Рибний пиріг – 12 рецептів приготування

Рибний пиріг – ситна і корисна, завдяки начинці з риби, закуска, яка може випікатися в духовці і за допомогою мультиварки. Для створення смачної випічки можна скористатися різноманітними рецептами, інтерпретації яких не обмежуються одним видом тіста, даючи можливість пофантазувати і спекти пиріг на листковій, дріжджовий або бездріжджовий основі.

Заливний пиріг з рибними консервами

Перед вами простий рецепт смачного вироби, при виконанні якого не потрібно бруднити руки і витрачати багато сил і часу. Достатньо підготувати для бездріжджового тіста 2 яйця, 200 мл кефіру, така ж кількість борошна, 40 мл соняшникової мала, пакетик розпушувача і сіль. В якості начинки використовуються банку рибної консерви і 2 пучка зелені.

Спосіб приготування:

  • У глибоку миску поміщаються яйця, які злегка збиваються виделкою і з’єднуються з дрібкою солі, кефіром, маслом і розпушувачем.
  • Поступово всипається борошно, після чого тісто перемішується до отримання «сметанною», однорідної консистенції.
  • У змащену маслом вогнетривку форму виливається половина тіста, на яке рівномірним шаром розподіляється толченная з подрібненою зеленню консервована риба.
  • Начинка заливається рештою тестом.
  • Форма відправляється в піч, де виріб випікається близько 40 хвилин при 180°C.

З листкового тіста

Якщо в холодильнику знайшлося 400 г філе тріски, то варто приготувати рибний пиріг з листкового тіста.

Крім рибного продукту, для приготування необхідні:

  • упаковка замороженого тіста – 1 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • рис – 50 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сметана, олія соняшникова, сіль і спеції.

При підготовці:

  • Рис і яйця відварюють.
  • Цибуля подрібнюється і пассеруется.
  • Яйця і філе ріжуться кубиками.
  • Підготовлені яйця, рис, цибулю і риба змішуються в тарілці разом з сіллю і перцем.
  • Тісто ділиться на дві частини.
  • На нижній розкатаний пласт, змащений сметаною, викладається начинка і накривається другим коржем.
  • Сформований виріб переноситься на змащену маслом поверхню для випікання і готується близько 25 хвилин при 180°C.

Рибний пиріг з рисом

Порадувати близьких смачною і свіжою випічкою можна з:

  • 300 г форелі;
  • упаковки листкового тіста (1 кг);
  • 2 яєць;
  • пучка цибулі;
  • 200 г рису;
  • солі, перцю і рослинного масла.

Етапи приготування:

  • Яйця та рис відварюють до повної готовності.
  • Розморожене тісто, розділене на дві частини, розкочується тонкими пластами.
  • У нижнього шару, яким вистилається форма, формуються бортики. Після цього шарами викладається начинка – рис, рубана зелень, яєчні кубики і шматочки філе.
  • Начинка солиться і накривається верхнім шаром, який змащується маслом і проколюють виделкою.
  • Випікається закуска близько 40 хвилин при 190°C.
Дивіться також:  Курячі шлунки – 8 рецептів приготування на сковороді, в мультиварці

Простий рецепт на кефірі

Пиріг на кефірі – ідеальне блюдо для ситної вечері, яке порадує новим смаком присутніх за столом домочадців.

Для створення такої випічки необхідно взяти:

  • 240 мл кефіру;
  • 2 яйця;
  • 400 г борошна;
  • банку консервованої скумбрії;
  • шматочок сиру;
  • бульба картоплі;
  • трохи солі, соди, зелені і рослинного масла.

Соду в цьому рецепті гасити не потрібно, оскільки в складі інгредієнтів присутній кефір.

У процесі втілення в життя простого рецепту слідуйте таким алгоритмом:

  • В одній ємності змішуються ½ борошна і сіль, в іншій – кефір і сода.
  • Через 5 хвилин вміст двох мисок з’єднується, змішується з яйцями і 2 ложками соняшникової олії.
  • Потім поступово вводиться друга частина борошна до отримання тесту з консистенцією сметани.
  • Начинка готується з товченої скумбрії, рубаної зелені, тертого сиру і картоплі (у сирому вигляді) і солі.
  • На деко виливається частину тіста, на нього-начинку, яка заливається залишилася борошняний масою.
  • Випікається страву трохи більше півгодини при 180°C.

