Рецепти консервованих салатів

Асорті з осінніх овочів можна скласти за власним бажанням і смаковим уподобанням. Овочі для сумішей можна використовувати свіжими або солоними. У банку їх потрібно укладати цікаво чи розподіляти шарами.

Використавши прянощі, краще їх не додавати до загальної маси овочів, а приєднати відразу в кожну банку.

Рецептів консервованих салатів існує велика різноманітність. Салати являють собою раскрошенные овочі з прянощами, оцтом і олією.

 

Спробуйте приготувати салат «Дунайський»

 

 

Для 10 л готового салату потрібно взяти:

  • – 5 кг болгарського перцю;
  • – 2 кг томатів недоспевших або зелених;
  • – 2 кг моркви (прожареної);
  • – 800 г цибулин;
  • – 200 г солі;
  • – 700 мл 6% оцту;
  • – 600 мл рослинного масла і спеції.

Порядок приготування салату «Дунайського» такий:

Помідори помийте в прохолодній воді і розріжте на 6 або 8 часточок. Перці обчистите від насіння і розрізати на смужки шириною до 2,5 см Моркву краще порізати кубиками і пробланшировать в окропі 10 хвилин, потім остудіть.

Цибуля искрошите півкільцями або кільцями. Всі овочі притрусіть сіллю і витримайте 15-20 хвилин, щоб виділився сік. Сюди ж внесіть соняшникову олію і оцет, перемішайте.

Салат розкладайте по банках, на дно покладіть пару штук запашного перчика і гвоздики, 1 лавровий лист. Прикрийте кришкою і починайте стерилізувати: пів літрові банки – півгодини, літрові – 35 хвилин, слідом за цим сміливо закочуйте.

 

 

Салат «Осінній» наповнить організм вітамінами навіть взимку.

Для цього салату візьміть:

  • – 1 кг солодкого перцю різного кольору (для краси);
  • – 1,5 кг томатів;
  • – по 300 г капусти білокачанної, моркви, цибулі ріпчастої та олії;
  • – 600 г кисло-солодких яблук (можна антонівки);
  • – сіль і цукор на власний смак.

 

Консервований салат «Осінній» потрібно готувати таким чином:

Подрібнюємо перчинки, помідори і цибулю невеликими шматочками. Моркву натремо на крупній тертці, а капусту краще нашаткувати. Заправимо всі овочі рослинним маслом, посахарим і посолимо, гарненько розмішуєм.

Залишається помістити готовий салат в банки, і починаємо стерилізувати. Літровим банкам буде потрібно 50 хвилин, а підлогу літровим – 40 хвилин. Залишаємо остигати, і зберігаємо в жаркому місці.