Риба сом – 7 рецептів приготування в духовці на сковороді

Риба сом охоче використовується кулінарами для приготування справжніх рибних делікатесів. Його м’ясо ніжне, м’яке, практично не має кісток і в міру жирне. Єдиний його недолік – це сильний запах твані, але навіть це не заважає гурманам по всьому світу насолоджуватися ніжною м’якоттю риби. І в нашій статті ви дізнаєтеся, що за риба сом і які існують рецепти його приготування.

Сом – що це за риба

Сом – найбільш великий річковий хижак. Його довжина може досягати п’яти метрів, вага – понад 200 кг. В 2006 році таїландські рибалки зловили сома вагою в 395 кг! Багато вважають, що сом – дуже неприємна риба-падальник, але насправді, цей прісноводний хижак віддає перевагу полюванню на живих риб, молюсків та інших морських мешканців. Іноді фіксували випадки напад сома на птахів і домашніх тварин.

Тіло у сома довга з великою головою, маленькими очима, з широким плоским ротом і двома великими вусами. На тілі хижака немає жодної лусочки, воно гладке і все покрите слизом. Живе сом в замулених місцях водойми і до кінця життя не покидає свого обжитого місця.

М’ясо сома на 70% складається з води, все інше – це білки і жири. Гідно корисні властивості риби змогли оцінити дієтологи, так як в ньому великий вміст протеїнів. Також жири сома використовують в косметичних і медичних цілях.

Широко використовується сом і в кулінарії.

Його м’ясо м’яке і підходить для страв, приготованих на пару або в печі, з нього можна варити юшку, робити соління і копчення.