Рибний пиріг з листкового тіста, рецепт з фото

Коли настає день якогось домашнього застілля, кожна господиня починає ламати голову, що б такого смачненького варто приготувати. І одним з головних чинників вибору страв є складність його приготування. І тут на допомогу прийде один неважкий рецепт дуже смачного і ситного страви – рибний пиріг з листкового тіста. Його найбільший плюс – це те, що багато часу на розкочування листкового тіста витрачати не потрібно. Зараз він продається майже в кожному продуктовому магазині і коштує не надто дорого.

Отже, щоб зробити рибний пиріг з листкового тіста, ми будемо використовувати наступні інгредієнти:

  • 1 упаковка листкового тіста (500 гр.),
  • 350-400 гр. будь-якої червоної риби;
  • 1 цибулина великого розміру,
  • сіль і перець за смаком,
  • оливкова олія для обсмажування,
  • 1 яйце.

Для рибно-рисової начинки:

  • 1 банку рибної консерви,
  • 1 цибулина великого розміру,
  • ½ Склянки пропареного рису,
  • 1 яйце в начинку, 1 – щоб змастити пиріг,
  • за смаком перець і сіль,
  • оливкова олія для обсмажування.

На те, щоб приготувати наш пиріг, потрібно буде витратити приблизно 45 хвилин. А з перелічених продуктів повинно вийти 8 порцій дуже смачного блюда.
Оскільки в даному випадку ми будемо використовувати готове тісто, то спочатку його потрібно розморозити – адже продається воно саме в замороженому вигляді. А в цей час будемо займатися начинкою.
На мій погляд, найбільш доречною в даному випадку буде сьомга. Ця риба одночасно ніжна і жирна, і тому наше блюдо вийде дуже соковитим, ароматним і повітряним. Сьомгу необхідно нарізати на невеликі шматочки однакового розміру, щоб вони рівномірно пропеклися. Але перед цим обов’язково перевірте, чи немає в рибі кісток. Тепер дуже дрібно ріжемо цибулю. Особисто я готую цей пиріг з червоним цибулею. Оскільки він більш м’який, ніж білий, і трохи солодкуватий, то такий лук більше підійде до сьомзі.
Нарізану цибулю на мінімальній кількості оливкової олії обсмажуємо до його повного розм’якшення. Коли він трохи охолоне, змішуємо його з нарізаною рибою і за смаком солимо, перчимо.

Дивіться також:  Тушкована яловичина в мультиварці, рецепт з фото

До того часу тісто має розморозитися. Ділимо його на 2 частини однакового розміру і одну з них розгортаємо в одному напрямку, щоб не порушити його верстви. Після цього в змащену оливковою олією форму укладаємо нераскатанное тісто, а на нього – начинку. Накриваємо її другою частиною тіста і защепляем краю пирога. Гострим ножем акуратно робимо кілька невеликих надрізів, щоб через них виходив пар.
Щоб наш рибний пиріг придбав золотистий колір, його треба злегка потрібно змастити яйцем. Ставимо його в духовку, нагріту до 200 градусів, і по мірі приготування пирога потроху зменшуємо температуру. Коли пиріг підрум’яниться, і ви відчуєте аромат риби, діставайте нашу страву з духовки і подавайте гарячим.
Так, у нас вийшов напрочуд смачний рибний пиріг з листкового тіста. Рецепт дуже простий, а тому пропоную його трохи змінити і ускладнити. Але не набагато, не переживайте.
Сьомгу ми замінимо рибною консервою і додамо в наш пиріг рисову начинку. З тестом ми проробляємо те ж саме, що і у попередньому випадку, а от з начинкою наступне:
Відварюємо в злегка підсоленій воді рис. Він повинен бути трохи недоготовленным, щоб в процесі запікання пирога він не перетворився у кашу. На невеликій кількості олії обсмажуємо дрібно нарізаний цибуля біла. Після цього зливаємо з консерви зайву рідину і в мисочці ретельно розминаємо її виделкою. Додаємо зварений рис, порізану цибулю і подрібнене зварене яйце, солимо, перчимо і формуємо пиріг. Змащуємо його яйцем і випікаємо 35-40 хвилин.
Пиріг з листкового тіста з рибними консервами виходить таким же смачним, як і з сьомгою. Його можна подавати не лише в якості закуски, але і як основна страва. Приємного вам апетиту!

Дивіться також:  Курка запечена в духовці з хрусткою скоринкою