Рецепти млинців на молоці

Млинці є традиційною, улюбленим багатьма стравою. Вони популярні в багатьох країнах. На Масляну млинці є головною прикрасою. Їх можна робити великими і маленькими, тонкими і товстими, рум’яними і блідими, золотистими, сдобренными маслом, солодкими, соленими і з різними начинками. Тільки правильно зробленого тесту вийдуть смачні млинці. В Масляну можна проводити різні експерименти з приготування млинців, використовувати різноманітні рецепти. Дуже популярними є млинці на молоці.

Як готувати млинці на молоці

Існують деякі секрети приготування млинців на молоці. Для того щоб ваші млинці вийшли смачними, випікати їх потрібно на чавунній сковорідці. Догляд за цими сковорідками досить простий, їх не потрібно мити. Перед приготуванням сковорідку необхідно добре розігріти і змастити олією, тоді млинці не пригорять і будуть добре перевертатися. Але в сучасному світі важко відшукати таку сковороду. Зате існують спеціальні млинцеві сковорідки з антипригарним покриттям. Їх не обов’язково змащувати маслом перед випіканням млинців. Не варто перестаратися з маслом, щоб тісто могло рівномірно розподілитися по поверхні.

Головним секретом дивовижного смаку є основа тіста, з якого вони робляться. Тісто готується на молоці, і завдяки цьому вони дуже тонкі, ніжні і хрусткі. Для млинців на молоці в тісто додається дріжджова закваска, піднімає тісто, що необхідно для пишних і щільних млинчиків. Просіяти борошно рекомендується відразу в тісто при приготуванні, а не робити це раніше.

Як робити млинці на молоці рецепт

Щоб ваші млинці вийшли більш ніжні, замішують тісто з допомогою блендера. Цей прилад допоможе позбутися від грудочок, і тісто однорідної консистенції. Якщо ж у вас немає наявність блендера, то можна замішати тісто з допомогою звичайного віночка. Для того щоб ваші млинці не прилипали до сковорідці в тісто рекомендується додавати кілька столових ложок олії, і не тільки соняшникової, але і оливкової або іншого на ваш смак. Краще всього використовувати масло без запаху, оскільки в іншому випадку може зіпсуватися смак і аромат млинців на молоці.

Дивіться також:  Млинці з яблуками – 7 рецептів приготування

Поговоримо про головний секрет млинців на молоці. Багато хто без розуму від тонких, але пишних млинчиків з безліччю маленьких дірочок. Їх можна вживати з медом, варенням або згущеним молоком, чого вони стають ще смачнішими. Для отримання млинчиків з дірочками в готове тісто необхідно залити кількома столовими ложками окропу, перемішати. Крім цього борошно може заваритися з допомогою розігрітого молока. З допомогою цих секретів млинці вийдуть ажурними.

Перед випіканням млинців сковорідку потрібно гарненько розжарити і змастити маслом. Під час смаження млинців, за ними необхідно постійно стежити, т. к. процес цей досить швидкий. Для запобігання розриву млинчиків в різних місцях потрібно дуже акуратно їх перевертати з допомогою тупого десертного ножа і ваших рук. Млинець поддевается ножем і перевертається руками. Це потрібно робити швидко, щоб не отримати опік.
Використовуючи поради та рекомендації, спокійно починайте готувати смачні млинці на молоці.

Рецепт млинців на молоці і вершках

Час приготування – 40 хв.
Порції – близько 25 млинчиків.

Склад продуктів для млинців на молоці:

  • 1. Гаряче молоко – 200 мл
  • 2. Вершки 10% – 200 мл
  • 3. Курячі яйця – 3 шт.
  • 4. Борошно – 7 ст. л.
  • 5. Цукрова пудра – кілька ст. л.
  • 6. Соняшникова олія – 1 ст. л.
  • 7. Сіль.

Як зробити млинці на молоці з вершками

Для початку потрібно добре збити яйця з допомогою віночка. Змішайте їх з вершками і знову збийте. У ємність до яєць і вершків додайте просіяне борошно, постійно перемішуючи для усунення грудочок. До інгредієнтів додається цукрова пудра і щіпка солі, вливається гаряче молоко і трохи рослинного масла. Всі компоненти потрібно ретельно перемішати. Тісто по консистенції повинна нагадувати рідку сметану. У сковорідки бажано має бути товсте дно для рівномірного прогріву.

Дивіться також:  Млинці на дріжджах – 7 рецептів товстих і пухких

З такими млинцями можна використовувати будь-яку начинку. Їх можна нафарширувати сирною масою, маком, фруктами, ягодами, червоною ікрою або твердим сиром. Для приготування грибної, м’ясний або ліверної начинки потрібно більше часу, але з ними млинці вийдуть ще ситніше і питательней.