Риба під маринадом в мультиварці – 8 рецептів приготування

Яких тільки способів приготування мешканців морів і океанів не існує у глибинних просторах кулінарії! Закидаємо наш гастрономічний невід і, о диво! В мережі «потрапила» розкішна риба під маринадом в мультиварці. Асортимент «улову» вражає своєю різноманітністю!

Риба під овочевим маринадом в мультиварці

Якщо хтось вважає, що цей побутовий прилад стане певним диво-горщиком, зразок скатертини-самобранки, він дещо помиляється.

Смачно приготувати рибне блюдо можливо лише при дотриманні певних норм і правил.

Склад продуктів:

  • масло пісне — 80 мл;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • філе тріски — 800 г;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • морква солодка — 2 шт.;
  • пелати (томати консервовані без шкірочки) — 300 г;
  • спеції для риби, зелень, листя лавра.

Спосіб приготування:

  • Дрібно шаткуємо цибулю, крупно натираємо очищену моркву.
  • Вливаємо в посуд кухонного агрегату ароматне масло, викладаємо овочеву нарізку, нарубану зелень, подрібнений пресом часник. Готуємо продукти півгодини у відкритому стані на режимі «Смажити».
  • Очікуємо звуковий сигнал, додаємо в каструльку приладу нарізані томати, поміщаємо в маринад поділена на порції філе тріски.
  • Приправляємо складу перцем і сіллю, обраними спеціями, акуратно все перемішуємо. Продовжуємо приготування ще 20 хвилин в тому ж режимі.

Викладаємо рибу в глибоку тарілку, поливаємо овочевим маринадом, посипаємо рубаною зеленню.

Рецепт з сиром

Коректуємо склад компонентів майбутнього страви, доповнюючи рецепт кисломолочним продуктом. Отримуємо блюдо з дивовижною сирною скоринкою!

Список інгредієнтів:

  • яйце;
  • огірки (солоні або мариновані) — 50 р;
  • цибуля ріпчаста, солодка морква — 1 шт.;
  • свіжа сметана — 60 г;
  • скумбрія — 500 г;
  • сир (будь-який сорт) — 70 г;
  • спеції (сіль, перець).

Перед тим як почати термічну обробку риби в мультиварці, видаляємо неїстівні її елементи — луску, плавники і хвостову частину, голову і нутрощі. Ці маніпуляції виробляємо завжди, якщо готуємо продукт в маринаді.

Спосіб приготування:

  • Обробляємо скумбрію запропонованим методом, дістаємо хребет, витягуємо всі кістки.
  • З’єднуємо в піалі якісну сметану, сіль і яйце, ретельно перемішуємо склад, змащуємо рибу отриманим соусом, приправляємо бажаним кількістю перцю.
  • Очищаємо і промиваємо овочі. Поміщаємо тушку на дно чаші кухонного агрегату. Зверху викладаємо дрібно нашатковану цибулю, крупно натерту моркву, наносимо сіточку з решти сметанної суміші.
  • Закінчуємо збірку продуктів огірками, нарізаними тонкими слайсами. Все посипаємо сирної стружкою.
  • Встановлюємо на агрегаті режим «На пару», час приготування – 30 хвилин.

Акуратно розміщуємо на тарілці рибу під маринадом з апетитною сирною скоринкою і з задоволенням дегустуємо чудове страву.

Як приготувати з картоплею

Чудове блюдо з мешканців морів і океанів було б непогано поповнити продуктом «наземного» походження. Наприклад, картопля прекрасно поєднується з рибою, а тому складе їй чудову компанію!

Дивіться також:  Фахітос з куркою – 7 рецептів приготування страви мексиканської кухні в домашніх умовах

Список продуктів:

  • масло оливи — 30 мл;
  • майонез — 100 г;
  • соус соєвий, сік ½ лимона — від 30 мл кожного компонента;
  • цибуля-ріпка — 1 головка;
  • минтай свіжоморожений — 500 г;
  • томат — 1 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • «Російський» сир — 120 г;
  • сіль, перець, спеції, прянощі.

Порядок приготування:

  • Розбираємо очищену рибу на філе, ретельно видаляємо всі кісточки, поділяємо продукт на порційні шматки.
  • З’єднуємо в чаші агрегату соус соєвий, олія оливи і сік, вичавлений з лимона. Трохи перчимо і солимо суміш, виходячи з особистих переваг. При бажанні використовуємо спеції і прянощі.
  • Очищаємо і промиваємо цибулю і коренеплоди, шаткуємо приблизно однаковими кружечками. Так само нарізаємо і помідор.
  • Обробляємо чашу приладу невеликою кількістю олії, викладаємо шар з ½ картопляного складу, далі розміщуємо розділені кільця цибулі.
  • Злегка перчимо і солимо продукти, маємо на них шматки минтая. Накриваємо рибу залишилися овочами, розкладаємо тонко нарізані пластини помідори, додаємо трохи солі і «малюємо» густу сіточку майонезу.
  • Закінчуємо складання компонентів страви нарубаної петрушкою, все посипаємо сирної стружкою.
  • Встановлюємо наповнену каструльку в мультиварку, готуємо 40 хвилин на режимі «Випічка».

