Риба по-польськи – 7 рецептів приготування

Риба по-польськи – це просто приклад того, як можна швидко і смачно приготувати рибне блюдо. Родзинка цього рецепта полягає в ніжному соусі, для приготування якого потрібні найпростіші інгредієнти – яйця і вершкове масло.

Риба по-польськи – класичний рецепт

Сьогодні в кулінарії є різні варіації приготування смачної риби, але якщо ви бажаєте поповнити свою меню оригінальним стравою, то приготуйте рибу по-польськи. Це ніжне філе білої риби під щільним соусом. До речі, історія походження цієї страви покрита таємницями, так як в самій польській кухні рецепт такого просто немає.

Для «польського» шедевра візьміть будь-яку білу рибу з мінімальною кількістю кісток. Це може бути хек, минтай, тріска, судак або.

Інгредієнти:

  • кіло білої риби;
  • чотири зварені яйця;
  • 120 мл вершків;
  • 130 г масла;
  • м’який вершковий сир;
  • морквина;
  • спеції, зелень.

Спосіб приготування:

  • Тушку риби обробляємо на філе і разом з кружечками моркви додаємо в сотейник. Складові викладаємо шарами і кожен шар присаливаем і перчимо.
  • Наливаємо воду, ставимо ємність на вогонь і варимо її вміст 20 хвилин.
  • На сковорідці підсмажуємо вершкове масло, викладаємо в нього варені яйця, нарізані кубиками, а також тертий сирок, рубаний кріп і спеції.
  • Інгредієнти змішуємо і за допомогою виделки розминаємо їх до кашки. Тепер вливаємо вершки і через п’ять хвилин вимикаємо вогонь.
  • На блюді розкладаємо рибу і поливаємо її вершковим соусом.