Рецепти самси з листкового тіста з м’ясом

Самса – це традиційне блюдо узбецької кухні, що користується величезною популярністю в усьому світі. Існує різноманіття рецептів приготування самси. Вона буває різних розмірів і може мати будь-яку форму – прямокутну, трикутну, квадратну, круглу. Начинка для самси також різноманітна – з м’яса, овочів, риби, грибів, зелені, яєць. Також тісто для самси може використовуватись як звичайне, так і листкове.

Рецепт самси з м’ясом з листкового тіста

 

Інгредієнти для самси з листкового тіста з м’ясом:

Для листкового тіста:

  • Борошно – 500 гр
  • Вода – 250 мл
  • Вершкове масло – 100 гр
  • Сіль – 1 чайна ложка

Для начинки:

  • М’ясо баранини або яловичини – 500 гр
  • Цибуля ріпчаста – 3 цибулини середнього розміру
  • Свіжа зелень
  • Сіль, чорний перець, зіра
  • Яєчний жовток – перед випіканням самси

Спосіб приготування самси з листкового тіста з м’ясом:

  • Просіяти борошно в глибоку чашку і всипати чайну ложку солі.
  • Влити воду в муку і ретельно замісити тісто.
  • Присипати борошном кухонну дошку і розкачати тісто тонко великий і прямокутної форми.
  • Розтопити вершкове масло на слабкому вогні в сотейнику або в мікрохвильовій печі.
  • Тонким шаром покрити тісто топленим вершковим маслом за допомогою силіконової лопатки.
  • Змазане скласти тісто навпіл, трохи розкачати качалкою і знову промазати маслом.
  • Таким способом необхідно скласти тісто близько 5 разів, поки не вийде невеликий прямокутник. Вершкове масло може витікати і ускладнювати розкочування, просто слід трохи присипати тісто борошном.
  • Залишити тісто в холодильнику на 2 години, попередньо упакувавши в харчову плівку або целофановий пакет.
  • Приступаємо до створення начинки. За класичним рецептом для приготування самси з м’ясом використовується м’ясо баранини, але можна готувати з яловичини. М’ясо порубати на дрібні шматочки. Традиційна рецептура передбачає саме таку структуру м’яса, а не фарш. Порзане м’ясо дасть більше ароматного соку і збільшить смакові якості самси.
  • Подрібнити очищений ріпчасту цибулю в кухонному комбайні або гострим ножем. Лука рекомендується брати велику кількість, так як він дає неймовірну соковитість самса.
  • До рубленому м’яса додати цибулю, сіль, свіжу зелень, чорний перець, ароматну приправу зіру. Ретельно перемішати до однорідного стану.
  • Дістати з холодильника охолоджене тісто. Розкачати тісто в джгут і порізати на середні шматочки.
  • По черзі розкачати кожен шматочок тіста качалкою до круглої форми, діаметром приблизно 15 див.
  • На середину гуртків викладаємо м’ясну начинку.
  • З’єднати краї для отримання трикутної форми. Акуратно і щільно защипуємо тісто.
  • Збиваємо яєчний жовток і змащуємо самсу.
  • Розігріваємо духовку до 200 °С. Традиційно самсу випікають в тандирі, але при приготуванні в духовці вона також виходить смачною і хрусткою.
  • Змащуємо деко олією або використовуємо пекарську папір. Викладаємо самсу.
  • Випікаємо самсу з листкового тіста з м’ясом протягом 40 хвилин.
  • Ароматний і соковитий випічка готова! Приємного апетиту!

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...