Рецепти пирогів та пиріжків з тесту на кефірі

Пироги та пиріжки – традиційна російська їжа. Випікають їх ще з часів наших далеких прабабусь. Для приготування пирогів, перш за все, необхідно тісто, яке можна купити в кулінарії або навчитися ставити його самостійно. Тісто буває дріжджовим (здобним і прісним) і бездріжджовим, приготованим на сметані, кефірі або мінеральній воді. Кожен вид тесту таїть в собі багато хитрощів, особливостей замісу і має масу способів приготування. Але, коли часу мало, і досвіду, то тісто на кефірі для пирогів здорово виручає.

У цій статті докладно розглянемо рецепт тіста пирогов в духовці без дріжджів.

Загрузка...

Рецепт приготування тесту на кефірі

Інгредієнти для тесту на кефірі для пирогів:

  • кефір — 0.5 л,
  • масло рослинне – 120 гр.,
  • борошно – 600 — 700 гр.,
  • сода – 3 гр.,
  • сіль – 10 гр.,
  • яйця – 1 шт.,
  • цукор – 25 гр.

Спосіб хороший тим, що не вимагає багато часу.

  • Налити в миску теплий кефір.
  • Додати у кефір яйце, гарненько перемішати. Потім покласти в суміш сипучі інгредієнти цукор, сіль, соду і добре розмішати вінчиком.
  • Маленькими частками додавати борошно і рослинне масло. Вимішувати тісто спочатку веселкою в мисці, а потім перекласти тісто на посипаний борошном стіл і розмішувати його до гладкості, поки воно не буде липнути до стола і рук.
  • Потім тісто накрити кухонним рушником і дати йому відпочити хвилин 25 – 30.
  • Рецепт пиріжків з лівером з тесту на кефірі

    Пиріжки духові з лівером старовинна російська випічка, яка не втратила своєї актуальності і в наші дні. У магазинах кулінарних пиріжки з лівером користуються великим попитом і розкуповують їх дуже швидко, вони, як правило, довго не залежуються. Начинка смачна, але не кожна господиня вирішиться спекти пиріжки з лівером. Печінка, зазвичай сухий субпродукт, для додання їй соковитості необхідно додати розпушувач. Таким продуктом служити легке, який додають в печінку в однакових кількостях.

    Спробуйте також:  Рецепти помідорів в томатному соусі

    Інгредієнти для пиріжків з лівером, тесту на кефірі в духовці:

    • тісто кефірний – 1 кг,
    • печінка яловича – 250 гр.,
    • легке яловиче – 250 гр.,
    • цибуля – 1 велика голівка,
    • масло вершкове – 80 гр.,
    • спеції.

    Приготування пиріжків з лівером з тесту на кефірі в духовці.

  • Печінка і легке промити і зварити разом до готовності. Далі субпродукти вийняти з бульйону, порізати невеликими шматочками, очистити від плівок і двічі пропустити через м’ясорубку.
  • Цибулю очистити, промити і порізати як можна дрібніше. Розтопити на сковороді вершкове масло і обсмажити на ньому цибулю до прозорості.
  • У миску до промолотым вареним субпродуктів додати обсмажену цибулю, посолити, поперчити і перемішати. Якщо фарш буде занадто крутий, то можна налити в нього бульйону за смаком.
  • Тесту розділити на невеликі коржі. Покласти в кожну корж трохи фаршу, сформувати пиріжки, викласти їх на змащений жиром деко, обмазати збитим яйцем або соняшниковою олією і випікати пиріжки з тесту на кефірі в духовці до рум’яності.
  • Горіховий пиріг з рідкого тесту на кефірі

    Рідке тісто на кефірі готується з тих же інгредієнтів, але з меншою кількістю борошна.

    Інгредієнти для приготування горіхового пирога з рідкого кефіру тіста:

    • тісто – 400 гр.,
    • горіхи волоські очищені – 120 гр.,

    Приготування горіхового пирога з рідкого кефіру тесту.

  • Горіхи подрібнити і висипати в рідке тісто. Гарненько перемішати.
  • У форму, обмащений маргарином вилити тісто і випікати.
  • Загрузка...