподобається його простий, але досить приємний смак, ну, а приготування даного варіанту випічки не повинно зайняти у Вас багато часу, якого і так не напасешся у передсвятковій метушні.

    Готуйте, їжте із задоволенням і приємного Вам апетиту!