Рецепти літніх других страв

У літній час, коли дуже жарко, ні бажання харчуватися важкими стравами, рецепти легких страв будуть, як ніколи, до речі. Такі страви допоможуть залишатися у формі і відчувати себе добре. Завдяки різноманітності фруктів і овочів можна приготувати безліч різноманітних страв. Навіть у найпростішому літньому блюді безліч вітамінів і мінеральних солей.

Грецька мусака

Час приготування – півтори години.

Кількість порцій – 6.

Склад продуктів для грецької мусака:

  • 800 грам курячого фаршу (або змішаного).
  • 2 баклажана.
  • 3 помідора.
  • 1 цибуля.
  • Часник – 2 дол.
  • Масло соняшнику.
  • 50 грамів червоного сухого вина.
  • 250 грам твердого сиру.
  • Пів-літри молока.
  • 2 яйця.
  • 50 грам вершкового масла.
  • 2 ст. л. борошна.
  • Мускатний горіх
  • Приготування грецьку мусака

    Баклажани необхідно нарізати тонкими кружальцями, посолити і залишити на 20 хвилин. Цибулю нарізаємо на невеликі кубики. Цибулю з часником обсмажують на сковорідці приблизно 4 хвилини, до них додається фарш. Інгредієнти обсмажуються ще 5 хвилин, і заливаються вином. Залишаємо овочі тушкуватися на 10 хвилин.

    Баклажани добре промиваються. Прибираємо зайву вологу з допомогою рушники. Обсмажуємо їх на сковорідці до появи рум’яної скоринки. Викладаємо на серветку для того, щоб масло стекло з них.

    Для приготування соусу вершкове масло необхідно розтопити. Для відсутності грудочок його потрібно постійно заважати. Засипаємо його борошном, заливаємо молоком, і перемішуючи інгредієнти, варимо соус. В кінці посипаємо соус мускатним горіхом і вимикаємо вогонь. Далі потрібно збити яйця і влити їх в соус.

    У форму для випікання викладаємо шарами: баклажани, тертий сир, фарш. Потім потрібно повторити ще раз. На фарш викладаються кружечки помідорів. Інгредієнти заливаються соусом, посипаються тертим сиром. Відправляємо форму в духовку на півгодини.

    Страву можна вживати холодним або гарячим.

    Дивіться також:  Рецепт листкового тіста з фото. Покрокове приготування

    Рататуй

    Витрата по часу – 1 година.

    Порції – 4.

    Склад продуктів для рататуя:

  • 1 баклажан.
  • 2 кабачка.
  • 2 солодких перцю.
  • 3 помідора.
  • 2 цибулини.
  • 2 дол. часнику.
  • Олія рослинна.
  • Зелень.
  • Приготування рататуя

    Баклажан з кабачками і перцем нарізати на великі кубики. На шкірочці помідора робляться хрестоподібні надрізи. Потім помідори опускаються в окріп на півхвилини. Шкірка знімається, а м’якоть нарізати на великі шматочки. Цибуля очищається і нарізати на кубики. Часник нарізати дуже дрібно. Зелень також дрібно нарізати.

    У сковорідці розігрівається масло. Цибулю з часником обсмажуються близько трьох хвилин. До них додаємо баклажани, і залишаємо обсмажуватися ще 3 хвилини. Потім додаємо шматочки болгарського перцю і обсмажуємо ще стільки ж часу. Далі відправляються кабачки, на такий же час. Останніми в сковорідку відправляються шматочки помідорів. Овочі солятся, перчатся, посипаються італійськими травами при бажанні. Сковорідка накривається кришкою, овочі тушатся близько 20 хвилин. Зверху посипаємо порубаним часником і зеленню.

    Кабачки, запечені з сиром

    Витрата по часу – 40 хв.

    Порції – 6.

    Склад продуктів для кабачків, запечених з сиром:

  • 3 кабачка.
  • 300 грам сиру.
  • Зелень.
  • 1 яйце.
  • Часник – 1 дол. (при бажанні).
  • Приготування кабачків, запечених з сиром

    Кабачки потрібно розрізати на кілька половинок, серцевину необхідно вирізати, а дно залишити. Сир змішують з яйцем, дрібно нарізаною зеленню. Начинка солиться за смаком. Кабачки фаршируються приготовленої сирною сумішшю.

    Форма для випікання застеляється фольгою або спеціальним папером. Фаршировані кабачки викладаються на форму і відправляються в духовку на 20 хвилин. Сир повинен стати рум’яним.