Рецепти салатів на Новий Рік 2016

Салати на Новий Рік 2016 – сьогодні ми спробуємо поділитися з Вами рецептами смачних салатів на Новий Рік мавпи, які, до того ж, досить відповідають принципам здорового харчування, а це, погодьтеся, дуже актуально для складання Святкового меню і при підборі рецептів, отже:

 

Салати на Новий Рік Мавпи 2016

 

Салати – що може бути смачніше і корисніше? Салати, мабуть, становлять основу Святкового столу – перше – не так вже, відверто кажучи, обов’язково, друге – це вдале продовження якраз теми салатів.

А тому, давайте подумаємо і виберемо, що б можна було приготувати до Святкового столу?

Салати на Новий Рік мавпи 2016, здається, не так вже відрізняються від якогось іншого свята, виходячи з того, що мавпа живе в Південних широтах, де буйство фарб і природи, салати також спробуємо приготувати яскраві та соковиті. Це для тих, хто звертає увагу на такі речі. Ну, а для тих, хто просто хоче скласти меню Святкового столу, варіанти приготування смачних, корисних і красивих, яскравих салатів, здається, теж не будуть зайвими, отже:

В якості Новорічних Салатів 2016 дозвольте запропонувати Вашій увазі наступні варіанти:

Салат з буряка, квасолі і яблук

Час приготування: близько 2 годин, ураховуючи час варіння буряків, розрахований приблизно на 5-6 невеликих порцій.

Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.;
  • Яблука – 2 середніх стиглих, соковитих яблука;
  • Масло рослинне – 3 ст. ложки;
  • Сік свіжого лимона – близько 0,5 ст. ложки;
  • Сіль, перець – за смаком.

Приготування салату

Отже, буряк миємо й відварюємо до готовності. Потім буряк слід очистити, нарізати досить дрібними кубиками і додати варену квасолю і попередньо помиті, нарізані кубиками яблука.

Даний салат заправляється олією, свіжовичавленим соком лимона – близько 0,5 ст. л., дрібкою солі і перцю на кінчику ч. ложки – за смаком.

Загрузка...

Ікра з буряка

Час приготування: близько 2-х годин, розрахований приблизно на 8-10 порцій.

 

 

Інгредієнти:

  • Буряк – близько 600 р.
  • Цибуля – 4 цибулини;
  • Рослинна олія – 0,5 склянки
  • Цукор – 2 ч. ложок;
  • Вершкове масло – 2 ст. ложки;
  • Томат-пюре – близько 1,5 – 2 ст. ложок;
  • Сіль, чорний мелений перець по – смаку.

 

Приготування

Буряк помити, відварити – взимку буряк вариться протягом приблизно 2-ох годин, потім очистити, подрібнити на крупній тертці, обсмажити на рослинному маслі.

Потім додати дрібно нарізаний і обсмажений в 2ух ст. л. олії цибулю, томат-пюре, сіль, цукор, перець – за смаком, перемішати і тушкувати ще протягом 10-15 хвилин.

Охолодити, викласти в салатницю, прикрасити зеленню.

Сира ікра з баклажанів

Чому сира? Для приготування іншого рецепту всі інгредієнти печуться, або обсмажуються, даний варіант в наших краях називають «Сирої ікрою».

Час приготування: близько години, цей рецепт чудової, смачною ікри з баклажанів розрахований приблизно на 6-8 порцій.

Якщо Ви не готуєте ікру з баклажанів – спробуйте! За смаком вона дуже відрізняється від покупної, приготувавши її, практично напевно Ви станете шанувальником або прихильницею цієї страви!

 

 

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 кг;
  • Цибуля -1-2 цибулини;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Помідори – 100 г;
  • Масло рослинне – 2 ст. ложки;
  • Подрібнена зелень – 1 ст. ложка;
  • Сіль, перець – за смаком.

 

Приготування

Баклажани слід спекти в духовці, зняти шкірку. М’якоть розім’яти дерев’яною (не металевою) ложкою, додати подрібнену цибулю, нарізану кубиками м’якоть помідорів.

Заправити рослинним маслом, сіллю, перцем, дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки, все гарненько перемішати.

Покласти в підготовлену таким чином свого роду кашку подрібнений часник – фантастика!

І Рецепт найсмачнішої ікри з баклажанів з ЯБЛУКАМИ

Час приготування: близько години, розрахований приблизно на 8-10 порцій.

 

 

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 кг;
  • Яблука – 200 г;
  • Цибуля – 2 середніх цибулини
  • Масло рослинне – 2 ст. ложки;
  • Цукор – 1 ст. ложка;
  • Сік лимона – 0,5 ст. ложки;
  • Сіль, перець – за смаком.

 

Баклажани спекти в духовці, зняти шкірку. М’якоть підсмажити на олії. Половину цибулі нашаткувати і обсмажити, другу натерти на тертці в сирому вигляді.

Підготовлені баклажани змішати з цибулею, додати очищені терті яблука, заправити сіллю, цукром, олією, свіжовичавленим соком лимона – 0,5 ст. ложки і перцем за смаком.

А також:

Салат закусочний

Інгредієнти:

  • Редька – 1 пор. шт.;
  • Свіжий огірок – 1 шт.;
  • Поросяти, ягняти зелена цибуля – 0,5 склянки зеленого лука;
  • Сметана – 0,5 склянки сметани;
  • Сіль – за смаком.

 

Приготування:

Очищену редьку подрібнити на крупній тертці, трохи посолити.
Свіжий огірок нашаткувати, змішати з редькою і дрібно порізаною зеленою цибулею, заправити сметаною – наш салат готовий!

Просто, доступно і при цьому – пряно, пікантно, прикрасити даний салат можна також подрібненою зеленою цибулею, скибочками лимона, – лимон може додати салату не тільки колорит, але і певну смакову складову, приємного апетиту!

І, насамкінець даних, свого роду кулінарних рекомендацій по складанню меню, пропонуємо Вам:

Рецепт приготування смачного, корисного і при цьому простого в приготуванні салату з квашеної капусти з цибулею і яблуками.

 

 

Цей рецепт, можливо, комусь здасться недостатньо святковим, проте практика показує, що серед делікатесів і різноманітності за столом часто не вистачає чогось простого і звичного, щоб було чим звичним перебити смак наїдків, Отже:

 

Інгредієнти:

  • Капуста квашена, малосольна, соковитий, з яблуками і морквою – близько пів кіло;
  • Яблука – 2-3 штуки середніх за величиною кисло-солодких яблук;
  • Цибуля – пів цибулини;
  • Масло рослинне – 2-3 столові ложки – для заправки.

 

За бажанням в салат можна покласти журавлину або брусницю – для пікантності смаку, пару столових ложок.

Сіль у цей салат не додається, оскільки квашена капуста і так солона ,навіть якщо вона малосольна.

 

 

Рецепт приготування цього салату на Новий Рік 2016 простий і немудрий

 

Отже, дрібно нарізаємо нашатковану капусту, ріжемо півкільцями попередньо очищену цибулю, моєму яблука і нарізаємо їх тонкими скибочками.

Перемішуємо, заправляємо олією, додаємо за бажанням журавлину або брусницю.

Приємного апетиту!

І нехай Ваше життя буде такий же здоровою і справжньої, як цей салат!

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...