Риба в духовці – 22 рецепта запікання

Будь-яка риба в духовці готується досить просто і не вимагає від господарки спеціальних кулінарних вмінь. Головне, не жаліти до неї ароматних трав, соусів та інших добавок, що поліпшують смак страви. Запечена риба поєднується практично з будь-яким гарніром.

Яку рибу краще запікати в духовці?

Якщо вирішено запікати рибу на вечерю, при покупці продукту варто звернути увагу на сорти з високим вмістом жиру. До них відносяться морські породи – путасу, лосось, сьомгу, тилапию. З річкових порід в духовій шафі смачно виходить короп, лящ, сазан. Запікати можна як цілу рибу, так і шматками.

Якщо під рукою виявилася тільки сухувата дрібна рибка, то при приготуванні її потрібно щедро присмачувати розтопленим вершковим маслом або вибраними соусами. Щуку при запіканні потрібно тримати в духовці довше, щоб безліч дрібних кісточок з неї добре розм’якшилися. В цілому обговорюваним способом вдасться смачно приготувати будь-яку рибу. Готове блюдо подається в гарячому і холодному вигляді.

Рада. Смак значно покращиться, якщо за 15-20 хвилин до приготування рибу скропити лимонним соком або оцтом.