Подаємо до столу друге страву з соковитою і ніжною скумбрії в маринаді, доповненої апетитним картоплею.

Смачна риба під оцтовим маринадом в мультиварці

Продовжуємо наші кулінарні шедеври не менш апетитним страв під пікантно оформленим ароматним соусом.

Необхідні інгредієнти:

  • олія соняшникова — до 50 мл;
  • стручок солодкого перцю;
  • не дуже велика риба (підійде минтай, тріска, хек) — 3 шт.;
  • томати — 3 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • гвоздика — 2 бутона;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • оцет (9%) — 9 мл;
  • сіль, перець (у тому числі і горошком);
  • щіпка звичайного цукру;
  • борошно — 60 г;
  • корінь селери — 120 р.

Процес приготування:

  • Повністю обробляємо рибу, злегка солимо, ділимо на порції, паніруємо просіяним борошном.
  • Нарізаємо півкільцями цибулю без лушпиння. Очищений селера рубаємо соломкою, натираємо крупно моркву. Звільняємо помідори від шкірки (ошпарюємо, потім занурюємо в крижану воду) і розбиваємо заглибним блендером до стану пюре.
  • Включаємо агрегат, активізуємо програму «Смаження», вливаємо на дно чаші приладу ароматне масло. Коли склад добре прогріється, обсмажуємо рибу до щільної скоринки, потім перекладаємо на тарілку.
  • На звільнене місце поміщаємо підготовлені овочі і нагріваємо до кипіння. Вливаємо утворене томат-пюре, приправляємо суміш дрібкою цукру і сіллю, додаємо оцет, все добре перемішуємо.
  • Викладаємо в отриманий маринад золотисті шматки риби, готуємо 20 хвилин способом томління, включивши мультиварку на режим «Гасіння».

Подаємо страву в гарячому вигляді.

Технологія приготування з гірчицею

Кожна господиня часто задається питанням про те, як приготувати рибу в мультиварці, щоб порадувати сім’ю незвичайним блюдом. Відповідь — у наступному рецепті!

Дивіться також:  Креветочна риба – 7 смачних рецептів приготування

Перелік компонентів:

  • соус соєвий (натуральний) — 20 мл;
  • масло пісне;
  • невелика морква — 2 шт.;
  • філе риби (щука, сом або судак) — 500 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 головка;
  • гірчиця — 30 г;
  • сметана — 50 г;
  • пряна приправа (суха суміш) для риби.

Технологія приготування:

  • Очищаємо і промиваємо овочі. Шаткуємо соломкою моркву, подрібнюємо цибулю.
  • Включаємо прилад на режим «Випічка», викладаємо в чашу мультиварки підготовлений овочевий склад, пасеруємо продукти 20 хвилин, не закриваючи кришкою.
  • З’єднуємо в піалі гірчицю, приправу «рибну», соєвий соус і сметану. Добре все перемішуємо.
  • Дістаємо шматочки золотистих овочів, замість них вкладаємо нарізану порціями, заздалегідь оброблену рибу. Поливаємо її отриманим маринадом, зверху викладаємо моркву і цибулю, присмачую їх залишками запашного складу. Продовжуємо процес ще чверть години.

Подаємо апетитну рибу під гірчичним соусом з бажаним гарніром.

Філе тріски під маринадом

Риба тріска — смачний і недорогий продукт, з якого можна приготувати в мультиварці справжні кулінарні шедеври.

Використовувані інгредієнти:

  • олія соняшникова;
  • цибуля-ріпка — 1 шт.;
  • стиглі томати — 2 шт.;
  • філе тріски без кісточок — 400 г;
  • густа сметана/сир сирний — 50 г;
  • мед — 20 г;
  • спеції (сіль, перець) за уподобанням;
  • пучок зеленого пера цибулі.

Щоб позбавити рибу від специфічного запаху, потрібно просто збризнути м’ясо невеликою кількістю соку, вичавленого з невеликого лимона.

