Риба по-польськи – 7 рецептів приготування

Риба по-польськи – це просто приклад того, як можна швидко і смачно приготувати рибне блюдо. Родзинка цього рецепта полягає в ніжному соусі, для приготування якого потрібні найпростіші інгредієнти – яйця і вершкове масло.

Риба по-польськи – класичний рецепт

Сьогодні в кулінарії є різні варіації приготування смачної риби, але якщо ви бажаєте поповнити свою меню оригінальним стравою, то приготуйте рибу по-польськи. Це ніжне філе білої риби під щільним соусом. До речі, історія походження цієї страви покрита таємницями, так як в самій польській кухні рецепт такого просто немає.

Для «польського» шедевра візьміть будь-яку білу рибу з мінімальною кількістю кісток. Це може бути хек, минтай, тріска, судак або.

Інгредієнти:

  • кіло білої риби;
  • чотири зварені яйця;
  • 120 мл вершків;
  • 130 г масла;
  • м’який вершковий сир;
  • морквина;
  • спеції, зелень.

Спосіб приготування:

  • Тушку риби обробляємо на філе і разом з кружечками моркви додаємо в сотейник. Складові викладаємо шарами і кожен шар присаливаем і перчимо.
  • Наливаємо воду, ставимо ємність на вогонь і варимо її вміст 20 хвилин.
  • На сковорідці підсмажуємо вершкове масло, викладаємо в нього варені яйця, нарізані кубиками, а також тертий сирок, рубаний кріп і спеції.
  • Інгредієнти змішуємо і за допомогою виделки розминаємо їх до кашки. Тепер вливаємо вершки і через п’ять хвилин вимикаємо вогонь.
  • На блюді розкладаємо рибу і поливаємо її вершковим соусом.

Готуємо, як у дитячому садку

Якщо ви спробуєте рибу по-польськи, то відразу дізнаєтеся смак, адже готують таку страву в дитячому саду. Ніжний смак, простота приготування і поєднання цінних продуктів особливо підходять для дитячого харчування.

Інгредієнти:

  • біла риба;
  • три варених яйця;
  • морква та цибулю;
  • 130 г масла;
  • лавровий лист, горошини перцю;
  • сіль, зелень.
Дивіться також:  Як приготувати фунчозу – 9 смачних рецептів

Спосіб приготування:

  • У ємність з водою кладемо овочі, а також лавровий лист і горошини перцю.
  • Як тільки бульйон закипить, опускаємо в нього рибні шматочки разом з сіллю і відварюємо до готовності.
  • У сотейнику розтоплюємо масло, вливаємо трохи бульйону, кладемо рубані яйця і тушкуємо до загустіння.
  • Готову рибу подаємо з соусом і зеленню.

Відварна риба з польським соусом

Здавалося, що в вареної риби немає нічого особливого і смачного. Але якщо приготувати польський соус до риби, то страва відразу змінитися, наповниться ніжним смаком і пряним ароматом спецій.

Інгредієнти:

  • філе білої риби;
  • три зварених яйця;
  • цибуля;
  • корінь селери;
  • 130 г масла;
  • сіль, прянощі, зелень.

Спосіб приготування:

  • Рибу разом з овочами, перцю горошком і пряними листям відварюємо до готовності.
  • Кладемо В чашу м’які вершкові шматочки і вливаємо гарячий бульйон. Відправляємо в нього нарізані яйця, сіль, перець і рубану петрушку. Перемішуємо.
  • Залишилося зібрати блюдо. Для цього кладемо рибу на тарілки і заливаємо польським соусом.

Як приготувати з яйцем

Якщо дотримуватися здорового харчування, то обов’язково внесіть в свою кулінарну книгу рецепт риба по-польськи з яйцем. Блюдо дуже смачне і неймовірно корисне.

Інгредієнти:

  • філе білої риби;
  • два зубці часнику;
  • ложка олії;
  • три зварених яйця;
  • сіль, лавровий лист, горошини перцю.

