Рецепт торта «Пташине молоко» в мультиварці

Час приготування торта «Пташине молоко» становить приблизно дві години.

Самий перший торт під назвою «Пташине молоко» був придуманий одним не дуже відомим кулінаром, який багато років тому працював у ресторані «Прага». Торт настільки сильно відрізнявся за своїм смаком від стандартних десертів, що він відразу ж придбав небувалу популярність. Назва торт отримав таке незвичайне з-за того, що проводився цей десерту вкрай малими партіями, а звичайним людям неможливо було дістати його так само, як молоко у птиці. До складу цього торта входив порошок, агар-агар, який в ті часи неможливо було неможливо, тому господині намагалися відтворити рецепт такого дивного торта шляхом заміна цього рідкісного желюючий компонента звичайним желатином. Результати, при використанні желатину, теж виходять вражаючими.

 

Отже, для приготування в мультиварці торта «Пташине молоко» знадобиться наступний комплект інгредієнтів:

  • – борошно пшеничне (один повний стакан);
  • – цукровий пісок (один повний стакан);
  • – масло вершкове;
  • – яйця сирі курячі (п’ять штук);
  • – ванілін в порошку (один пакетик).

 

Як приготувати торт «Пташине молоко» в мультиварці з фото

 

За допомогою міксера на середній швидкості збити в дуже пишну піну цукровий пісок з яйцями. Через десять хвилин інтенсивного збивання ввести в масу дуже маленькими порціями ванілін і борошно пшеничне, замісити дерев’яної кулінарної дуже акуратно ложкою тісто для бісквітів. За бажанням в тісто можна додати дрібні шматочки яблука або подрібнену вишню.

Каструлю мультиварки маслом, викласти бісквітне тісто, розрівняти його і встановити режим «Смаження» або «Випічка». Готувати бісквіти до торта «Пташине молоко» протягом шістдесяти хвилин при закритій кришці. Як тільки будуть готові бісквіти, відразу відкривати кришку не варто, необхідно спочатку залишить їх хвилин на десять в мультиварці, інакше випічка опаде.

Дивіться також:  Риба під маринадом – класичний рецепт і 10 варіантів

 

 

Тепер необхідно приготувати крем до торта «Пташине молоко»

 

Для приготування крему «Пташине молоко» знадобиться наступний набір компонентів:

  • – масло вершкове м’яке (160 г);
  • – желатин (22 м);
  • – добірне молоко (один повний стакан);
  • – ванілін в порошку (один пакетик);
  • – борошно пшеничне (одна чт. ложка);
  • – цукровий пісок (один повний стакан);
  • – яйця курячі (п’ять штук).

 

 

У 130 г кип’яченої води розвести кристали або пластини желатину, залишити для набухання хвилин на тридцять, а в цей же час з половиною порції цукрового піску розтерти курячі жовтки. Додати в масу з жовтків попередньо просіяне борошно, влити добірне молоко, насипати ванілін, всі компоненти добре перемішати і довести до кипіння на водяній бані. Остудити приготовану масу, додати розм’якшене вершкове масло і збити все за допомогою міксера на дуже високій швидкості. На повільному вогні підігріти набряклий желатин, процідити через ситечко його і охолодити при кімнатній температурі. З рештою цукровим піском збити п’ять курячих білків, влити гарячий тонкою цівкою желатин. Приготовлений крем ретельно перемішати з білково-желатиновою масою.

 

Рецепт торта «Пташине молоко» в мультиварці

 

На коржі розділити остиглий бісквіт, потім викласти найнижчий з них у форму, яка по діаметру буде співпадати з діаметром коржа. Форма необхідна для того, щоб крем не витікав з коржа. Залити кремом нижній корж і закрити другою частиною бісквіта. На п’ять годин поставити торт «Пташине молоко», приготований в мультиварці, холодильник та вийняти через належний час з форми за допомогою насадки для приготування на пару, потім прикрасити по своєму бажанню і подавати до столу.