Рецепти супів з банки

Якщо з якихось причин буде не вистачати часу на приготування улюблених супчиків, то виручать законсервовані супові заготовки. Такі заготовки відмінно підійдуть і для тих людей, які часто їздять у відрядження.

Овочевий супчик з банки

Для цього супу візьміть:

  • – морквини 1 кг;
  • – цибулі 1 кг;
  • – пучок зелені петрушки;
  • – солі близько 200 р.

Приготування овочевого супу з банки

Овочі, як і в традиційному рецепті, промийте і подрібніть. Зелень і овочеву нарізку змішайте і посоліть. Солі повинно бути достатньо, щоб при зберіганні заготовка не скисла. Спробуйте на сіль морквину, оскільки вона сама солодка. Якщо вона просолились, додати сіль вже не потрібно. Наповніть сумішшю підготовлені банки і закрутіть кришками. Якщо солі поклали менше, тоді потрібно стерилізація.

Таку заготовку можна і просто заморозити. При цьому додати за бажанням та інші овочі. Спочатку овочі обсмажте на рослинному маслі кількома порціями. Потім після остигання розкладіть по невеликим пакетиках і заморозьте.

Приготування овочевий солянки в банку

Для цього підготуйте:

  • – по 1,5 кг капусти білокачанної, томатів;
  • – по 1 кг моркви, огірків, цибулі;
  • – 0,5 кг солодкого перцю;
  • – по 100 мл рослинної олії і 6% оцту;
  • – 200 г цукру;
  • – 40 г солі;
  • – спеції – лавровий лист, чорний перець горошком на свій смак.

Тепер всі овочі промийте, приберіть надлишки води. Нашаткуйте соломкою капусту і перець, а моркву крупно натріть. Помідори та огірки наріжте кубиками. Підготовлені овочі покладіть в каструлю, приправити прянощами, посоліть, додайте цукор і масло. Всі компоненти перемішати. Прокип’ятіть суміш і варити не менше години. Вже в кінці влийте оцет.

В стерилізовані банки розкладіть заготівлю солянки, загорніть і переверніть. Зберігати таку заготовку краще в прохолодному місці.

Дивіться також:  Суп з креветками – 9 смачних рецептів приготування

Заготівля для щавлевого борщу

Для зеленої заправки необхідні такі продукти:

  • – щавель 800 г;
  • – шніт-цибуля 200 г;
  • – морквяна бадилля маленький пучок;
  • – вода 200 мл;
  • – сіль.

Зелень промиваємо, просушуємо і дрібно рубаємо. Кладемо в каструлю, заливаємо водою, солимо і чекаємо, поки закипить. Даємо прокипіти близько 6 хвилин, і розливаємо по підготовленим простерилизованным банкам. Закатуємо і залишаємо остигати.

Ця заготовка додасть майбутнього борщу гарний зелений колір і ніжний смак.