Спосіб приготування:

  • Рибу відварюємо до готовності разом з сіллю, прянощами листям і горошинами перцю.
  • Потім готуємо соус. Розтоплюємо масло і перемішуємо його з подрібненим часником і яйцями. Вливаємо трохи бульйону і потомим соус три хвилини на вогні.
  • Рибу розкладаємо на блюдо і подаємо з соусом і будь-яким гарніром.

В мультиварці

Ніжна риба по-польськи сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою. Особливо якщо її приготувати в мультиварці і подати з легким гарніром, наприклад, з рисовою крупою.

Дивіться також:  Закуска на чіпсах – 7 оригінальних рецептів з різними начинками

Сподобається польська риба і дітям, адже в неї немає нікого жиру, а виглядає вона дуже апетитно.

Інгредієнти:

  • філе білої риби;
  • три – чотири варених яйця;
  • лимон, зелень;
  • цибуля;
  • корінь селери;
  • 60 г вершкового масла;
  • сіль, спеції.

Спосіб приготування:

  • У чашу мультиварки кладемо шматочки риби разом з подрібненою цибулею, коренем петрушки, сіллю і спеціями. Наливаємо воду і встановлюємо режим «Гасіння» на 40 хвилин.
  • Для соусу необхідно розтопити масло, додати до нього рубану зелень і яйця.
  • На блюдо кладемо готові рибні шматочки, збризкуємо їх соком лимона і поливаємо соусом або подаємо його окремо.

Тріска по польським рецептом

В останні час на наших столах все частіше стали з’являтися рибні страви. Адже все по достоїнству оцінили, наскільки смачними і корисними можуть бути морські продукти. З усіх видів білих риб особливо цінується тріска, її вважають справжнім делікатесом і подають в найдорожчих ресторанах. Але, ми не будемо вдаватися до складних рецептами, а приготуємо просту, але смачну страву тріска по-польськи.

Інгредієнти:

  • філе тріски;
  • цибуля і морква;
  • дві ложки масла вершкового;
  • два варених яйця;
  • зелень, спеції, прянощі.

Спосіб приготування:

  • У сотейник з водою кладемо овочі, сіль і всі спеції. Включаємо вогонь і після закипання відправляємо в пряний бульйон тріску.
  • Поки риба готується, можна приготувати соус. У сотейнику розігріваємо олію, кладемо в нього рубані яйця і зелень, приправи і трохи бульйону.
  • Приготовленим соусом присмачую рибу і подаємо до столу з будь-яким гарніром.

Риба, запечена в духовці

Традиційно, рибу на «польському» рецептом спочатку відварюють, а потім подають з вершковим соусом. Але приготувати таку страву можна і по-іншому. Наприклад, запекти в духовці.

Дивіться також:  Спаржа що це таке? 8 рецептів приготування спаржі

Інгредієнти:

  • рибне філе;
  • три бульби картоплі;
  • половина цибулини;
  • морквина;
  • чотири жовтка;
  • 120 г сиру;
  • 140 г вершкового масла;
  • 1 ч. л. борошна;
  • по ложці зерновий гірчиці та майонезу;
  • лимон;
  • сіль, сушені приправа (базилік, чебрець, паприка).

Інгредієнти:

  • У форму, змащену маслом, викладаємо кругляш картоплі та інших овочів.
  • Поверх них розподіляємо рибне філе, присаливаем і перчимо його.
  • Підливаємо чашку води і ставимо форму в духовку на 10 хвилин, температура – 180°С
  • Жовтки збиваємо з майонезній заправкою, гірчицею, борошном і усіма приправами. Потім додаємо до маси розтоплене масло і сік вичавленого лимона.
  • Дістаємо рибу, заливаємо соусом, присипаємо сиром і доводимо страву до готовності ще 25 хвилин.

Для такого соусу можна використовувати вершки, сметану або майонез. Припустимо додавати в нього цибулю і часник для пікантності. Деякі господині використовують для рецепта червону рибу – виходить дуже смачно. Правда, і калорійність такого страви різко зростає.