Рецепт запеченої качки з яблуками і медом

Інгредієнти для качка, запечена з яблуками в медовому сиропі:

  • качка – 1.8 кг,
  • яблука – 4 шт.,
  • мед – 45 гр.,
  • вода – 600 мл,
  • сіль,
  • перець.

 

Час приготування 3.5 години. Кількість порцій – 6.

Рецепт приготування качки, фаршированої з яблуками в медовому сиропі

  • Качку обробляємо, як описано в рецепті вище.
  • Готуємо яблука і нарізаємо великими шматочками.
  • Готуємо медовий розчин Для цього розчиняємо мед і теплій воді. Можна прокип’ятити воду з медом , а потім остудити.
  • Качку витираємо насухо і пензликом наносимо медовий розчин по всій поверхні тушки і черевця. Залишаємо качку до вбирання розчину, а потім знову повторюємо процедуру з наступним висиханням поверхні.
  • Начинити качку з яблуками і черевце зашити.
  • На сковороду виливаємо залишки сиропу, викладаємо на нього фаршировану тушку і ставимо в добре прогріту духовку. Запікаємо виріб, поливаючи його витопленим качиним жиром з медовыи сиропом.
  • М’яку качку виймаємо, укладаємо на блюдо, як в першому рецепті. Подаємо до нього яблука, запечені цілком з медом або відвареної на пару рис.В залежності від бажання і переваги гостей.
  • Утворився жир (вода до моменту готовності качки повністю випарувалася) зливаємо в окремий посуд. Охолоджуємо жир і використовуємо його в приготуванні тіста для прісного печива. Тонкий медовий аромат, що зберігся в жирі, сприяє створенню печива відмінного смаку. Давно помічено, що якщо в тісто замість вершкового масла класти охолоджений жир качки або курки, то випічку стає набагато смачніше. зверніть на це увагу.
  • Приємного апетиту!

    Дивіться також:  Як приготувати журавлинний соус