Риба з брокколі в мікрохвильовці

Це вишукана страва готується швидко і легко, ідеально підійде для частування подруг або для романтичної вечері. Блюдо недешеве, але зате захоплення гостей вам забезпечено.

 

Час приготування: 25 хвилин
Кількість порцій: 2-4

 

Необхідні для риби з брокколі продукти:

  • Свіжий лосось – філе, стейки або медальйони, з розрахунку по одному шматку вагою 150-250 грам на порцію. Замість лосося можна взяти свіжого судака. Заморожена риба для цієї страви не підходить.
  • Брокколі – одна свіжа голівка або невелика пачка заморозки. Якщо Ви не любите брокколі, можна взяти кольорову капусту.
  • Вершки жирністю не менше 20% − 200-400 мл, в залежності від кількості продуктів.
  • Свіжа або сушена зелень петрушки.Для соусу (за бажанням): одна столова ложка червоної ікри.
  • Для прикраси (за бажанням): жменю свіжої руколи або корна, мелений солодкий червоний перець, лимон.

Приготування риби з брокколі по-царськи у мікрохвильовці:

Свіжу брокколі розберіть на суцвіття, промийте. Заморожену брокколі вийміть з пакету і злегка розморозьте в мікрохвильовці або залийте на кілька хвилин окропом, потім трохи остудіть.
Зелень рукколи або корна обполосніть холодною водою і залиште на серветці або сіте, щоб стекла вода. Стебла свіжої петрушки промийте і зв’яжіть в пучок. Можна взяти 3-4 стебла, не пов’язуючи їх в пучок.
Підготуйте рибу: при необхідності видалити луску, плавники і кістки. Вимийте і злегка обсушіть серветкою. Сформуйте порційні шматки. Шкіру можна не видаляти: шматки риби на шкірі краще зберігають форму.
Скляну каструлю або іншу глибоку ємність, придатну для печі СВЧ, обполосніть холодною водою. На дно акуратно в один шар покладіть шматки риби. Злегка присолите. Покладіть в каструлю пучок стебел петрушки, або присипте рибу сушеної зеленню. Поверх риби покладіть свіжі або розморожені суцвіття брокколі.
Залийте рибу і брокколі вершками. Вершків повинно бути стільки, щоб шматки риби були занурені на 2/3. Закрийте каструлю кришкою або одним-двома шарами харчової плівки. Виделкою або ножем проколіть в плівці отвір для виходу пари.
Готуйте рибу з брокколі в мікрохвильовій печі 12-15 хвилин при потужності 700-800 Вт, в залежності від кількості та температури продуктів. Контролюйте процес приготування через прозору дверцята: після того, як вершки нагріються і стануть бурхливо кипіти, страву потрібно готувати 6-7 хвилин. Готового блюда дайте трохи «відпочити» в мікрохвильовці.

Дивіться також:  Рецепт гранатового соусу наршараб

 
Подача
Для подачі риби з брокколі по-царськи візьміть великі плоскі тарілки. Розсипте по тарілці трохи руколи або корну. Готові суцвіття брокколі викладіть збоку, в центрі тарілки за допомогою лопатки помістіть порцію риби шкірою вниз.
Вершки, в яких готувалося блюдо, використовуйте для приготування икорного або зеленого соусу до риби, попередньо видаливши стебла петрушки. Можна і просто полити двома-трьома ложками вершкового бульйону рибу і броколі в тарілці.
Вільні краї білої тарілки для прикраси присипте дрібкою меленого солодкого червоного перцю. Декоруйте блюдо скибочкою лимона.

 

Ікорний соус для риби з брокколі

Половину ікри розімніть ложкою з невеликою кількістю вершкового бульйону і декількома краплями лимонного соку. Додайте решту ікру і ще трохи бульйону, обережно перемішайте. Полийте рибу ікорним соусом рибу, так щоб у кожній порції ікринки розташувалися на скибочці риби.

 

Зелений соус для риби з брокколі

Розітріть блендером 2-3 суцвіття готової брокколі з невеликою кількістю вершкового бульйону і декількома краплями рослинного масла. Полийте соусом рибу.