Рецепти помідорів в томатному соусі

Зима. За вікном тріскучий мороз і ми вважаємо деньки, думаючи коли настане літо. А, адже частинки літнього тепла у нас зберігаються в коморі. Як гарні консервовані помідори в томатному соусі до обіду, до основної страви. От той час, коли копітка праця господинь і дачниць, що виростили багатий урожай, оцінюється по достоїнству. Процес приготування помідорів в томатному соусі неймовірно трудомісткий і тривалий за часом. Коли мова заходить про консервацію, а тим більше її здійснення, то доводиться враховувати все, тут дрібниць не буває.

Велика увага приділяється підготовці тари, її промивання і стерилізації. Овочі, що входять до складу консервів, теж повинні бути ретельно відібрані, і , відповідно, підготовлені.

Томати в томатному соусі рецепт

Для консервування придатні маленькі помідорчики подовженої форми діаметром до 4 сантиметрів, а також дрібні круглі томати.

  • Сировина відібрати суворо одного розміру, промити, укласти в стерилізовані банки, залити окропом і витримати кілька хвилин. Потім воду злити.
  • Приступити до підготовки соусу. Для цього великі і стиглі помідори нарізати часточками будь-якої величини, скласти їх в каструлю або таз і поставити на вогонь. Через деякий час помідори пустять сік. Зняти з вогню і пропустити масу через сито. Виходить томатний сік без насіння. Те, що потрібно. Потім знову поставити сік на вогонь, додати сіль і цукор ( по 1 столовій ложці на літр) мелений часник за смаком і трохи прожареного рослинного масла. Сік уварити на третину.
  • Розлити соус по банкам з томатами. Співвідношення укладання: томатів 60, соку 40 відсотків. Накрити підготовленими кришками і стерилізувати в каструлі з нагрітої до 60 градусів водою, банки ємністю 1 літр – 8-9 хвилин.
  • Банки вийняти з каструлі і щільно закупорити їх металевими кришками, перевернути і остуджувати в такому вигляді добу.
  • Дивіться також:  Готуємо італійський шоколадний торт

    Помідори в соусі із зелених помідорів

    Осінь. На полях збирають останні помідори, Які йдуть на солку. Але, при бажанні з них теж можна зробити досить смачний соус.

    Інгредієнти для соусу із зелених помідорів:

    • томати – 4 кг,
    • кріп -1 пучок,
    • масло рослинне – 125 гр.,
    • сіль – 60 гр.,
    • цукор – 40 гр.,
    • оцет 10 мл,
    • часник – 300 гр.,
    • пекучий перець – 2

     

    Приготування соусу із зелених помідорів

  • Помідори бурі і зелені промити, видалити плодоніжку, нарізати шматочками і пропустити через м’ясорубку. Разом з томатами прокрутити і пекучий перець, очищений від насіння.
  • Перелити томатно – перцеву масу в каструлю і варити на середньому вогні годину.
  • Кріп промити і дрібно порізати. Часник очистити, стовкти в ступці до кашоподібного стану.
  • Додати до томатного пюре часник, сіль, цукор, рослинна олія , оцет, кріп і варити ще годину, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою.
  • Помідори консервувати звичайним способом, описаним вище.
  •  

    Помідори в соус томатний «Домашній»

    Соус хороший для консервування в ньому дрібних томатів або можна приготувати його окремо, для подальшого використання у складі складних соусів.

    Інгредієнти для домашнього томатного соусу:

    • помідори – 3 кг,
    • часник – 4 зубчики,
    • перець чорний мелений – 5 гр.,
      перець духмяний горошком – 10 шт.,
    • гвоздика – 8 шт.,
    • кардамон порошок на кінчику ножа.

    Приготування соусу по – домашньому.

  • Великі, стиглі помідори обробити і пропустити через соковижималку, а можна просто відварити їх до утворення соку, потім процідити через друшляк
  • Після цього мелений часник, корицю, гвоздику. перець чорний і запашний загорнути в марлевий вузлик, Покласти його в віджатий сік, додати сіль і перець і варити ще близько 15 хвилин.
  • Готовий соус процідити, вийняти з нього вузлик зі спеціями.
  • Розкласти По банках дрібні помідори і закрити, враховуючи всі правила консервації.
  • Дивіться також:  Найсмачніші рецепти соусів

     

    Аджика з зелених помідорів

    Може бути, рецепт не зовсім по темі, але молоді господині із задоволенням візьмуть його на озброєння і будуть готувати до смаженій картоплі.

    Інгредієнти для зеленої аджики:

    • зелені помідори – 3 кг,
    • часник – 2 голівки,
    • перець пекучий – 3 стручки, сіль – за смаком.

    Приготування зеленої аджики

    Всі овочі промити, порізати невеликими шматочками і пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері. Перекласти аджику в будь-яку тару, перемішати, закрити кришкою, поставити в холодильник на тиждень. Після цього її можна їсти.