Рецепти гарячих зігріваючих напоїв з фото

Коли на дворі бушує негода і холоднеча будь теплий напій подарувати вам приємні відчуття. Дуже часто люди обмежуються лише чаєм або кавою. Однак можна зробити дивовижний і оригінальний зігріваючий напій не докладаючи багато зусиль. Необхідно лише знати послідовність дій. Поєднання незвичайних смаків і цікава подача перетворять звичайне приготування напою в ціле мистецтво. Ваша буденне життя перетвориться на справжнє свято, і жоден мороз не зможе вплинути на це.
У чаї, какао або кавовому напої містяться алкалоїди, які сприяють збудженню організму людини і активізують роботу мозку. Завдяки цьому на роботі можна не тільки зігрітися, але й краще зосередитися.
Класичні зігріваючі напої можна замінити великою кількістю коктейлів з водою, чаєм, молоком, морсом або соком. У них також можна додати різноманітні сиропи. Всім відомі корисні функції молочка з додаванням меду. Але мед можна замінити солодким сиропом з лимона або малини, або соком полуниці. Чай стане ще смачніше з додаванням соку чорниці, лимона або малини.
Довгий час дуже поширеними залишаються гарячі алкогольні напої. Завдяки розслаблюючим коктейлів можна зігрітися на прогулянці, в свято або просто в домашній обстановці.
З безлічі видів гарячих напоїв можна вибрати рецепт, який буде до душі саме вам. І ніяка зима не вплине на ваш настрій!

Гарячий шоколад з апельсиновою цедрою

Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 2.

Склад продуктів для гарячого шоколаду з апельсиновою цедрою:

  • 1. Молочко – 2 чаш.
  • 2. Гіркий шоколад – 120 р.
  • 3. Цедра апельсина – 2 смужки по 4 див.
  • 4. Розчинний еспресо (можна замінити розчинною кавою) – ½ ч. л.
  • 5. Мускат – 1/8 ч. л.

Приготування гарячого шоколаду з апельсиновою цедрою
Компоненти напою змішуються в сотейнику або каструлі. Суміш перемішується на плиті. Шоколад повинен повністю розтанути. Після цього вогонь збільшується, і напій доводиться до кипіння. Його необхідно весь час помішувати. Суміш знімається з плити і збивається за допомогою віночка, щоб з’явилася піна. Потім все повертається на плиту і знову доводять до кипіння. Така процедура повторюється кілька разів. В кінці з напою дістається цедра апельсина.
Напій залишається настоюватися на кілька годин. Перед подачею він знову доводять до кипіння, знімають з плити і збивається. Подається порційно в гуртках.


Рецепт ароматної глогга

Глогг є ароматним, пряним варивом, традиційним скандинавським напоєм на Різдво. А родзинки і мигдаль зроблять з нього шедевр.

Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій – 6.

Склад продуктів для ароматної глогга:

  • 1. Червоне вино – 1 бут.
  • 2. Горілка – 4 ст. л.
  • 3. Цукор – 65 р.
  • 4. Кориця – 1 паличка.
  • 5. Гвоздика – 6 шт.
  • 6. Імбир – ½ ст. л.
  • 7. Родзинки – 100 р.
  • 8. Мигдаль – 100 р.

Приготування ароматного глогга
Вино з горілкою змішується в каструлі. До них додаються інші компоненти. Рідина з добавками нагрівається до розчинення цукру. Після цього напій знімається з плити і залишають настоюватися на півгодини. Перед подачею коктейль нагрівається.


Рецепт пряного яблучного сидру

Витрата часу – 20 хв.
Кількість порцій – 6.

Склад продуктів для пряного яблучного сидру:

  • 1. Кориця – 3 палоч.
  • 2. Бадьян – 3 шт.
  • 3. Гвоздика – 1 ст. л.
  • 4. Мускат – 1 ч. л.
  • 5. Порошок імбиру – ½ ч. л.
  • 6. Сидр з яблук – 6 чаш.
  • 7. Ром – ½ чаш. (необов’язково).

Приготування пряного яблучного сидру
Кориця змішується з бадьяном, гвоздикою, мускатним горіхом і імбиром, і зав’язується в мішечок. Сидр виливається у велику каструлю і доводиться до кипіння на слабкому вогні. Мішечок з приправами занурюється в сидр і вариться близько 15 хвилин. При бажанні можна додати трохи рому. Після цього мішечок дістається з напою. Коктейль розливається порційно і подається з корицею.

Східний кави

Час приготування – 5.
Кількість порцій – 1.

Склад продуктів для східного кави:

  • 1. 2 ст. л. натуральної кави.
  • 2. 100 мл холодної води.
  • 3. 0.5 г кардамону.
  • 4. 0.5 г ваніліну.
  • 5. 0.5. г кориці.
  • 6. 1 г суміші перців.

Приготування кави східного
Для приготування кави вам знадобиться турка. Для початку необхідно змішати всі спеції. Турка розігрівається. У неї відправляється кава зі спеціями. Інгредієнти перемішуються і заливаються холодною водичкою. Каву доводять до кипіння на слабкому вогні. Після появи піни турка знімається з плити. Через пару секунд вона знову вирушає на плиту. Таким способом кава заварюється близько 3 разів. Напій розливають у чашки і подають до столу.