Готуємо в мультиварці

Спекти апетитне виріб можна і за допомогою мультиварки, використавши стандартний продуктовий набір для рибного пирога. Так, вам знадобляться: 600 г бездріжджового тесту на кефірі, банка консервованої сайри в олії, 3 яйця, зелень і цибулина.

При підготовці слід керуватися наступною інструкцією:

  • Подрібнену цибулю, кубики відварених яєць, рубана зелень і толченная риба змішуються в мисці з сіллю.
  • Половина тесту консистенції густої сметани виливається в змащену маслом чашу мультиварки.
  • Потім викладається начинка, на яку виливається друга половина тесту.
  • На мультиварці встановлюється режим «Випічка» і таймер на 65 хвилин.
  • Після звукового сигналу пиріг перевертається за допомогою форми для приготування на пару і продовжує випікатися ще 20 хвилин.

З рибним фаршем

Це пиріг з цікавою начинкою, для створення якого потрібні:

  • дріжджове тісто – 1 кг;
  • фарш – 400 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • зелень, сіль і перець.

Спосіб приготування:

  • Готове тісто розморожується.
  • Терта морква і цибульні півкільця пассеруются з сіллю на олії.
  • Тісто ділиться навпіл.
  • На нижній корж викладається овочева подушка, підсолений і приправлений фарш, рубана зелень.
  • За допомогою верхнього коржа формується пиріг, який випікається в духовій шафі близько 45 хвилин при 180°C.

Рибний пиріг зі свіжої риби

Не обов’язково готувати такі пироги виключно з консервованою рибою. Використовуйте невелику свіжу тушку і готове блюдо вийде нітрохи не гірше.

Дивіться також:  Соус для макаронів – 9 рецептів приготування

А поки що перед вами ще одна варіація швидкого кулінарного вироби з риби, на підготовку якого піде мінімум часу.

Використовуються:

  • 500 мл кефіру;
  • тюбик жирного майонезу;
  • 2 яйця;
  • борошно (скільки піде);
  • 800 г горбуші;
  • 2 цибулини;
  • шматочок вершкового масла;
  • сіль, цукор і сода.

Готується страва наступним чином:

  • Кефір, яйця, майонез, по дрібці солі і соди, а також ложка цукру злегка збиваються в глибокій посуді. Потім туди порціями додається борошно.
  • Тісто вимішується до однорідності і має у підсумку мати консистенцію сметани.
  • Філе риби нарізати смужками, цибулю – тонкими півкільцями.
  • У змащену маслом форму виливається половина тесту на кефірі, за яким розподіляється підсолена риба, цибуля і масляна стружка.
  • Після того як начинка заллється рештою тестом, форма відправляється на випікання при 200°C до готовності вироби. Вона визначається за допомогою протикання пирога паличкою.

Пиріг з дріжджового тіста

Класичним тестом для рибного пирога вважається дріжджове.

Щоб пригостити близьких ароматною закускою до чаю, слід взяти:

  • 800 г борошна;
  • 350 мл молока;
  • стакан води;
  • по 50 г рослинного і вершкового масла;
  • 8 яєць;
  • пакетик сухих дріжджів;
  • 1,5 кг рибного філе;
  • пучок зеленої цибулі;
  • сіль, цукор, спеції і лимонний сік.

Етапи підготовки полягають у виконанні наступних дій:

  • З теплого молока, води, ложки борошна, 3 ложок цукру і дріжджів готується опара.
  • У неї всипається борошно, додайте розтоплене вершкове і рослинне масла, а також 3 яйця.
  • Тісто вимішується до м’якості і еластичності, після чого залишають у теплому місці.
  • Філе нарізати шматочками, які солятся і маринуються в лимонному соці.
  • Зелень і відварені 5 яєць подрібнюються.
  • Через 2 години тісто ділиться на 2 частини.
  • На змащене маслом деко викладається нижній корж, який покривається рибою, зеленню і яйцями.
  • Зверху начинка закутується другим коржем, після чого деко поставити в духовку, розігріту до 180°C, на 60 хвилин.

