Рецепти соусів для котлет з фото

Соусів для котлет безліч я вам розповім декілька найбільш улюблених в нашій сім’ї і, звичайно ж, легких і доступних для приготування рецептів. Готуємо смачний соус для котлет курячих. До них підійде вершковий соус, для його приготування необхідно підсмажити трохи борошна в сухій сковороді, додати вершкового масла, потім вершки. І при безперервному перемішуванні довести до закипання. Після цього посипати сиром і повністю його розплавити до однорідної маси. Залити соусом котлетки і відправити випікатися в духовку. Приготовані таким чином, котлети будуть дієтичними, оскільки вони не обсмажуються, а готуються в соусі і в духовці.

Соуси для котлет

Соус для рибних котлет.

Із цим соусом я пробувала робити котлетки з різних видів риб, за винятком червоних сортів і завжди вони виходили дуже смачними і ніжними.

Час виготовлення: 15 хвилин
Кількість порцій: 8 шт.

Для соусу потрібно:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 1 склянку
  • Томатна паста – 2 ложечки
  • Борошно – 1 щіпка
  • Сіль і цукор за смаком
  • Пісне масло
  • Приправи

Процес виготовлення:

Цибулька нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на тертці.
Підігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо овочі до готовності.
Додаємо борошно і гарненько розмішуємо.
Підливаємо воду, при цьому постійно помішуємо і додаємо томатну пасту.
Додаємо сіль, цукор, перчик і приправи за вашим смаком.
Тушкуємо соус до загусання. Соус готовий.

Таким соусом можливо залити котлети і поставити їх у духовку чи у тій же сковороді згасити з закритою кришкою. Котлети можна попередньо обсмажити. Якщо ж ви хочете зробити їх більш дієтичними тоді не обсмажуйте просто сформуйте їх, залийте соусом і випікайте в духовці.

Соус для печінкових котлет.

Соус до котлет печінковим готується дуже швидко і ідеально підходить для цих котлеток. Зелень можна використовувати за своїм смаком і бажанням. Також цим соусом можливо промащувати коржі для печінкового торта.

Дивіться також:  Рецепт смаженої картоплі на сковороді

Час виготовлення: 10 хвилин.
Кількість порцій: 20 шт.

Для соусу потрібно:

  • Сметана – 250 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Свіжий кріп
  • Білий мелений перчик
  • Сіль за смаком

Процес виготовлення:

Кріп промиваємо та нарізаємо як можна дрібніше.
Також очищаємо і подрібнюємо часник.
Потім сметану змішуємо з кропом, додаємо часник, сіль, перчик за смаком і все добре перемішуємо.
Соус бажано витримати хоча б 2 години, тоді він більше вбере в себе всі аромати.