Риба з картоплею в духовці – 8 рецептів запікання

Риба з картоплею – це ситне блюдо. Чудовий варіант для вечері в колі родини або свята. Змінюючи додаткові продукти, кожен день буде виходити нове страву. Можна запікати в рукаві, готувати в горщику, фользі або просто запікати на деку.

Риба з картоплею в духовці на деку

Щоб приготувати рибу з картоплею необхідно використовувати найпростіші продукти, які доступні кожному.

Інгредієнти:

  • філе рибне – 750 г;
  • сметана;
  • картопля – 950 г;
  • зелень – 2 ст. ложки кропу;
  • томати – 4 шт.;
  • масло – 1 ст. ложка;
  • сіль;
  • цибуля – 160 г;
  • перець;
  • трави прованські – 1 ч. ложка;
  • сир – 120 р.

Приготування:

  • Філе нарізати, потрібні невеликі шматки.
  • Підсипати солі.
  • Поперчити. Перемішати. Відставити на півгодини.
  • Картоплю потрібно форми гуртків.
  • Цибуля необхідний кільцями.
  • Подрібнити сир. Скористатися сирної теркою.
  • Помідори нарізати кружальцями.
  • Промазати маслом форму.
  • Розкласти картоплю. Використовувати половину складу.
  • Підсолити.
  • Присипати сіллю.
  • Вкрити цибулею.
  • Розмістити рибу.
  • Присипати кропом.
  • Викласти томати.
  • Підсолити.
  • Вкрити картоплею.
  • Промазати сметаною.
  • Посипати сирної стружкою.
  • До цього моменту духова шафа повинен бути гарячим (190 гр.).
  • Помістити форму.
  • Запікати годину.

Як запікати у фользі?

Якщо хочете приготувати страву, яка зберігає ніжність філе і просякнуте ароматом спецій, то варто приготувати рибу у фользі. Це відмінне дієтичне блюдо, хороший варіант для обіду. Для приготування використовуйте будь-який вид риби.

Інгредієнти:

  • картопля – 13 бульб;
  • масло;
  • скумбрія – 850 м;
  • сіль;
  • кріп – 50 г;
  • морква – 2 шт.

Приготування:

  • На деку розстелити фольгу. Промазати маслом.
  • Картоплю порізати на кільця. Розкласти першим шаром.
  • Присипати сіллю.
  • Нашаткувати цибулю. Посипати картопляні гуртки.
  • Натерти моркву.
  • Посипати на цибулю.
  • Нарізати скумбрію. Шматочки повинні бути порційними. Якщо не хочете вибирати кісточки з готового блюда, то використовуйте філе.
  • Посипати сіллю.
  • Щільно загорнути у фольгу.
  • Виставити на 200 градусів духовку.
  • Пропекти півгодини.
Дивіться також:  Гуляш з яловичини з підливою – 3 рецепта

Риба в горщику з картоплею

В горщику блюдо гаситься, пропекаясь рівномірно. Тому страва вийде ароматним, наваристим і дуже апетитним. Завдяки тривалому періоду запікання, продукти, що входять до складу страви насичуються ароматами і просочуються власними соками, створюючи вишуканий смак.

Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.;
  • тілапія – 340 г;
  • сіль;
  • картопля – 560 г;
  • сметана – 55 мл;
  • цибуля – 2 шт.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю.
  • Морквину перетерти. Використовувати крупного помелу тертку.
  • Тилапию промити. Нарізати. Необхідні шматочки. Використовувати філе.
  • Картоплю подрібнити. Повинні вийти пластинки.
  • Підготувати горщики.
  • Викласти картоплю. Підсолити.
  • Розмістити рибу.
  • Посипати сіллю.
  • Вкрити цибулею.
  • Посипати морквяної стружкою.
  • Залити сметаною.
  • Влити воду. Вона повинна частково покрити продукти.
  • Накрити кришкою.
  • Відправити в духову шафу.
  • Запікати годину. Температура 180 гр.

Доповнюємо рецепт різними овочами

Приготувати рибу з картоплею смачно можна з додаванням овочів, які допомагають зробити страву соковитою.

Інгредієнти:

  • філе рибне – 950 г;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • картопля – 2100 м;
  • масло вершкове – 15 г;
  • томати – 3 шт.;
  • приправа – 7 г;
  • сир – 230 г;
  • сіль – 3 ч. ложки;
  • майонез – 120 мл

Приготування:

  • Нарізати філе. Потрібні довгасті шматки.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем. Відставити. Витримати півгодини.
  • Картоплю нарізати. Вийдуть гуртки.
  • Томати зробити кільцями.
  • Промазати маслом деко.
  • Розкласти частину картоплі.
  • Підсолити. Присипати перцем.
  • Розкласти філе.
  • Вкрити томатами.
  • Розмістити залишився картоплю.
  • Підсолити.
  • Промазати маслом.
  • Натерти сир.
  • Отриманої стружкою обсипати заготовку.
  • Запікати близько години.
  • Режим виставити на 185 гр.
  • Заготівлю поміщати тільки в розігрітий духову шафу.