Поетапне приготування:

  • Промиваємо помідори і очищений від лушпиння цибулю шаткуємо продукти тонкими кільцями.
  • Викладаємо в тарілку сметану, нарубленное зелене перо, мед, по дрібці перцю і солі. З’єднуємо компоненти маринаду.
  • Застеляємо фольгою дно чаші електроприладу, збризкуємо папір маслом, маємо на ній мало підсолене м’ясо риби.
  • Заливаємо тріску запашним соусом, зверху поміщаємо овочевий склад. Закриваємо компоненти страви вільними кінцями папери.
  • Включаємо мультиварку на режим «Випічка», готуємо продукти 30 хвилин.

В якості гарніру до аппетитному яству можна подати відварений рис або спаржу — прекрасне доповнення до філе тріски під маринадом!

Риба під лимонно-цибульним маринадом

Представлений рецепт універсального соусу з однаковим успіхом забезпечує чудовий смак і аромат як м’ясних, так і багатьох рибних страв. Переконатися в цьому на власному досвіді!

Список продуктів:

  • олія соняшникова — 30 мл;
  • невелика морква — 2 шт.;
  • судак — 800 г;
  • сік томатний — ½ склянки;
  • цибуля-ріпка;
  • цедра лимона — 2 ч. л.;
  • вода фільтрована — 230 мл;
  • спеції, лист лавра.

Послідовність приготування:

  • Поділяємо заздалегідь оброблену рибу на порції, натираємо цедрою лимона, трохи перчимо і солимо. Залишаємо продукт на 30 хвилин у закритому посуді.
  • Тим часом включаємо мультиварку, виставляємо програму «Випічка». Вливаємо в каструлю приладу ароматне масло, нагріваємо склад і обсмажуємо в ньому шматки судака до ніжно-золотавого відтінку.
  • Дістаємо рибу з каструлі, на її місце викладаємо крупно натерту моркву і подрібнену цибулю. Пасеруємо овочі до м’якості, після чого поміщаємо до них порції риби.
  • Міняємо режим роботи приладу на «Гасіння» і залишаємо компоненти страви на годину просочуватися взаємними ароматами і смаками.
Дивіться також:  Як приготувати суші в домашніх умовах – 5 рецептів

Подаємо страву з картоплею фрі або відвареним рисом. Страва однаково добре в гарячому або холодному вигляді.

Готуємо з червоної риби

Хтось невимовно здивується і насторожиться — як можна довірити приготування благородної морський мешканки якогось приладу? І даремно! Червона риба з мультиварки гідно прикрасить будь-який святковий стіл.

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне — 80 мл;
  • горбуша — 400 г;
  • борошно — 60 г;
  • спеції, перо зеленого лука.

Маринад:

  • масло пісне — 50 мл;
  • томат-пюре — 40 г;
  • моркву, цибулю ріпчаста — 200 р;
  • горошини перцю, лист лавра;
  • питна вода — 600 мл;
  • борошно — 60 р.

Приготування страви:

  • Розбираємо оброблену рибу на філе. Для цього нарізаємо шматок горбуші тонкими довгими скибками і ділимо навпіл.
  • Обробляємо пласти рибного м’яса перцем і сіллю, залишаємо на півгодини в такому стані. Щоб рівномірно панірувати червону рибу для освіти в процесі обсмажування апетитною рум’яності, насухо промокаємо кожен шматок розділеного філе.
  • Вливаємо запашне масло в каструлю мультиварки, запускаємо програму «Смаження» і встановлюємо час приготування на чверть години.
  • Висипаємо порцію борошна на тарілку і ретельно обвалюємо кожен шматок риби в сипучому продукті. Поміщаємо заготовки в чашу з киплячим складом і обсмажуємо до готовності.
  • Закінчивши теплову обробку горбуші, очищаємо ємність агрегату, вливаємо нову порцію масла й обсмажуємо в ньому дрібно нашатковані соломкою овочі. Режим роботи приладу залишаємо на вже обраному варіанті.
  • Через 10 хвилин приєднуємо томат-пасту, горошини перцю, фільтровану воду. Включаємо на мультиварці програму «Кипіння» і ставимо таймер на 15 хвилин.
  • Вливаємо в піалу 50 мл очищеної води, всипаємо борошно в рідину і розмішуємо її виделкою, розбиваючи утворилися грудочки. Отриману суміш додаємо до решти готують складу, з’єднуючи компоненти соусу силіконової лопаткою.

Оформляємо блюдо. Розміщуємо золотисті шматочки горбуші на сервірувальній тарілці, заливаємо приготовленим маринадом, прикрашаємо нарізаним трохи навскіс пір’ям зеленого лука. Краса!

Наш кулінарний улов — риба під маринадом в мультиварці — дійсно чудовий. Кожне страву можна без праці приготувати в будні і також швидко оформити для святкової трапези.