Рідке тісто для піци — 7 рецептів

Рідке тісто для піци має кілька переваг перед класичною основою. Його приготування економить чимало часу, не потрібно розкачати корж, забруднюючи стіл і руки борошном, потрібно мінімальний набір продуктів. У спеченої піці рідке тісто обволікає начинку, тому вона апетитно виглядає і виходить дуже соковитою.

Як зробити рідке тісто для піци в духовці?

Необхідні компоненти:

  • 1 яйце;
  • 300 г цільнозернового борошна;
  • 250 мл молока;
  • 2 г гашеного оцтом соди;
  • 6 г солі.

Рецепт приготування.

  • З допомогою віночка в глибокій чашці збивають яйце.
  • Додають інші інгредієнти, крім борошна, і продовжують збивати.
  • Невеликими частинами всипають попередньо просіяне борошно, постійно розмішуючи.
  • Коли тісто стане однорідним, його залишають при кімнатній температурі на 25 хвилин.
  • Расстоявшееся тісто виливають у круглу форму або лист, попередньо змащений маслом, зверху кладуть начинку за смаком. Форму ставлять у розігріту до 180-200 градусів духовку і готують протягом 25-30 хвилин.
  • Порада: щоб визначити, чи правильною консистенції вийшло тісто, досить вмочити в нього ложку. Якщо маса не стікає, а повільно сповзає по ній — основа приготовлена ідеально.

    Загрузка...

    Рецепт для приготування на сковороді

    У випеченої на сковорідці піци сир не перетвориться в підсмажену кірочку, а розплавиться і залишиться тягучим.

    Необхідні продукти:

    • 120 г борошна для млинців;
    • 1 яйце;
    • 250 мл молока;
    • 3 г солі;
    • 50 г вершкового масла;
    • 20 г рослинної олії.

    Спосіб приготування.

  • Борошно з’єднують із сіллю і двічі просівають.
  • З холодильника заздалегідь дістають вершкове масло, щоб воно размягчилось. Додають в борошно і добре розтирають.
  • Вбивають яйце, розмішують.
  • Всі інгредієнти заливають злегка підігрітим молоком. Перемішують до отримання однорідного складу.
  • Піцу на сковорідці готують під кришкою протягом 25 хвилин.
  • Рідке тісто для піци швидкого приготування

    Тісто, замішане цим способом, виходить дуже ніжним. Рецепт можна застосовувати для швидкого перекусу або для частування несподівано гостей.

    Спробуйте також:  Швидка піца в духовці за 10 хвилин - 8 рецептів приготування

    Інгредієнти:

    • 2 яйця;
    • 100 мл нежирного молока;
    • 80 г сметани 15% жирності;
    • 180 г борошна;
    • 3 г солі;
    • приправи за смаком.

    Кроки приготування.

  • Яйця розбовтують виделкою в глибокій мисці.
  • Наливають молоко, додають сметану, сіль, спеції. Ретельно перемішують.
  • Засипають борошно і добре розмішують виделкою або вінчиком, розбиваючи всі грудочки.
  • Піцу на такій основі можна готувати як на сковороді, так і в духовці.
  • Порада: в процесі приготування можна додати 1-2 г каррі: тісто придбає красивий відтінок і характерний аромат.

    На кефірі

    Рідке тісто для піци на кефірі замішується в лічені хвилини, чудово пропікається, виходить тонким і дуже смачним.

    Необхідні продукти:

    • 2 яйця;
    • 250 мл кефіру 1% жирності;
    • 5 г цукру;
    • 320 г борошна;
    • 3 г дрібної солі;
    • 3 г соди.

    Кроки приготування.

  • У злегка підігрітий кефір насипають соду. Попередньо гасити її не потрібно, так як з цим завданням справляється кисломолочний напій.
  • Через 15 хвилин додають сіль, цукор, борошно, постійно розмішуючи.
  • Перед випічкою чашку з отриманим тестом залишають на столі на 20 хвилин, щоб воно расстоялось.
  • Корисний рада: кефірний рідке тісто допустимо зберігати в холодильнику до 3 днів: воно стане тільки краще.

    На майонезі

    Рідке тісто для піци на майонезі — ідеальна основа для класичної піци з томатами, ковбаскою і моцарелою.

    Необхідні компоненти:

    • 1 яйце;
    • 150 г борошна;
    • 120 г майонезу;
    • 20 мл рослинного масла;
    • 3 г солі.

    Рецепт приготування.

  • Яйце збивають з сіллю до отримання пишної маси.
  • В яєчний склад додають майонез.
  • Засипають просіяне борошно, розмішують.
  • Отримана маса повинна нагадувати по щільності тісто для оладок. Якщо вона виглядає більш рідкою, можна насипати ще борошна.
  • На сметані

    Тісто, замішане на сметані, виходить дуже пишним і ніжним. Обговорюване блюдо, приготоване на такій основі, буде просто танути в роті!

    Спробуйте також:  Медовик — класичний рецепт з заварним кремом і 4 варіанти приготування

    Необхідні продукти:

    • 2 яйця;
    • 220 г борошна;
    • 250 р сметани;
    • 2 р погашеної оцтом соди;
    • 5 г цукру;
    • 3 г солі.

    Рецепт приготування.

  • У просіяне борошно частинами додають сметану, постійно помішуючи.
  • Вбивають яйця, продовжуючи заважати.
  • Додають соду, цукор, сіль, ретельно розмішують, розбиваючи всі грудочки.
  • Рідке дріжджове тісто для піци

    Замішування тіста по цьому рецепту трохи складніше, ніж бездріжджовим способом, проте займає набагато менше часу, ніж приготування традиційної основи для піци.

    Необхідні продукти:

    • 0,5 л молока 2,5% жирності;
    • 6 г дріжджів;
    • 5 г цукрового піску;
    • 40 мл соняшникової олії;
    • 5 г солі;
    • 520 г борошна.

    Рецепт приготування.

  • Молоко трохи підігрівають, заливають їм дріжджі.
  • Коли дріжджі набухнуть, вмішують цукор і сіль, наливають масло.
  • Повільно всипають борошно, постійно розмішуючи, щоб не допустити утворення грудок.
  • Перед випічкою тісто залишають при кімнатній температурі на 15 хвилин.
  • Порада: щоб краї піци піднялися і стали хрусткими, начинку не слід викладати близько до бортів дека.

    Піцу, приготовану на рідкому тісті, можна поєднувати абсолютно з будь-якою начинкою. Для цього підійдуть печериці або лісові гриби, курка, ковбаса, сосиски, маслини, перець, помідори — поєднувати їх можна в будь-яких пропорціях. Важливо лише знати, що для такої страви потрібно використовувати сир певної марки: моцарелу або пармезан.

    Загрузка...