З додаванням картоплі

Для приготування такого простого блюда досить підготувати на столі:

  • 200 г філейної частини судака;
  • вдвічі менше зеленої цибулі;
  • 3 бульби картоплі;
  • яйце;
  • 500 г листкового тіста;
  • пучок зелені;
  • 40 мл оливкової олії;
  • сіль і спеції.

У приготуванні апетитною закуски виконайте такі дії:

  • Філе нарізати шматочками, картопля – кружальцями, цибулю і зелень подрібнюються.
  • Тісто розкочується двома коржами.
  • Нижній шар викладається у вогнетривку форму, змащується маслом і покривається зеленню.
  • Далі розподіляються шари подсоленных картоплі і риби.
  • Начинка накривається верхнім коржем, який змащують жовтком. Після цього пиріг випікається 40 хвилин при 190°C
Дивіться також:  Лазанья в мультиварці – 9 простих рецептів

Пиріг «Рибник» на швидку руку

Рецепт швидкого пирога з рибою, яка має безліч шанувальників у різних куточках світу, готується з:

  • 300 г моркви;
  • 500 г листкового тіста;
  • 150 г рису;
  • банки консервованої сардини;
  • солі, спецій і рослинного масла.

Щоб швидко зробити красиве виріб для закусочного столу, виконайте наступне:

  • У сковороду викладається морквяна стружка, яка солиться і обсмажується до м’якості.
  • Через 10 хвилин до коренеплоду додаються відварений розсипчастий рис і риба.
  • Вміст сковороди перемішується і прогрівається — начинка готова.
  • З тіста розкочуються два коржі, які є основою і верхньою частиною пирога.
  • Формуйте заготівлю майбутньої випічки, викладаючи начинку і вкриваючи її.
  • Випікається «Рибник» близько 40 хвилин.

«Ледача» випічка зі скумбрією

Складно знайти більш простий рецепт, для якого необхідні лише 100 мл майонезу, 100 г борошна, 4 яйця, 1 цибулина і 2 банки скумбрії.

Спосіб приготування простий, але дуже смачної закуски:

  • Цибуля обсмажується на сковороді зі знімною ручкою. До нього додаються шматочки скумбрії.
  • Начинка заливається однорідним тестом з майонезу, борошна та яєць, після чого сковорода відправляється в духовку на півгодини.

Кулеб’яка з рибою

Традиційне блюдо російської кухні, що складається з таких інгредієнтів:

  • дріжджове тісто – 500 г;
  • рибне філе – 450 г;
  • гриби – 250 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир – 200 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • часник – ½ головки;
  • сіль, спеції, соняшникову олію.

Етапи створення кулінарного виробу:

  • Готове дріжджове тісто розморожується.
  • Риба солиться і обсмажується шматками на сковороді до напівготовності.
  • Подрібнену цибулю пассеруется.
  • Після придбання цибулею прозорості до нього додаються пластинки грибів, які також після закінчення смаження повинні залишитися сыроватыми.
  • Тісто розкочується в формі довгастої коржі, на яку першим шаром викладається ⅔ тертого сиру.
  • Далі на нього поміщаються цибулю з грибами і шматочки риби. Все це притрушивается залишилися сиром і часником.
  • Бока заготовки з’єднуються, а надлишки тесту з торців зрізаються.
  • Сформована кулеб’яка викладається на деко швом вниз і «підходить» близько 30 хвилин.
  • Перед випіканням тривалістю в 40 хвилин виріб протикається в декількох місцях виделкою і змащують яєчним жовтком для створення апетитною, рум’яної скоринки.

Таким чином, якщо в холодильнику знайдеться шматочок риби, то завжди можна побалувати членів сім’ї і гостей традиційним російським блюдом. У нього прекрасний аромат і смак, за які вона користується великою популярністю серед людей різних національностей.