В сметані в духовці

Якщо любите ніжний вершковий смак, то візьміть на озброєння цей рецепт. Страва з гордістю прикрасить святковий стіл. Головна перевага, що смачна страва не тільки відразу, в гарячому вигляді, але і коли охолоне.

Дивіться також:  Холодні закуски на святковий стіл — 17 рецептів та ідей приготування

Інгредієнти:

  • сметана – 420 мл;
  • сіль;
  • філе рибне – 570 г;
  • вершки – 60 мл;
  • перець;
  • картопля – 1100 м;
  • сир – 120 р.

Приготування:

  • Філе нарізати порційними шматками.
  • Посипати сіллю.
  • Приправити. Розмішати. Настояти чверть години.
  • Бульби картоплі, порізати кружальцями.
  • Половину помістити на деко.
  • Викласти філе.
  • Вкрити картоплею.
  • Підсолити.
  • Змастити сметаною.
  • Залити вершки.
  • Подрібнити сир. Використовувати крупного помелу тертку.
  • Присипати стружкою.
  • Запікати годину.
  • Режим духової шафи 180 гр.

Червона риба з картоплею в духовці

Якщо ви любите делікатеси, то треба знати, як готувати червону рибу в духовці.

Інгредієнти:

  • філе риби – 500 г червоної;
  • часник – 3 зубки;
  • вершки – 240 мл;
  • сіль;
  • картопля – 1200 м;
  • зелень – 45 г;
  • масло вершкове;
  • перець;
  • лимон – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сир – 240 р.

Приготування:

  • Картопля застосовувати у формі пластинок, товщина яких дорівнює сантиметру.
  • Підсипати перець. Присолити. Перемішати.
  • Промазати деко вершковим маслом.
  • Розкласти картоплю.
  • Запікати чверть години. Духова шафа потрібен розігрітий (185 гр.).
  • Шматки форелі знадобляться порційні. Нарізати.
  • Підсолити. Посипати перцем. Перемішати.
  • Порубати зубки часникові.
  • Влити яйце в вершки. Збити.
  • Закинути часник.
  • Розкласти на картоплю філе.
  • Залити соус.
  • Укрити фольгою.
  • Запікати півгодини.
  • Нашаткувати зелень.
  • Сир натерти.
  • Посипати страву зеленню.
  • Вкрити стружкою сирної.
  • Пропекти сім хвилин.
  • Лимон нарізати. Потрібні тонкі кухлі.
  • Розмістити на шар сиру.
  • Пропекти сім хвилин.

Листкова запіканка

Завдяки запікання, в страва зберігаються соки і корисні речовини, які надають запіканці натуральний смак.

Інгредієнти:

  • філе рибне – 750 г;
  • сметана – 30 мл;
  • картопля – 1100 м;
  • кріп – 40 г;
  • помідори – 5 шт.;
  • олія соняшникова – 25 мл;
  • цибуля – 160 г;
  • трави прованські – 13 г;
  • сир – 130 р.
Дивіться також:  Картопляні зрази — 15 рецептів смачного приготування в домашніх умовах

Приготування:

  • Нарізати філе. Шматки повинні бути порційними.
  • Підсолити.
  • Посипати перцем. Перемішати. Настояти півгодини.
  • Картоплю помельчить гуртками.
  • Нашаткувати цибулю. За формою вийдуть кільця.
  • Помідори подрібнити часточками.
  • Порубати зелень.
  • Взяти тертку (велику). Натерти сир.
  • Промазати маслом деко.
  • Розмістити картоплю (половину).
  • Присолити. Посипати перцем.
  • Розкласти цибульні кільця.
  • Вкрити рибою.
  • Обсипати зеленню.
  • Розмістити помідори.
  • Підсолити.
  • Розкласти картоплю.
  • Підсолити.
  • Промазати сметаною.
  • Посипати стружкою сирної.
  • Запікати годину.
  • Духова шафа повинен бути виставлений на 185 гр.

Як приготувати в рукаві в духовці?

Рукав дозволяє зберегти ніжність філе і сік продуктів. Для приготування використовувати свіжоморожений продукт, який приємно пахне, має пружну м’якоть. На рибі не повинно бути патьоків, великого шару льоду і плям.

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт.;
  • філе – 650 г;
  • сіль;
  • майонез – 230 мл;
  • приправи;
  • картопля – 850 м;
  • кріп – 40 р.

Приготування:

  • Нарізати картоплю скибочками.
  • Лук нашаткувати півкільцями.
  • Кріп порубати.
  • Нарізати філе. Потрібні порційні шматки.
  • Перемішати овочеві компоненти. Додати кріп. Змішати.
  • Посипати приправами. Підсолити. Розмішати.
  • Викласти в рукав. Помістити зверху філе.
  • Зав’язати краю. Зробити проколи.
  • Запікати годину.
  • Режим духової шафи знадобиться 185 р.