Рецепти літніх десертів

Найчастіше в десертах багато калорій: тістечка, торти або шоколад. У літній час можна порушити стереотипи, і отримати задоволення від «легких» десертів: фруктів і морозива з них, салатиків і желе, дивовижних компотів.

Крем-вершки з малини і лимона

Витрата по часу – 30 хв.

Порції – 4.

Склад продуктів для крему-вершків з малини і лимона:

  • Малина(заморожена) – 250 гр.
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Сік лимона – 100 мл
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 100 грам.
  • Пудра цукрова – 4 ст. л.
  • Ванілін – 1 упак.
  • Порошковий желатин – 15 грам.
  • Кип’ячена вода – 5 ст. л.
  • Подрібнений темний шоколад – 2 ст. л.
  • Малина – 4 ягідки.
  • М’ята.

Приготування крему-вершків з малини і лимона

З розмороженої малини з допомогою блендера робимо пюре. Посипаємо її цукровою пудрою і перемішуємо. Щоб позбутися від кісточок можна пюре пропустити через ситечко.

Желатин замочується в прохолодній воді, і залишається на 20 хвилин. З яєць поділяємо білки і жовтки. Білки потрібно прибрати в холодильну камеру. Жовтки, цукор і ванілін ретельно збиваються. Заливаємо їх 10% вершками, і після цього вливаємо лимонний сік.

Желатин необхідно розпустити на мінімальному вогні. Він не повинен закипіти. Після цього його потрібно остудити. Змішуємо желатин з 3 ст. л. крему, додаємо суміш до маси з малиною. Відправляємо все в холодильник на 10 хвилин. Крем повинен стати желеподібним.

Білки добре збити за допомогою блендера. З вершками 33% проробляємо ту ж процедуру.

Спочатку до крему додаються збиті білки, а потім вершки. Крем збивається з допомогою міксера на мінімальній швидкості.

Креманки заповнюємо кремом і малиновим пюре по верствам. Прибираємо десерт на 60 хвилин у холодильник.

Дивіться також:  Як приготувати вегетаріанські котлети

Десерт можна прикрасити за допомогою подрібненого шоколаду, малини і листочків м’яти.

Сирне морозиво з прошарком з апельсина

Витрата по часу – 20 хв.

Порції – 3.

Склад продуктів для сирного морозива з прошарком з апельсина:

  • 500 грам сиру (9 – 18%).
  • 450 грам згущеного молока.
  • 2 ст. л. ваніліну.
  • Апельсин — 2 шт.
  • Масло вершкове — 50 гр.
  • Цукор — ½ склянки.
  • Вода — 1/3 чашки.
  • 4 ст. л. десертного вина.

Приготування сирного морозива з прошарком з апельсина

Масло з цукром і водою змішуються і ставлять на плиту. Рідина повинна закипіти,після цього варимо на середньому вогні хвилин 5. Додаємо до неї столову ложку апельсинової цедри і свіжий апельсиновий сік. Коли рідина закипить вимикаємо її. Після того, як вона охолоне, змішуємо її з вином.

Щоб приготувати морозиво згущене молоко, ванілін і сир збиваються з допомогою міксера або блендера на максимальній швидкості.

У форму викладається сирна маса, поливається соусом (він виходить дуже рідким). Шари повторюються до завершення інгредієнтів. Форма накривається з допомогою харчової плівки, і залишається на ніч в морозильній камері.

Ніжний мус з дині

Витрата по часу – 1 година.

Порції – 4.

Склад продуктів для ніжного мусу з дині:

  • 2 маленькі круглі дині.
  • 20 гр желатину.
  • 200 мл вершків.
  • Сік з половини апельсина.
  • 2 ст. л. апельсинового лікеру.
  • 2 ст. л. цукру.
  • 2 білка.

Приготування ніжного мусу з дині

Дині вимиваються розрізають на дві половинки. З них видаляються насіння і вибирається м’якоть. Чашечки з шкірки вам знадобляться.

Желатин замочується в кількох столових ложках води. Залишаємо його для набухання, а потім розпускаємо в мікрохвильовій печі півхвилини.

М’якоть перетворюємо на пюре за допомогою блендера. З вершків робиться міцна піна. В желатин додається сік лимона, і вводимо його через сито в пюре з дині. Пюре розбавляється вершками і лікером. Інгредієнти перемішуються і відправляються в холодильник на півгодини.

Дивіться також:  Покроковий рецепт салату «Вітамінка»

Білки збиваються до отримання стійкої піни і вводяться в суміш. Вона добре перемішується. Заповнюємо чашечки з дині отриманою сумішшю. Чашечки відправляються в холодильник, щоб суміш повністю застигла. Прикрашаємо з допомогою горіхів, цедри або вершків.